Zelfvertrouwen coaching: Wat kan een zelfvertrouwen coach voor je betekenen?

Ervaar jij een gebrek aan zelfvertrouwen? Dit kan een flinke belemmering zijn voor het dagelijks leven. Misschien durf je je niet uit te spreken tegenover je collega’s of vermijd je zoveel mogelijk sociale activiteiten met vrienden. Hoewel onzekerheid een uitzichtloze situatie lijkt, is het tegendeel waar. Er zijn verschillende manieren om je zelfvertrouwen te vergroten. Naast effectieve oefeningen, kun je gebruikmaken van zelfvertrouwen coaching.

Weet jij niet wat zelfvertrouwen coaching is? Of wil je weten welke voordelen hieraan kleven? Je zit bij dit artikel aan het juiste adres. We proberen je vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden. Aan het einde van dit artikel verwijzen we je graag door naar een zelfvertrouwen cursus. Daar heb je wellicht veel baat bij. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Wat is zelfvertrouwen coaching?

Heb je nog nooit hulp gehad voor je gebrek aan zelfvertrouwen? Je hoeft je niet te schamen. Het is immers een ingrijpende stap om te zetten. Het is dus logisch dat je er meer over wil weten. Om dit artikel zo goed mogelijk te starten, kijken we eerst naar wat zelfvertrouwen coaching is. Misschien heb je er nog nooit van gehoord.

Zelfvertrouwen coaching wordt begeleid door een zelfvertrouwen coach. Coaching houdt simpelweg in dat jij – als de gecoachte – wordt gestimuleerd om gestelde doelen te bereiken en de nodige obstakels te overwinnen.

Je kunt het vergelijken met een leraar op school. Je leert de leerstof en past het vervolgens toe. Een coach heeft vooral een begeleidende rol. In het geval van zelfvertrouwen coaching, ga je samen met je coach aan de slag met de volgende aspecten:

  • Je gaat op zoek naar de oorzaak als je weinig zelfvertrouwen ervaart
  • Je leert meer over zelfvertrouwen in het algemeen
  • Je leert patronen in het dagelijks leven herkennen: hoe of waar word je onzekerheid gestimuleerd?
  • Je gaat aan de slag met oefeningen en handvaten, om je zelfvertrouwen terug op te bouwen

Aan het einde van het traject – dat enkele weken tot maanden duurt – ben je in staat om alle handvaten toe te passen in het dagelijks leven. De meeste coaches werken op een zzp-basis, waardoor je je zelfstandig kunt aanmelden bij een praktijk naar wens. Dit kan op individuele basis, maar er zijn ook veel groepstrajecten mogelijk.

Naast een zelfstandige coach voor zelfvertrouwen, is het eveneens mogelijk om deel te nemen aan een speciale zelfvertrouwen cursus. Ook tijdens deze trajecten krijg je intensieve begeleiding van professionals. Wil je hier meer over weten? Hier komen we later op terug. Blijf je nog even hangen?

Zelfvertrouwen coaching

Wat zijn de voordelen van zelfvertrouwen coaching?

Heb je het bovenstaande hoofdstuk gelezen? Mooi. Dan ben je op de hoogte van coaching voor zelfvertrouwen. Als je op zoek gaat naar een coach voor zelfvertrouwen, dan wil je je zo goed mogelijk voorbereiden. Zeker als je beren op de weg ziet, kan het helpend zijn om de voordelen op een rijtje te zetten. Aan zelfvertrouwen coaching zitten verschillende voordelen:

  • Sparren met een objectief persoon: Als je spreekt met familieleden of vrienden, dan kan het onwijs lastig zijn om eerlijk te zijn of om je kwetsbaar op te stellen. Ze kennen je immers goed en je wil niets verkeerds zeggen. Een coach voor zelfvertrouwen is niet verbonden aan je persoonlijke leven. Bovendien blijft alles wat besproken wordt binnenskamers.
  • 1-op-1 aandacht: Je kunt zelfvertrouwen coaching volgen in groepsverband, maar dat hoeft lang niet altijd. De coach heeft aandacht voor je.
  • Steuntje in de rug: Vind je het moeilijk om patronen te doorbreken? Of vind je het lastig om te oefenen? Een coach voor zelfvertrouwen is je stok achter de deur. Bovendien kun je deze worstelingen op tafel leggen. Dit geeft eveneens het gevoel dat je er niet alleen voor staat.
  • Leren over jezelf: Patronen en gewoontes creëer je zonder dat je er erg in hebt. Hetzelfde geldt voor een gebrek aan zelfvertrouwen. Waar en hoe is dit ontstaan? Je coach is in staat om meer te vertellen hierover. Verhelderend, niet waar?

Hoe lang duurt zelfvertrouwen coaching?

Dit hebben we eerder in dit artikel kort benoemd. Het is echter moeilijk om te zeggen. Iedere zelfvertrouwen training is immers anders. Ook werkt iedere coach anders. Wel kun je uitgaan van enkele weken tot maanden. Veel sessies volg je iedere week, maar er zijn ook trajecten die je eens per maand volgt. Als je hier meer over wil weten, dan raden we je aan om hier van tevoren naar te informeren.

Zelfvertrouwen coaching volgen

Hoe volg je een training voor zelfvertrouwen?

Veel trainingen volg je op locatie. Dat betekent dat je je zelfvertrouwen coach treft in zijn of haar eigen praktijk. Er zijn echter ook coaches die aan huis komen. Het ligt puur aan de werkwijze van de persoon en aan je eigen wensen. Deze mag je gerust kenbaar maken. Wat zou je prettig vinden? En waar heb je überhaupt tijd voor? Bij de meeste coaches is alles bespreekbaar en niets te gek. Laat je daar nooit door weerhouden.

Ook kun je een zelfvertrouwen training online volgen. Dit is de perfecte tussenweg tussen een traject op locatie en vanuit huis. Je staat direct in contact met je coach, maar je volgt alle oefeningen op een voor jou vertrouwde plek. Online trainingen kun je gemakkelijk combineren met je fulltime werk, studie of met andere bezigheden. Bovendien kun je gemakkelijk contact opnemen met medecursisten – bijvoorbeeld via een algemeen forum.

Conclusie – Hier volg je een zelfvertrouwen cursus

Wil jij afrekenen met je onzekerheid? Maar, heb je behoefte aan een stok achter de deur? Zelfvertrouwen coaching kan de sleutel tot succes zijn. De coach voor zelfvertrouwen helpt je doelen te stellen en te bereiken. Bovendien leer je meer over patronen en krijg je handvaten die in het dagelijks leven van pas komen. De meeste coaches werken op zelfstandige basis en deze mag je gerust contacten.

Blijvend ZelfvertrouwenWil je een zelfvertrouwen cursus vanuit huis volgen, onder begeleiding van professionals? Meld je vandaag nog aan voor Blijvend Zelfvertrouwen en reken binnen slechts enkele weken af met je gebrek aan zelfvertrouwen!

Leave a Comment