Zelfverzekerd zijn in je relatie? Zo doe je dat

Wist je dat zelfverzekerd zijn een goede basis is voor je relatie? Het kan er onder andere voor zorgen dat de relatie gezond en in balans blijft. Wanneer jullie allebei lekker in jullie vel zitten, gaat de relatie ook voorspoedig. Zelfverzekerd zijn binnen je relatie is ontzettend fijn. Maar, dat zijn we niet allemaal.

Hoe cliché dat ook klinkt, we zijn allemaal weleens onzeker. Wanneer je onzeker bent binnen je relatie, kan dit heel erg lastig zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor jouw partner. Maar waarom is zelfverzekerdheid zo belangrijk voor je relatie? En hoe blijf je zelfverzekerd? Dat ga ik je in dit artikel allemaal vertellen. Lees het artikel helemaal tot het einde om daarachter te komen.

Wat is zelfverzekerdheid?

Voordat ik terugkom op hoe je zelfverzekerd kan zijn in je relatie, leg ik je nog even kort uit wat zelfverzekerdheid ook alweer betekent.

Om er nog even duidelijk over te zijn; zelfverzekerd zijn is iets anders dan zelfvertrouwen hebben. Zelfverzekerd zijn betekent dat jij precies weet wat jij kan, wat jij wil en wat jij durft. Je bent je bewust van je kwaliteiten en je goede kanten. Dit durf je ook aan de buitenwereld te laten zien. Je loopt rechtop en hebt het gevoel dat je de hele wereld aan kan.

Nog even op zelfvertrouwen terugkomend; zelfvertrouwen betekent dat je volledig vertrouwen hebt in jezelf. Je hebt vertrouwen in je kwaliteiten en dat je taken op een goede manier kan voltooien. Je ziet dat zelfverzekerdheid heel anders is dan zelfvertrouwen.

Wat is onzekerheid precies?

Zoals ik je hierboven al vertelde is ieder mens weleens onzeker in zijn of haar leven. Daar ben je echt geen uitzondering in. Wel is onzeker zijn heel erg vervelend, zeker in je relatie. Maar wat is onzekerheid ook alweer?

Het tegenovergestelde van zelfverzekerdheid is onzekerheid. Onzeker zijn betekent dat je twijfelt aan bijna alles. Zo kan je twijfelen aan jezelf, zoals aan je kwaliteiten of uiterlijk. Of kan je onzeker zijn over de dingen die je dagelijks doet, bijvoorbeeld op je werk. Op den duur kan die onzekerheid je leven dagelijks gaan beïnvloeden. Zo kan je bijvoorbeeld angsten gaan ontwikkelen of wordt je relatie stroever en stroever.

Onzeker binnen je relatie?

Je bent onzeker binnen je relatie. Dat is ontzettend vervelend. Dit kan met een aantal dingen te maken hebben. Je bent onzeker over je uiterlijk; je bent bang dat je partner je niet mooi genoeg vindt. Of je bent onzeker over jezelf; je bent bang dat je geen goede partner bent voor je geliefde. Allemaal vervelende gedachtes die kunnen maken dat jij je onzeker gaat voelen binnen je relatie. Ondanks dat onzeker zijn niets zegt over je relatie, kan het wel degelijk jouw relatie beïnvloeden. Wist je dat onzekerheid binnen jouw relatie in veel gevallen wordt veroorzaakt door jaloezie? Deze twee gaan vaak hand in hand.

Hoe ga je om met onzekerheid binnen je relatie?

Wanneer de ene zich onzeker voelt in de relatie, is het ten alle tijden heel erg belangrijk om hierover te blijven praten met elkaar. Zo is het belangrijk om met elkaar af te stemmen wat je verwacht van elkaar en de relatie. Dit kan je al wat zekerder maken, je weet wat je aan elkaar hebt.

Ga ook eens bij jezelf naar binnen. Waarom ben jij onzeker in de relatie? Komt dit door jaloezie? Waar komt die jaloezie vandaan? Door jezelf dit af te vragen, krijg je al meer inzicht in waarom je zo onzeker bent. Ook hier kan je weer met elkaar over praten.

Tips om je zelfverzekerder te voelen

Ook buiten jouw relatie om wil jij je graag zelfverzekerder te voelen. Wanneer jij je zekerder voelt over jezelf, gaat dat binnen je relatie ook makkelijker worden. Om je een beetje op weg te helpen heb ik hieronder een aantal effectieve tips die je helemaal zelf kan toepassen. Natuurlijk kan je dit ook samen met je partner ondernemen en bespreken. Sterker nog, dat is zeker een aanrader.

  • Praten, praten en nog eens praten: Deze staat met stipt op de eerste plek. Blijf met elkaar praten. Spreek je onzekerheden naar elkaar uit. Praat over de dingen die stroef lopen in de relatie. Zo weet je wat je aan elkaar hebt. Natuurlijk kan je er ook over praten met een vriend of familie.
  • Houding: Ga lekker rechtop staan en lopen. Dit maakt dat jij je al lekkerder in je vel gaat voelen. Kleding speelt hier ook een rol bij. Je voelt je al een stuk mooier in kleren die jij mooi vindt.
  • Complimenten: Geef elkaar veel complimenten. Hier worden jullie allebei blij van en ga jij je zelfverzekerder voelen.
  • Kijk goed naar jezelf: Waar komt jouw onzekerheid vandaan? Ga eens bij jezelf na waarom dit is en hoe dit komt. Dit zal jou heel veel inzichten gaan geven.

Zelfverzekerder worden? Dat kan

Zelfverzekerder worden hoeft helemaal niet lastig te zijn. Je hebt kunnen lezen dat je zelf het een en ander kan doen om je wat zelfverzekerder te voelen. Deze tips kunnen al heel erg helpen zijn. Toch kan ik me voorstellen dat je het lastig vindt om dit zelf te doen en zou je daar graag hulp bij willen hebben. Wist je dat die hulp heel erg dichtbij is en er geen jaren voor nodig zijn?

Met de online cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ is het mogelijk om te leren hoe je zelfverzekerder kan worden. De online cursus wordt vanuit huis of vanaf een plek gevolgd waar jij je prettig voelt. De cursus wordt gegeven doormiddel van een stappenplan om je zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid flink te verhogen. De online cursus Blijvend Zelfvertrouwen is zeer resultaatgericht, praktisch en effectief. Alle methodes en trainingen zijn samengesteld door professionals, die jou zeker weten verder kunnen helpen. Na jouw inschrijving ontvang je 12 weken lang iedere week een les om het vergroten van jouw zelfvertrouwen te stimuleren. Elke les bevat een oefening en enkele vragen, waardoor je snel resultaat zult merken. De lessen zijn geheel in jouw eigen tempo te volgen. Met de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen krijg jij hulp op maat en ga jij je een stuk zelfverzekerder voelen. Niet alleen over jezelf, maar ook over je relatie.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over zelfverzekerd zijn in je relatie. Je hebt kunnen lezen dat zelfverzekerd zijn de basis is van een relatie. Je weet nu wat zelfverzekerdheid inhoudt en wat je zelf kan doen om je zelfverzekerder te voelen. Niet alleen over jezelf, ook over jouw relatie.

Wil je graag wat hulp bij je zelfverzekerder voelen? Dat kan natuurlijk. Graag verwijs ik je door naar de online cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’. De cursus is geheel online en samengesteld door professionals. Doormiddel van een makkelijk te volgen stappenplan, leer jij hoe jij je zelfverzekerder kan gaan voelen. Zeker een aanrader en het proberen waard.

 

Leave a Comment