Zelfvertrouwen boost? Leer nu je zelfvertrouwen een boost te geven

Zelfvertrouwen boostHeb jij op dit moment niet zoveel zelfvertrouwen en heb je geen idee wat je kan doen om je een zelfvertrouwen boost te geven? In deze blog helpen we je om direct meer zelfvertrouwen te krijgen. Er zijn veel dingen die je direct kan toe passen om je meer zelfverzekerd te voelen.

Niemand wil onzeker zijn maar veel mensen zijn het wel. Het is een kwestie van werken aan jezelf om meer zelfvertrouwen te krijgen.

 

Geef jezelf direct een zelfvertrouwen boost

 

Als je er goed en verzorgd bij loopt voel je je al een stuk meer zelfverzekerd. Trek mooie kleren aan, spuit een lekker luchtje op en loop alsof je vol zelfvertrouwen zit.

Dat betekent dat je een rechte houding moet aannemen, borst naar voren en kin omhoog. Dat lijkt in het begin een beetje ontwenning, Maar voor je het weet gaat het helemaal vanzelf en straal je al veel zelfverzekerdheid uit.

Zelfs als je eigenlijk nog helemaal geen zelfvertrouwen hebt, ga je je met deze methode al beter voelen. Voor de een werkt dit al na 10 minuten en voor de ander duurt het iets langer.

 

Flirten helpt je zelfvertrouwen krijgen

 

Flirten is een leuke uitdagende manier om je zelfvertrouwen te stimuleren. Het geeft je een uitdaging. Als je dan ook nog een positieve reactie terug krijgt wordt het helemaal spannend. Positieve aandacht helpt je om direct meer zelfvertrouwen te krijgen. Het is de ultieme manier om jezelf een zelfvertrouwen boost te geven.

 

Help zo veel andere mensen als je kan

 

Dit is een van de beste manieren om je een zelfvertrouwen  boost te geven. Door andere mensen te helpen krijg je dankbaarheid. Mensen zullen blij zijn dat er iemand is zoals jij die anderen helpt. Dit maakt je speciaal.

Doordat mensen je dankbaar zijn krijg jij meer vertrouwen in jezelf. Probeer daarom ook elke uitdaging aan te gaan zodat je leert inzien wat je allemaal aankan. Dat is meer dan je nu misschien denkt.

 

Neem elke dag risico’s

 

Door elke dag een risico te nemen leer je omgaan met onbekende situaties. Het hoeven niet direct levens veranderende risico’s te zijn. Maar zet elke dag een stapje bij en voor je het weet lach je om de dingen waar je voorheen veel moeite mee had.

Maak de uitdagingen die je aangaat steeds een stuk je moeilijker en leg de lat steeds hoger. Hoe meer je ziet wat je kan hoe meer je in jezelf gaat geloven.

 

Verander de manier waarop je met blunders omgaat

 

Vroeger gaf ik mezelf behoorlijk straf als ik iets fout gedaan had. Ik liet mezelf geloven dat ik niet kon en dat toch alles fout ging. Totdat ik heb geleerd om te leren van mijn fouten.

Elke fout die je maakt is een leerzame ervaring. Als je nooit fouten maakt is er ook niets om naar toe te werken en kun je niet groeien.

Je zou dus blij moeten zijn als je veel fouten maakt. Dat betekent namelijk dat je nog heel veel kan leren en het alleen maar beter kan worden.

 

Zelfvertrouwen boost

Wees dankbaar

 

Niet iedereen heeft het zo goed als jij. Jij hebt namelijk het voordeel dat je in Nederland woont. Een land waar bijna alles mogelijk is en waar je kunt worden wie je wil. Het feit dat je hier woont is al een geluk op zich.

Kijk daarom goed naar wat je allemaal hebt en hoeveel vrijheid je al hebt. Als het dan even tegen zit denk dan aan hoe goed je alles eigenlijk voor elkaar hebt.

Er zijn landen waar je helemaal geen vrijheid hebt en je verplicht dingen moet doen die je eigenlijk helemaal niet wil.

Ook zijn er landen waar je niet eens veilig over straat kunt en elke dag de kans bestaat dat je wordt doodgeschoten of ziek wordt.

Wees daarom elke dag dankbaar voor alles wat jij hebt in je leven en het kan alleen maar beter worden.

 

Vraag je af hoe je onzekerheid is ontstaan

 

Hoe komt het dat je nu geen zelfvertrouwen hebt? Wat is er gebeurd waardoor jij je zo voelt? Zodra je daarachter komt kun je deze problemen gaan oplossen en is er geen reden meer om onzeker te zijn.

Soms is het namelijk helemaal niet nodig om onzeker te zijn en is het probleem makkelijk op te lossen.

 

Leer van positieve mensen

 

Een studie heeft aangetoond dat jij een combinatie bent van de 5 mensen die het meest dichtbij je staan. Er wordt ook wel gezegd dat waar je mee omgaat je mee wordt besmet.

Kies daarom zorgvuldig uit met welke mensen je omgaat. Door met vooral positieve en zelfverzekerde mensen om te gaan, geef jij je zelfvertrouwen een boost zonder dat je daar zelf wat voor hoeft te doen.

Zelfvertrouwen boost

Stop met jezelf te vergelijken met anderen

 

De kans is groot dat jij veel andere mensen ziet waarbij het allemaal zo goed lijkt te gaan. Dat komt omdat andere mensen alleen maar hun beste kant laten zien. Toch heeft iedereen zo zijn eigen problemen en heeft het dus helemaal geen zin om jezelf daarmee te vergelijken.

Niemand is hetzelfde en iedereen heeft andere kwaliteiten.

Als jij graag zo wil zijn als de persoon waarmee jij je vergelijkt, kijk dan eerst goed of alles wel echt zo goed is. Ooit las ik eens een Engels boek over “the middleclass” Deze mensen hebben een gemiddeld inkomen maar als je ze ziet lijkt het alsof ze allemaal miljonair zijn.

In werkelijkheid moeten ze elke maand alle eindjes aan elkaar knopen om de huur nog te kunnen opbrengen. Dat komt omdat ze verslaafd zijn geraakt aan zichzelf zo goed mogelijk presenteren zodat iedereen denkt dat ze alles hebben.

Veel dingen zijn niet zoals het lijkt. Jezelf daarmee vergelijken is dus hetzelfde als appels met peren vergelijken.

 

Wil jij je een zelfvertrouwen boost geven maar weet je niet hoe?

 

Als jij meer zelfvertrouwen wil krijgen hoef je dat niet alleen te doen. Wij helpen je met onze tips en sturen je de goede kant op.

Om je nog beter te helpen hebben we een handboek voor jou gevonden waarmee jij in stappen je zelfvertrouwen krijgt.

Ben jij klaar met onzeker zijn en wil je weer genieten van het leven? Kies dan nu voor zelfvertrouwen

Leave a Comment