Zelfvertrouwen opkrikken

Zelfvertrouwen opkrikken 2Er zijn ontzettend veel mensen die een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde hebben. Maar wist je dat je je zelfvertrouwen met handige tips kan opkrikken? Het opkrikken van je zelfvertrouwen kan je helpen om een stuk vrijer door het leven te gaan.

Wanneer je een gezonde dosis zelfvertrouwen en eigenwaarde hebt, ben je niet meer zo gefocust op wat anderen van je denken en wat anderen van je vinden. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen en eigenwaarde kan je namelijk de gedachten wat anderen van je vinden eenvoudig naast je neer leggen. Je weet immers je eigen waarde nu goed in te schatten.

 

 

Wat is eigenwaarde en hoe kan je je zelfvertrouwen opkrikken?

 

Wanneer je zelfvertrouwen hebt, dus vertrouwen in jezelf hebt en over jezelf, ben je in staat om te kiezen hoe je wil denken, hoe je je wil voelen en hoe je wil handelen op situaties om je heen.

Eigenwaarde is de waarde die jij jezelf geeft. Bijvoorbeeld jezelf een rapportcijfer geven over hoe jij jezelf ziet. Eigenwaarde is ook een stukje hoe jij jezelf zie en wat je daarbij voelt.
Wanneer je eigenwaarde laag is, ben je onbewust steeds op zoek naar bevestiging van anderen. Dit om de simpele reden dat jij je eigenwaarde gewoon niet ziet.

 

Zelfvertrouwen opkrikken

Om jezelf vertrouwen op te krikken is het van belang dat je daarvoor de juiste handvatten aangereikt krijgt. Ik ga je hieronder enkele handige tips geven die iedereen met weinig zelfvertrouwen en weinig eigenwaarde kan toepassen op zichzelf. Hierdoor kan je je zelfvertrouwen een boost geven en daardoor opkrikken:

 

Handel positief

 

Vanaf nu neem je elke actie die je onderneemt met een positieve instelling. Dat wil zeggen dat jij vanaf nu overtuigd bent dat jij iedere actie tot een heel goed einde kan brengen. Het is een kwestie van leren om denken, maar dat ik gewoon simpelweg een kwestie van doen. Je zelfvertrouwen kan je op deze manier enorm opkrikken.

 

Hanteer een motto dat je zelfvertrouwen geeft

 

Wat ik hiermee bedoel is dat wanneer je in een situatie komt die buiten je comfortzone ligt, jezelf gaat Boosten met positieve vibes, bijvoorbeeld: “ik kan het” “dit lukt mij” “ik toon de wereld al mijn kracht”. Op deze manier kan jij jezelf prima stimuleren om in jezelf te gaan geloven. Ook jij kan dit.

 

zelfvertrouwen opkrikken 4

 

 

Lach veel en veel meer

 

Wanneer je lacht zorgt dit automatisch voor een betere uitstraling en een beter gevoel over jezelf. Het werkt natuurlijk ook aanstekelijk voor de mensen om je heen. Wanneer jij veel zal lachen, lachen de mensen om je heen ook een stuk meer. Je denkt misschien niet gelijk aan het feit dat je hierdoor meer zelfvertrouwen krijgt, maar probeer het gewoon eens. Je zal zien dat dit werkt om je eigenwaarde en je zelfvertrouwen op te krikken.

 

Ontdoe je van spanningen

 

Minder spanningen in je leven betekend een heldere kijk op je leven. Wanneer jij je gespannen voelt, dan kan je het beste even een kleine wandeling maken zodat je weer fris en helder wordt qua geest. Teveel spanningen kan jij dus het beste mijden als jij je zelfvertrouwen wil opkrikken.

 

Dwing respect af naar anderen maar ook naar jezelf

 

Als jij jezelf respecteert dan zullen anderen dat ook doen. Wanneer dit niet gebeurt dan mag je respect ook best afdwingen. Mensen gaan net zo ver totdat jij zegt stop: tot hier en niet verder. Grenzen aangeven zal jou dus ook een enorme boost geven wat betreft zelfvertrouwen en eigenwaarde.

 

Stel doelen

 

Hoewel het stellen van doelen angstig kan zijn voor je, geeft het je wel moed om het te doen. En je raad het al, moed geeft meer zelfvertrouwen en natuurlijk ook eigenwaarde. Stel het daarom niet uit, en begin vandaag nog met een doel te stellen.

 

Zelfvertrouwen opkrikken? Ga nieuwe dingen doen!

 

Ga eens iets doen wat je nog nooit hebt gedaan: het vergroot je comfortzone enorm. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld een danscursus. Je vergroot hiermee niet alleen je dans moves maar ook je zelfvertrouwen. Ook zal je eigenwaarde hierdoor enorm opkrikken.

 

zelfvertrouwen opkrikken 3

 

Stimuleer je lichaamstaal

 

Wist je dat je lichaamstaal 80% is van je communicatie? Hoe sterker je lichaamstaal is hoe meer zelfvertrouwen dat uitstraalt. Dit is een kwestie van gewoon doen. Als vertrouw jij jezelf er niet gelijk op, anderen zullen dat wel doen. Als je dit vol blijft houden dan zul je zelf ook geloven dat je met je lichaamstaal je zelfvertrouwen kan opkrikken.

 

Ga lekker sporten

 

Wanneer je lekker gaat sporten zal je door middel van het sporten niet alleen een sportiever uiterlijk gaan krijgen, maar je verdrijft met sporten ook alle negatieve gedachten die je bezighouden. Het sporten zal je dus tweezijdig een beter gevoel gaan opleveren.

 

Kleed jezelf goed

 

Met de juiste kleding voelt een persoon zich snel beter. Dat zul je dan ook gaan uitstralen naar de buitenwereld. Je zou daarom eens met het zelfde budget nu eens de helft aan kleding kunnen kopen dan je normaal gesproken deed. Met deze simpele truck kan jij je zelfvertrouwen enorm opkrikken. Een goed gekleed mens voelt zich immers een topper.

 

Wees dankbaar voor wie je bent

 

Er is er van jou maar 1 op de wereld. Jij bent immers uniek in al je facetten, als een diamant waar er op de wereld maar 1 van is. Wees daarom dankbaar voor wie je bent. Ieder mens heeft hele goede eigenschappen die zeker iets bijdragen aan een betere wereld, ook jij.

 

 

Zelfvertrouwen opkrikken? Met deze cursus blijvend zelfvertouwen gaat het je zeker lukken!

 

Mocht jij aan deze tips nou wel wat hebben, maar zou je graag nog meer tips willen ontvangen om je zelfvertrouwen te doen opkrikken: dat kan. Er zijn jou al een heleboel mensen voorgegaan die enorm veel baat hebben gehad bij deze cursus.

Je zelfvertrouwen opkrikken is niet voor iedereen hetzelfde, en dus niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom kan deze cursus jou daarbij helpen. Ik kan je de cursus in ieder geval aanraden, en ik weet zeker dat jij er geen spijt van zal krijgen. Met deze cursus leer je namelijk stap voor stap hoe jij je zelfvertrouwen terug krijgt en hoe je ervoor zorgt dat het ook zo blijft.

 

 

 

start avontuur

Leave a Comment