Zelfvertrouwen en eigenwaarde!

Zelfvertrouwen en eigenwaardeWerken aan je zelfvertrouwen en eigenwaarde

Als je aan je zelfvertrouwen en eigenwaarde wil werken is het belangrijk dat je er 100% voor gaat. De kans is groot dat je nu onzeker bent en geen nieuwe dingen meer durft te proberen. Om je eigenwaarde terug te krijgen moet je weer gaan geloven in jezelf.

Waarschijnlijk ben je niet zomaar onzeker geworden. Het kan zijn dat je op school nergens goed in was of dat mensen je laten geloven dat je nergens goed in bent.

Als je onzekerheid is ontstaan door anderen is het misschien een goed idee om nieuwe mensen te leren kennen die wel om je geven.

 

Waarom is eigenwaarde zo belangrijk

Als je geen eigenwaarde hebt of je gelooft niet meer in jezelf, ben je ook niet in staat om nieuwe dingen te doen.

Je zal altijd bang zijn om het fout te doen en daardoor niets nieuws proberen. Om ervoor te zorgen dat je weer gaat geloven in jezelf en meer zelfvertrouwen krijgt, is het juist belangrijk dat je nieuwe uitdagingen aangaat.

Eigenlijk kom je dan in een neerwaartse spiraal omdat je al geen zelfvertrouwen hebt, en hierdoor ook niets durft te doen om het te verbeteren.

Eigenwaarde is weten wat je waard bent. Waarschijnlijk vind jij jezelf nu niet zoveel waard. Om een leven vol zelfvertrouwen te hebben moet je dus eerst je eigenwaarde terugvinden. Je moet weten wat je kwaliteiten zijn zodat je deze optimaal kan benutten.

Je verandering begint dus bij het terugkrijgen van je eigenwaarde. Vraag jezelf eens af waar je goed in bent en waar je altijd al veel plezier in hebt gehad om te doen.

De dingen die je leuk vindt zijn vaak ook de dingen waar je goed in bent. Ga daarom opzoek naar de dingen die jij leuk vindt om te doen en zorg dat je er de beste in wordt. Dat gaat met iets leuks doen makkelijker dan je denkt.

Blijf niet hangen in je verleden

Vaak als je geen zelfvertrouwen en eigenwaarde hebt, blijft het verleden je vaak lang achtervolgen. Waarschijnlijk is er in het verleden iets gebeurd waardoor je je nu niet meer zeker voelt.

Toch moet je proberen om dit achter je te laten. Het verleden kun je niet veranderen maar vandaag en de toekomst wel.

Als je niet tevreden bent met de resultaten die je tot nu toe hebt behaald moet je dingen drastisch anders gaan doen.

Alleen door dingen anders te doen kun je de uitkomsten voor de toekomst veranderen.

Je hoeft niet meteen je hele leven overhoop te gooien. Je kunt gewoon elke dag kleine stapjes zetten naar wat je graag wil.

 

Spanningen en stress verminderen

 

 

Zelfvertrouwen en eigenwaarde

 

Als je vaak gespannen bent in een moeilijke situatie, vraag jezelf dan af hoe dat komt en wat ervoor zorgt dat het gebeurd. Zodra je weet wat de oorzaak is kun je het pas veranderen.

Om jezelf wat meer te relaxen kun je ontspanningsoefeningen doen. Yoga is daar zeer geschikt voor. Je hoeft ook niet direct naar een Yoga klas te gaan. Je kunt gewoon via YouTube de oefeningen in huis mee doen.

Het voordeel van geen stress en spanning hebben is dat je beter kan nadenken en veel beter kan kijken op je eigen leven.

Door stress word je vaak al negatief en dat werkt niet mee aan meer zelfvertrouwen krijgen.

 

Doelen stellen om alles te bereiken wat je wil

Als je nu geen eigenwaarde hebt en geen zelfvertrouwen, heb je waarschijnlijk geen idee wat je nu verder nog wil. Daarom is het belangrijk om vandaag nog te beginnen met het stellen van gigantische doelen.

Hoe groter je doel is, en hoe liever je het wil bereiken, hoe groter de kans is dat het je gaat lukken. Zorg wel dat je de doelen volgens de SMART methode gaat opschrijven. Zo worden de doelen nog sterker.

Natuurlijk hoef je er niet direct 100% voor te gaan. Je kunt meerdere doelen hebben. Zorg er wel voor dat je iedere dag 1 stap dichter bij het behalen van je doelen komt.

Zet elke dag een kleine stap richting dat doel. Ooit zei iemand het volgende tegen mij:

Wil jij graag een nieuwe auto? Maak dan een spaardoel en leg iedere dat 1 euro meer weg dan gisteren. Je zal zien dat je nieuwe auto sneller bij je is dan je denkt.

Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat het niet uit maakt welke stap je zet om dichterbij je doel te komen. Als je de stappen maar gaat zetten. Want als je niets doet verandert er ook niets.

Werk elke dag aan jezelf

Als jij je lekker en gezond voelt voel je jezelf ook al meer zeker. Als andere mensen zien dat jij je goed en gezond voelt, krijg je meer zelfvertrouwen. Zorg er daarom altijd voor dat je netjes voor de dag komt.

Trek mooie kleding aan, ga sporten voor een strak lichaam en eet gezond. Je lichaam en je uiterlijk doen meer met je zelfvertrouwen en eigenwaarde dan je denkt.

Ooit zei een miljonair: Als je miljonair wil worden hoef jij je alleen maar te gedragen als een miljonair. Dan gaat het proces bijna vanzelf.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat als je je gedraagt naar wat je wil zijn of worden, ga je op lange termijn geloven dat je het al hebt bereikt.

Ook is het belangrijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Voor iemand zonder eigenwaarde of zelfvertrouwen is het ontmoeten van nieuwe mensen super lastig.

Toch is contacten leggen een goede manier om zelfvertrouwen te krijgen. Probeer dan wel mensen te zoeken waarvan jij denkt dat ze zelfvertrouwen hebben. Zo kun je hun zelfverzekerdheid gebruiken als spiegel voor jezelf.

Stap voor stap naar meer zelfvertrouwen

Meer zelfvertrouwen krijg je zomaar. Hier moet je aan werken. Je kunt het een beetje vergelijken met afvallen. Het is een lange termijn proces die met de juiste stappen versneld kan worden. Daarom nemen veel mensen een Dieetplan.

Ook voor het krijgen van meer zelfvertrouwen zijn er stappenplannen. De beste handleiding die wij gevonden hebben zullen we met je delen onderaan de pagina.

Hier leer je namelijk stap voor stap wie jij bent en waar je goed in bent. Ook leer je wat je moet doen om je zelfvertrouwen en eigenwaarde terug te krijgen.

Volg de stappen in dit boek en je zal gegarandeerd meer zelfvertrouwen en eigenwaarde hebben.

Je kunt het!

 

Zelfvertrouwen is geloven in jezelf

Leave a Comment