Zelfvertrouwen krijgen in je uiterlijk?

Voor veel mensen is uiterlijk en zelfvertrouwen onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Maar wat kun je doen aan je uiterlijk om uiteindelijk toch meer zelfvertrouwen te krijgen. De een heeft zal kiezen voor een kleurtje in de haren en de ander voor nieuwe kleding. Ik neem je dan ook graag mee in de verschillende tips om aan je uiterlijk te werken.

Ben jij ook onzeker om wie je bent? Dan is het absoluut tijd om te veranderen en weer blij te zijn om wie je echt bent. Want als jij goed in je vel zit zul je ook een gezond portie zelfvertrouwen aan je omgeving uitstralen. Waardoor werken met onze tips je veel kan opleveren om weer zeker te zijn, dingen te ondernemen en volop in het leven te staan. Laat je onvrede over uiterlijk niet in de weg staan en geniet van ieder moment door blij te zijn met wie je bent.

Je uiterlijk is eigenlijk geen reden om ontevreden en onzeker te zijn. Maar toch is het misschien een belemmering voor je als het om zelfvertrouwen gaat. Dan ben je echt niet de enige en vooral al goed op weg om dat te veranderen naar de persoon zijn waar je wel tevreden mee bent.

Ga aan de slag met je eigenwaarde.

Als jij je zeker kunt voelen om wie je bent sta je sterker in je schoenen. Als je dus geen eigenwaarde hebt zul je dit ook uitstralen door de houding die je aanneemt. Het is dus belangrijk dat je uitstraalt wie je bent, wat je doet en waarom je het doet. Maar wat is eigenwaarde nu eigenlijk als je kijkt naar het dagelijks leven?

Je eigenwaarde is het zelfvertrouwen dat je hebt om iets te ondernemen of jezelf te laten zien aan de wereld om je heen. Als jij niet de gedachten hebt dat een ander beter is dan jij bent heb je zeker eigenwaarde. Maar is de dagelijkse praktijk dat je liever achteraan aansluit en niet zal opvallen. Dan is werken aan je eigenwaarde zeker nodig.

Vraag jij je nog altijd af hoe anderen je zien? Dan kan je eigenwaarde best wel wat aanmoediging gebruiken om te leren wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en dat je net zo belangrijk bent als de ander.

Werk aan de houding die je aanneemt.

Je staat er lang niet altijd bij stil maar de houding die je aanneemt verteld veel over hoe jij op een ander overkomt. Dat maakt het belangrijk om te zorgen dat je bewust bent van de houding die je hebt en deze waar nodig in positieve zin te veranderen.

Als je zelfvertrouwen wilt uitstralen kun je bijvoorbeeld leren om rechtop te staan in een actieve houding. Dat geeft een andere indruk dan als je licht gebogen staat of de schouders gezakt laat hangen.

Er zijn verschillende oefeningen die je hierbij kunnen helpen. Maar het is vooral belangrijk dat jij een goed gevoel hebt over de houding. Je kunt deze daarom oefenen voor een spiegel en er gedurende de dag op te letten. Het moet uiteindelijk wel comfortabel voelen om een bepaalde houding aan te nemen.

Zorg voor een verzorgd uiterlijk.

Er verzorgt uitzien heeft natuurlijk heel veel invloed op hoe anderen je zien en jij jezelf voelt. Dat maakt lichaamsverzorging ontzettend belangrijk om meer zelfvertrouwen te krijgen. Je uiterlijk is uiteindelijk het visitekaartje voor gezelschap en de eerste indruk die je bij iemand achterlaat. De kans op een tweede eerste indruk is er niet.

Je kunt bij uiterlijke verzorging denken aan je haren die er verzorgt uitzien, baardgroei of het dragen van make-up op een manier die jij prettig vindt maar niet overheersend is.

Ook de kleding behoort bij uiterlijke verzorging. Leef elke dag in comfortabele kleding waarmee je zeker voor de dag mag komen. Voorkom vuile kleding, te kleine kleding of gesleten kleding als je iets wilt bereiken.

Geef zelfvertrouwen krijgen de tijd.

Als jij je uiterlijk veranderd of een andere houding aanneemt geeft dat niet direct een ander gevoel. Je moet dus echt beseffen dat je aan het leren en onderzoeken bent. Voor het onderzoeken en leren mag je best wat tijd nemen waardoor het je iedere keer veel beter zal gaan. Door te beseffen dat je in een leerproces zit is het makkelijker om situaties in te schatten en mag je fouten maken. Dat is uiteindelijk waardoor jij je veel zekerder zal voelen.

Hoewel een groot deel van de zelfverzekerde mensen het geleerd hebben door het leven te vieren is dit voor jou misschien anders. Ga jezelf daarom niet vergelijken met de ander maar vooral met jezelf. Wat heb jij de afgelopen weken gedaan wat je trots maakte?

Je zal uiteindelijk merken dat je iedere dag nieuwe dingen leert die je mee kunt nemen naar een volgende keer. Waardoor je uiterlijk steeds meer zelfvertrouwen zal uitstralen.

Geef negatieve gedachten een positieve draai.

Als je ontevreden bent over je uiterlijk zul je steeds proberen te schuilen achter gedachten. Vaak zijn dit geen helpende gedachten waardoor je nog meer kreukels in je zelfvertrouwen krijgt. Het is dus heel belangrijk dat je elke negatieve gedachten tot een positieve helpende gedachten kunt ombuigen.

Je zal uiteindelijk merken dat er eigenlijk geen reden is om geen zelfvertrouwen te hebben omdat een ander niet zo over je denkt als dat je dacht.

Blijvend meer zelfvertrouwen?

Wil je werken aan je zelfvertrouwen met een bewezen cursus? Dan is de cursus blijvend meer zelfvertrouwen iets voor jou. Met deze cursus leer je stap voor stap aan de hand van praktische opdrachten hoe jij je zelfvertrouwen en eigenwaarde kunt vergroten.

Zelfvertrouwen is geloven in jezelfDe cursus is gemaakt door een echte professional die zich al meer dan 20 jaar bezig wet te houden met het helpen van mensen die geen of weinig zelfvertrouwen heeft. Dat maakt dat deze online cursus je echt vooruit helpt.

De cursus zorgt voor ondersteuning, kennis en geeft veel inzichten die nodig zijn om uiteindelijk meer te bereiken en inmiddels hebben al meer dan 10.000 mensen de cursus gevolgd.

Wil jij werken aan je zelfvertrouwen? Kies voor de cursus blijvend meer zelfvertrouwen!

Leave a Comment