Zelfverzekerd worden

Zelfverzekerd worden? Weet je, iedereen is onzeker over iets. Of je nou onzeker bent over de toets die eraan komt op school, of je beoordelingsgesprek wel goed zal verlopen, of dat je nieuwe kleren wel in de smaak zullen vallen bij je vrienden.

Dat geeft helemaal niets…

Het wordt pas een probleem als je dagelijks last ondervindt van je onzekerheid. Zie ik er gek uit? Ben ik te dik? Vinden mensen mij wel echt aardig? Deze angsten zijn helemaal niet realistisch. Wie zegt namelijk dat anderen überhaupt met jou bezig zijn?

Je kan immers ook geen gedachten lezen, dus waarom zou jij niet gaan veranderen: zelfverzekerd worden kan ook jij namelijk. Je hebt er alleen de juiste handvaten voor nodig. Ik ga je in deze blog uitleggen hoe je zelfvertrouwen kunt opbouwen om uiteindelijk zelfverzekerd te worden.

Je zult zien dat wanneer je met mijn tips goed omgaat, dat je over een tijdje veel beter in het leven staat. Om zelfverzekerd te worden moet je wel hard werken aan jezelf. Maar ik beloof je dat het goed beloond zal worden.

 

Zorg dat je er goed uitziet om zelfverzekerd te worden

 

Het is nou eenmaal een feit dat wanneer je er goed uitziet een mens zich zelfverzekerder voelt. Zorg er daarom zelf ook voor dat je aandacht besteed aan je verzorging en natuurlijk ook aan je kleding.

Kleed je daarom op je best. Draag kleding waar jij je goed in voelt, en dat jou een boost geeft. Heb je niets meer in de kast en wilde je sowieso al een nieuwe garderobe? Koop dan eens voor hetzelfde geld de helft van je garderobe. Je zult zien dat je kwalitatief betere kleding koopt.

Naast het dragen van goede kleding is het ook belangrijk dat je persoonlijke hygiëne op orde is. Douche daarom elke dag, flos je tanden en breng je haren in model. Niet iedereen heeft geld voor een nieuwe garderobe, maar je kan op zijn minst elke dag wat schoons aantrekken. Als je vindt dat je er goed uitziet, dan is de kans groot dat het ook zo is. Zie je: met kleine stapjes maken kan ook jij zelfverzekerd worden.

 

Maak meer oogcontact

 

Wat ook niet iedereen weet, maar wel wonderen doet in hoe mensen je zien is oogcontact maken ze. Wees daarom niet bang om de blik van iemand anders op te vangen. Daarmee laat je zien dat jij deze persoon het waard vindt om mee te communiceren, maar het zegt ook dat je hem of haar respecteert. Iemand recht in de ogen durven kijken doet alleen een persoon die zelfverzekerd is. Jij kan ook die persoon zijn.

Onze ogen zijn typisch menselijk. Persoonlijk vind ik dat de ogen de spiegels van onze zielen zijn. Onze ogen tonen onze gevoelens: als we verdrietig zijn komen er tranen, als we blij zijn zullen ze sprankelen, etc. Door oogcontact te maken verbeter je de kwaliteit van je interacties, en je komt simpelweg zelfverzekerd over.

Je komt zelfs aardiger en betrouwbaarder over dan mensen die geen oogcontact maken, en mensen die met je praten voelen zich daardoor meer gewaardeerd. Dus als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor die ander. Het zijn de kleine dingen in het leven die je zelfverzekerd maken.

 

Verbeter je houding

 

Je houding zegt andere mensen veel. We letten namelijk allemaal op signalen die anderen ons geven. Zo ook op de lichaamstaal. Als je niet ergs zelfverzekerd bent, dan straal je dat ook uit. Maar wist je dat je met je houding verbeteren er voor kunt zorgen dat je wel een zelfverzekerd gevoel uitstraalt? Voeten onder je schouder, schouders naar achteren, borst naar voren, rechte rug, kin omhoog, kijk naar voren en maak je lang. Loop doelgericht in plaats van met je voeten te slepen en zit rechtop.

Je kunt je houding overal verbeteren. Dus ga het eens proberen als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen, of oefen het wanneer je een rondje in de stad loopt. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon thuis proberen. Als je er uitziet als een zelfverzekerd persoon zal de rest van de wereld je ook zo benaderen.

Zelfverzekerd worden was met deze tips nog best makkelijk toch?

Wist je dat een recent onderzoek heeft uitgewezen dat je lichaamshouding aan je hersenen vertelt dat je je op een bepaalde manier voelt? Dus een zelfverzekerde houding zorgt dat je de touwtjes in handen hebt: je houdt niet alleen de rest voor de gek, maar ook jezelf. En daarbovenop schijnt een zelfverzekerde lichaamstaal stress te verminderen. Wacht daarom niet langer en begin vandaag nog.

 

Focus op je kwaliteiten om weer zelfverzekerd te worden

 

Ieder mens heeft kwaliteiten en minder goede eigenschappen. Logisch, we zijn immers allemaal uniek. Je hebt vaak veel meer goede kwaliteiten dan slechte eigenschappen, maar het is de kunst om je niet te concentreren op je slechte eigenschappen. Ook maakt het niet uit of het kleine of grote goede eigenschappen zijn, iedere goede eigenschap is er een.

Je krijgt meer zelfvertrouwen als je je richt op je goede eigenschappen namelijk.

Schrijf daarom je kwaliteiten eens op papier. Een lijstje maken heb je waarschijnlijk zo gedaan, maar je maakt door het op te schrijven jezelf attent op je positieve kanten. Misschien ben jij wel een hele goede dichter, of kun jij een heel goed luisterend oor bieden, schrijf ze allemaal op.

Misschien kun jij met je kwaliteiten wel nieuwe dingen opdoen, nieuwe hobby`s ontwikkelen of iets anders doen waar jij je kwaliteiten tot uiting kan laten komen. Door je kwaliteiten te benutten zal jij zelfverzekerd worden.

 

Tot slot

 

Vaak denk je te moeilijk, of weet je gewoon echt niet hoe je zelfverzekerder kunt worden, maar de oplossing ligt soms voor de hand. Met deze basis tips kun je in ieder geval een start maken om zelfverzekerd te worden. Mocht je nou toch nog twijfelen: ik kan je een hele goede cursus aanbieden om zelfverzekerd te worden.

Met deze cursus en de juiste inzet kan jij in een hele korte periode weer eenzelfverzekerd persoon worden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment