Zelfvertrouwen versterken – enkele handige tips!

Iedere persoon worstelt wel eens met zijn of haar onzekerheid. Of het nou gaat om je lichaam, gezicht, kleren of iets heel anders, je zelfvertrouwen kan snel een klap krijgen. Maar wat kan de oorzaak zijn van een lager zelfvertrouwen? En vooral, hoe versterk je je zelfvertrouwen weer?

In dit artikel ga ik je vertellen wat de oorzaak achter je lagere zelfvertrouwen kan zijn en hoe je je zelfvertrouwen weer versterkt. En dan gaan we natuurlijk verder dan waar je vandaan kwam!

Redenen van een lager zelfvertrouwen

Je zelfvertrouwen is een delicaat onderdeel van je. Het minste geringste kan al zorgen voor een lagere zelfwaarde, ook al is dat vaak niet nodig. En je zelfvertrouwen een boost geven is niet het makkelijkste. Maar wees gerust, je bent niet de enige die last heeft van een laag zelfvertrouwen.

Er zijn heel veel mensen die last hebben van een laag zelfbeeld. Weinig zelfvertrouwen kan voor veel mensen grote gevolgen hebben. Het is onterecht dat veel mensen denken, dat alleen jongeren hierdoor geraakt worden, net zoals dat mannen geen last hebben van een slecht zelfbeeld. Mannen en vrouwen van alle leeftijden en in verschillende levensfases hebben last van weinig zelfvertrouwen.

Dit kan leiden tot verschillende dingen. Een baan die ze mislopen, geen relatie durven aangaan, hun sociale leven kunnen ze kwijtraken en nog vele andere dingen. Hiervoor zijn verschillende redenen.

Pesten

Pesten is een veel voorkomende reden waar mensen weinig zelfvertrouwen van krijgen. Anderen blijven op hen in praten dat ze niks waard zijn waardoor ze dit gaan geloven. Pesters hebben vaak geen idee hoeveel invloed hun woorden hebben op de anderen waardoor de gevolgen vaak groter zijn dan ze denken.

zelfvertrouwen vergroten

Verkeerde mensen om hun heen

Nog een grote reden waardoor veel mensen een laag zelfbeeld hebben, is door hun omgeving. Ondanks dat ze misschien niet gepest worden, kunnen mensen uit hun familie of vriendengroep zo op hun in praten dat ze een slecht beeld van hunzelf krijgen.

Kleine zinnen als “hoe zie jij er nou uit?” en “draag je dat echt?” kunnen al grote gevolgen hebben. Je familie en vrienden hebben dus een grote impact op je zelfvertrouwen.

Depressie

Een depressie hoef je niet te krijgen door pesten of het gedrag van anderen. Sommige mensen krijgen een depressie omdat ze hier aanleg voor hebben. Een depressie kan ook zorgen voor weinig zelfvertrouwen. Vaak denken depressieve mensen dat ze niks waard zijn. Dit herhalen ze zo vaak dat ze het gaan geloven en dat is funest voor je zelfvertrouwen.

Aanleg

Naast depressie kan je ook aanleg hebben voor weinig zelfvertrouwen. Vaak worden deze mensen nooit gepest en hebben ze een positieve omgeving. Toch is hun zelfbeeld zodanig slecht dat ze geen sociale activiteiten durven te ondernemen en geloven ze positieve dingen, die een ander over hun zegt, niet of weinig. Het kan dus zomaar zijn dat je weinig zelfvertrouwen hebt door jezelf.

Manieren om je zelfvertrouwen te versterken

Ondanks de verschillende redenen waardoor je weinig zelfvertrouwen kan krijgen, is er altijd wat aan te doen. Ook als je een slecht zelfbeeld hebt door je aanleg! Het is helemaal niet erg om slecht over jezelf te denken, maar fijn is anders. Werk hier dus aan en ga positiever door het leven met de volgende manieren!

Praat jezelf een positief zelfbeeld aan

Wist je dat je jezelf meer zelfvertrouwen aan kan praten? Het is een beetje raar, maar het werkt echt. Het neemt maar een klein beetje tijd in beslag, maar kan grote, positieve gevolgen hebben voor je zelfbeeld. Elke ochtend, als je wakker wordt, kleed je je aan in kleding die je mooi vindt en waar je je fijn in voelt.

zelfvertrouwen vergroten

Een joggingbroek kan, maar je mag jezelf best wel verwennen met een mooi overhemd of een leuk jurkje. Ga voor een spiegel staan en bekijk jezelf eens goed. Voel je je fijn? Heb je kleding aan die je lekker vindt zitten? En vertel jezelf dat je er echt goed uit ziet. Na mate de tijd verstrekt, zul je je ook beter gaan voelen en ga je echt verschil zien in je zelfbeeld en persoonlijkheid!

Kijk positieve video’s

Video’s zijn goed voor heel veel dingen. Of je er nou informatie mee vindt voor je examen, instructievideo’s bekijkt of positieve filmpjes opzoekt, het is goed voor een heleboel dingen. Op het internet vind je veel positieve filmpjes die je helpen bij het versterken van je zelfvertrouwen. Denk aan video’s over een positieve mindset, meer zelfliefde en zelfverzekerder leven. Het werkt beter dan je denkt dus het is zeker het proberen waard!

Praat met anderen

Als je bovenstaande dingen probeert, kan het heel goed helpen om te praten met anderen. Zeg hoe je je voelt en vertel dat je werkt aan je zelfvertrouwen. Hierdoor kunnen mensen hieraan denken en je helpen. Het klinkt raar, maar mensen zullen je meer complimenten geven en de veranderingen in je persoonlijkheid zien waardoor je weer meer positieve dingen te horen krijgt. Positiviteit is de key tot meer zelfvertrouwen en werkt beter dan veel mensen denken.

Volg de cursus blijvend meer zelfvertrouwen!

Het is niet gek als je de bovenstaande dingen een beetje raar vindt. Het is nogal een grote stap om jezelf complimenten te geven, familie in te lichten en allemaal video’s op te zoeken. Een andere manier, die bewezen effectief is, is de cursus Blijven Meer Zelfvertrouwen volgen.

 

zelfvertrouwen versterken
Klik op de afbeelding

 

In deze positieve cursus leer je alles over zelfvertrouwen krijgen, houden en vooral ook uitstralen. Veel andere manieren werken wel maar het is lastig om je zelfvertrouwen op peil te houden. Daarbij helpt deze cursus je! Je voelt je blijvend beter en krijgt ook blijvend meer zelfvertrouwen na deze cursus. Leer hoe je signalen van een verminderend zelfbeeld kan zien en wat je kan doen om dit verminderende zelfvertrouwen weer te versterken.

Als je op zoek bent naar een makkelijke en effectieve manier zoekt om je zelfvertrouwen blijvend te versterken, is de cursus Blijvend Meer Zelfvertrouwen een echte aanrader. Dit kan je zelf doen en je leert direct hoe je meer zelfvertrouwen kan uitstralen. Zelfvertrouwen uitstralen zorgt ervoor dat je uiteindelijk echt meer zelfvertrouwen houdt wat natuurlijk het ultieme doel is!

 

Leave a Comment