Zelfvertrouwen terugwinnen vergt tijd en inzet!

zelfvertrouwen overwinnenZelfvertrouwen terugwinnen? Wanneer jij je zelfvertrouwen om welke redden dan ook bent kwijtgeraakt is dat bijzonder vervelend voor je. Maar gelukkig kan je zelfvertrouwen terugwinnen.

Ik ga je in deze blog enkele goede handvaten geven waardoor jou je zelfvertrouwen weer kan opkrikken, en zodoende weer een fijn leven kan gaan leiden zonder dat jij die beperkt. Zelfvertrouwen terugwinnen kost tijd en vergt inzet, maar wanneer jij dit zal doen dan kan jij makkelijk je zelfvertrouwen terugwinnen.

 

 

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is een achting op jezelf zonder wat anderen daarvan denken. Het is dus vaak een blokkade die je zelf veroorzaakt. Stel je voor dat ik dit niet goed doe, of wat vindt die ander van mijn kleding?

Zonder dat de ander überhaupt reageert heb jij zelf al besloten wat een ander ervan vindt. Dit kan behoorlijk vermoeiend zijn voor je, zeker omdat een ander vaak helemaal geen oordeel hoeft te hebben, maar jij deze al hebt gegeven aan jezelf.

 

Zelfvertrouwen terugwinnen met kleine stapjes

 

Het beste om je zelfvertrouwen terug te winnen doe je dat met het maken van kleine stapjes. Kleine stapjes zorgen ervoor dat je gefocust blijft op wat goed gaat en al verandering heeft opgeleverd voor jou. Wanneer je teveel gaat doen raak je het overzicht kwijt en ben je sneller geneigd op te geven waarvoor je begonnen bent, namelijk zelfvertrouwen terugwinnen.

 

Ga weer dingen doen waar je vroeger goed in was

 

Was jij vroeger goed in voetballen? Blonk je uit in tennis? Of was je een super goede zwemmer? Pak dit dan weer op. Het klinkt toch niet heel raar als ik dat zeg? Want met dingen oppakken waar je eerder goed in was, zul je zien dat het je een positieve boost zal geven. Het levert je dus meer zelfvertrouwen op.

Ik wil nu niet zeggen dat je je hele leven weer moet richten op datgene wat jouw vroeger voldoening gaf, maar je zou bijvoorbeeld met een vriend weer eens lekker een potje kunnen gaan tennissen. Of met je oude zwemvriend weer eens een wedstijdje kunnen organiseren.

 

Dansen

 

Ik hoor je denken: “moet ik met mijn aritmische gevoel gaan dansen?” Het antwoord is heel simpel: ja, het zou je namelijk een goede basis geven om je zelfvertrouwen terug te winnen.

Wanneer je bijvoorbeeld gaat starten met een cursus salsadansen dan kom je in een groep met mensen terecht die ook niet kunnen dansen, en allemaal bijeen zijn gekomen om het salsadansen te leren. Je kan dus nooit iets fout doen in deze lessen, en afgaan kan je ook niet. Jullie zijn namelijk allemaal gelijk.

De basis bewegingen

Na enkele lessen gevolgd te hebben ken je vaak de basis bewegingen al. De eerste les is vaak het moeilijkst, maar ik weet zeker dat je met de 4de les al meer plezier krijgt en ook meer zelfvertrouwen ontwikkeld daardoor.

Hoe leuk zou het zijn voor je als je je partner eens mee kan nemen voor een gezellige avondje dansen als je de cursus hebt afgerond?

 

Zelfvertrouwen overwinnen

 

Zorg dat je in vorm bent

 

Veel mensen zijn onzeker over hun lichaam. De een vind zichzelf te dik terwijl de ander juist wel wat mag aankomen. Zelfvertrouwen terugwinnen kan je dus doen door ervoor te zorgen dat je lichamelijk weer in vorm komt.

Een lidmaatschap bij de sportschool kan jou dus een enorme boost geven. Wanneer jij trots bent op je lichaam dan ga je dit automatisch laten zien aan anderen. Een sportief uiterlijk kan jou dus een flinke dosis zelfvertrouwen opleveren.

 

Ga op de eerst rij zitten

Mensen met weinig zelfvertrouwen zijn een ster in zichzelf verstoppen. Ze willen niet opvallen en voelen zich ook niet snel op hun gemak in bijvoorbeeld een grote groep. Deze cirkel moet je zien te doorbreken voor jezelf.

Daarom kan jij in plaats van je verstoppen voor de verandering eens op de eerste rij gaan zitten. Ik bedoel niet letterlijk op de eerste rij gaan zitten, alhoewel dat natuurlijk prima kan wanneer je naar een voorstelling gaat.

Ik bedoel dat je je meer moet laten zien. Het is dus beter om onder de mensen te komen, in plaats van je steeds maar te moeten verstoppen omdat je bang bent wat anderen over jou denken.

 

Geef anderen complimenten  

Wanneer je anderen gaat complimenteren met dingen, dan werkt dit vaak aanstekelijk. Zij kunnen jou dus ook een compliment gaan geven. Van complimenten groeit het zelfvertrouwen gewoon.

Wanneer jij bijvoorbeeld niet tevreden bent over het eten dat jij hebt samengesteld voor vrienden die bij je komen eten, maar je hebt je uiterste best gedaan, en je krijgt er een compliment voor werkt dat super goed om je zelfvertrouwen terug te winnen.

Jij dacht dat het niet goed was, maar je kreeg andere feedback. Je zal de volgende keer wanneer je hetzelfde gerecht bereid dus niet bang zijn of het wel in de smaak gaat vallen. Simpel toch.

 

Werk aan je houding

Mensen die weinig zelfvertrouwen hebben lopen vaak voorovergebogen met hangende schouders. Je kan beter deze houding aan gaan passen. Schouders omhoog en rechtop lopen is ten eerste een veel betere houding voor je lichaam, maar je straalt er ook meer zelfvertrouwen mee uit.

Je kan er daarom op gaan letten dat je je houding aan gaat passen. Wanneer je je ook ingeschreven hebt bij de sportschool zoals ik hierboven als tip gaf, kan je daar ook gaan werken aan een betere houding. Je zou je schouders en rug kunnen trainen om rechterop te lopen.

 

Cursus

Er zijn ook een heleboel mensen die veel baat hebben gehad bij een cursus. Zelfvertrouwen terugwinnen door middel van een goede cursus volgen kan jou dus helpen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

De cursus die ik je hier aanbiedt is een hele goede cursus die je online kan volgen. Er zijn jou een heleboel mensen voorgegaan die ook een gebrek aan zelfvertrouwen hadden, maar nu al veel meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Als je meer informatie wil over de cursus neem dan een kijkje op de onderstaande pagina!

 

Zelfvertrouwen is geloven in jezelf

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment