Zelfvertrouwen laten groeien

Zelfvertrouwen laten groeienWil jij je zelfvertrouwen laten groeien? Wanneer je te weinig zelfvertrouwen hebt is het leven een stuk minder aangenaam. Je bent namelijk constant bezig met wat anderen van je vinden, of je je werkzaamheden goed doet, en of je er wel goed uitziet.

Leven met te weinig zelfvertrouwen is niet alleen vervelend voor je, maar het is ook helemaal niet goed voor je. Daarom heb ik speciaal voor jou deze blog geschreven om je enkele handige, en makkelijke tips te geven om je zelfvertrouwen te laten groeien.

Wanneer je vandaag nog begint met je zelfvertrouwen te laten groeien, neem je je in ieder geval voor om je leven een stuk aangenamer te maken. Wanneer je vandaag begint, kan morgen al anders worden voor je.

Motiveer jezelf met het zetten van kleine stapjes

 

Wanneer je je zelfvertrouwen wil laten groeien kun je dit het beste doen door kleine stapjes vooruit te zetten. Wanneer jij je leven ineens een andere kant op wil gooien, ben je sneller geneigd om het bijltje erbij neer te gooien.

Begin daarom met kleine stapjes. Hiervoor moet je natuurlijk ook dingen doen, want je zelfvertrouwen laten groeien gaat niet vanzelf. Het helpt je namelijk niet om dagelijks prachtige plannen te bedenken die in de praktijk helemaal niet uitvoerbaar zijn. Dit zorgt eerder voor een neerwaartse spiraal.

Juist door het zetten van kleine stapjes die een grote slagingskans hebben, geef je positieve neurotransmitters aan je brein. Hierdoor krijg je een positieve verslaving aan deze stofjes, die je alleen maar meer zullen motiveren om de volgende kleine stap te zetten.

Blijf trouw aan jezelf

 

Diep van binnen weet je exact wat goed is voor je. Durf daarom hardop te erkennen wat goed is voor je. Spreek ze uit naar jezelf, maar ook naar de mensen uit jouw omgeving.

In het begin kan dit ontzettend spannend zijn voor je, maar op termijn zal je er een sterker en volwassener persoon van worden.

Zelfvertrouwen laten groeien hoeft ook niet per definitie makkelijk te zijn voor je, het mag je best wat moeite kosten. Wanneer je er moeite voor moet doen, kan je uiteindelijk ook meer trots zijn op jezelf.

 

Daag jezelf uit

 

Wanneer je iedere dag iets nieuws probeert wat buiten je comfortzone ligt, geef je het leven kans om volop te stromen. Het maakt dus niet uit of je nou een puzzel in elkaar wil zetten, een nieuw record wil vestigen. Het gaat erom dat je jezelf gaat uitdagen.

Wanneer er een probleem is dat je kan oplossen, brengt je dat in een soort extase. Jij hebt dit maar mooi voor elkaar gekregen en daar mag je dan vervolgens trots op zijn.

 

Leer van je fouten

 

Het leven draait om groeien. Dit doe je met vallen en opstaan. Je kan niet iets altijd goed doen, of juist altijd fout. Het gaat erom dat jij je volledig inzet voor de dingen die je doet. Dit gaat dus niet altijd goed en niet altijd fout.

Zoek daarom de grenzen van je comfortzone op. Het zijn juist de fouten die je helpen om een completer mens te worden. Je kunt jezelf niet altijd behoeden voor mislukkingen wanneer je mentaal en emotioneel een krachtiger mens wil worden.

Ga daarom iedere uitdaging aan zoals je dit als kind ooit ook hebt gedaan: met nieuwsgierigheid en plezier. Wanneer het een eerste keer niet helemaal is gelukt zoals je had gehoopt, wees dan niet te streng voor jezelf. Het heeft namelijk geen enkele zin om jezelf voor je hoofd te slaan. Sterker nog: het neemt je zelfvertrouwen weer af.

Bedenk jezelf dit: iedere fout heeft een positieve kant. Sta jezelf dus toe dat je beide kanten van de medaille bekijkt. Op deze manier zal je zelfvertrouwen alleen maar groeien.

Zelfvertrouwen laten groeien

 

Verantwoordelijkheid

 

Maak jezelf ervan bewust dat jij de regisseur bent van je eigen emoties, keuzes en handelingen. Je kan daarom beter stoppen met denken dat iemand of iets je komt redden. Jij bent zelf verantwoordelijk voor hoe je bijvoorbeeld je tijd indeelt, hoe je je gedraagt ten opzichte van anderen, en dus ook voor het veranderen van je zelfbeeld.

Het is heel logisch dat je vaak beperkt bent door de mogelijkheden die op een bepaald moment en op een bepaalde plaats zijn. Maar jij kan je ook heel goed gaan afvragen wat jij kan doen.

Hoe kan ik mijn toestand verbeteren? Hoe kan ik mijn energie in deze situatie het beste gebruiken?

Sommige dingen kun je beheersen, andere dingen niet. Maar neem zelf je eigen verantwoordelijkheid. Wanneer je dit doet, dan zal je zien dat je steeds meer grond wint om je zelfvertrouwen te laten groeien.

 

Omring jezelf met positieve mensen

 

Wanneer jij jezelf gaat omringen met mensen die positief zijn ingesteld, zal je dit gedrag uiteindelijk gaan overnemen. Mensen die jou steeds het gevoel geven dat je niet goed genoeg bent, kan je daarom ook maar beter uit je leven verwijderen.

Mensen met een positieve instelling zullen jou ook eerder complimenteren. En complimentjes laten jouw zelfvertrouwen enorm groeien. Het is wel belangrijk dat je deze complimenten ook serieus neemt, en niet van de hand doet.

Mensen geven vaak alleen complimenten als ze het ook echt menen. Geniet er daarom van als jij gecomplimenteerd wordt door mensen uit je omgeving.

Wanneer het je opvalt dat je mensen in je omgeving hebt die je alleen naar beneden halen, neem dan de verantwoordelijkheid voor je eigen leven zoals ik hierboven heb geschreven.

 

Cursus

 

Ik heb je hier slechts enkele handige tips gegeven. Maar je zou veel meer kans van slagen hebben, om je zelfvertrouwen te laten groeien als je een cursus zou volgen.

De cursus die ik je hier aanbiedt geeft je nog veel meer bruikbare en makkelijk toepasbare tips, die je zelfvertrouwen met de juiste inzet enorm kunnen laten groeien. En dat is wat jij wil: je zelfvertrouwen laten groeien zodat je een veel vrijer leven kan gaan leiden. Het is nou eenmaal een feit dat mensen met zelfvertrouwen een veel relaxter leven leiden.

 

Leave a Comment