Zelfvertrouwen als leerdoel – Zo krijg jij meer zelfvertrouwen

Vandaag de dag willen heel veel mensen meer zelfvertrouwen krijgen. Niet alleen willen veel mensen meer zelfvertrouwen krijgen, dit wordt vaak gebruikt als leerdoel. Dat kan ik heel erg goed begrijpen. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten en dat je je goed voelt.

 

Maar, wat als je je heel erg onzeker voelt en je het moeilijk vindt om zelfvertrouwen als leerdoel te stellen? Je ziet waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer en je zou graag willen leren hoe je meer zelfvertrouwen krijgt.

 

In dat geval zit je bij dit artikel helemaal goed. In dit artikel gaan we het namelijk hebben over zelfvertrouwen en ga ik je ook vertellen hoe jij je leerdoel kan bereiken. Door een aantal tips te volgen maak jij het mogelijk om je leerdoel te kunnen behalen. Ben je benieuwd? Lees het artikel helemaal tot het einde.

 

Wat is zelfvertrouwen eigenlijk?

Voordat we het gaan hebben over zelfvertrouwen als leerdoel, gaan we het eerst over zelfvertrouwen in het algemeen hebben. Je zult misschien al veel weten over zelfvertrouwen, maar nog niet helemaal weten wat het precies inhoud. Daarom dat we er even kort op inzoomen.

 

Zelfvertrouwen betekent letterlijk en figuurlijk het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Niet voor niks heet het zelfvertrouwen. Wanneer je over genoeg zelfvertrouwen beschikt ben je in staat om doelen te stellen voor jezelf en om deze met succes te kunnen behalen. Je weet precies waar jouw kwaliteiten liggen en wat je goed kan. Jij hebt dus ook écht vertrouwen in jezelf. Dus beschik je over genoeg zelfvertrouwen.

 

Dat zelfvertrouwen kan een keerzijde hebben. Over veel zelfvertrouwen beschikken is niet verkeerd, maar je moet er niet in doorslaan. De kans is dan groot dat het omslaat in arrogantie en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je mag best laten merken dat je zelfvertrouwen hebt, maar probeer dat niet te overdrijven. Nu je wat meer te weten bent gekomen over zelfvertrouwen in het algemeen, kunnen we er wat dieper op ingaan.

 

Waarom is zelfvertrouwen hebben zo belangrijk?

We proberen altijd zoveel mogelijk te benadrukken dat het ontzettend belangrijk is om zelfvertrouwen te hebben. Maar, waarom doen we dat eigenlijk? Waarom is zelfvertrouwen hebben dan zo belangrijk?

zelfvertrouwen als leerdoel

Zelfvertrouwen kan aan heel veel bijdragen in ons leven. In de eerste plaats zorgt het ervoor dat we lekker in ons vel gaan zitten en vol energie door het leven kunnen gaan. Zelfvertrouwen geeft namelijk ook energie. Daarnaast zorgt zelfvertrouwen ervoor dat we doelen kunnen stellen, doelen kunnen behalen en we ook relaties kunnen aangaan.

 

Onzeker zijn we allemaal weleens en dat is ook helemaal niet erg. Het is menselijk en het hoort er nu eenmaal bij. Toch kan die onzekerheid problematisch worden je er dagelijkse hinder van gaat ondervinden. Het is dus heel erg belangrijk om die onzekerheid aan te pakken en meer zelfvertrouwen te krijgen, mocht je last hebben van onzekerheid. Hoe je dat kan aanpakken? Dat vertel ik je later in het artikel.

 

Zelfvertrouwen als leerdoel – Zo krijg jij meer zelfvertrouwen

Inmiddels is het duidelijk geworden dat jouw leerdoel meer zelfvertrouwen krijgen is. Dat is een mooi leerdoel en deze is absoluut te behalen. Hoe moeilijk of hoe uitzichtloos dit ook lijkt, ook jij kan straks voor zelfvertrouwen door het leven gaan en je doelen behalen.

zelfvertrouwen als leerdoel

Hoe ga je nu actief aan de slag met dat leerdoel? Dat kan je doen door de onderstaande tips te volgen. De tips zijn geen garantie tot succes, maar kunnen je al wel helpen om een stuk dichter bij het slagen van je leerdoel te komen. De tips kan je zelf volgen of met iemand samen.

 

  • Draag kleding die jij mooi vindt: Het is bewezen dat kleding veel kan doen voor je zelfvertrouwen. Kies daarom outfits uit waar jij je prettig en comfortabel in voelt. Je zult merken dat dit veel doet voor je zelfvertrouwen.
  • Stel doelen: Naast je leerdoel, is het ook een goede tip om kleinere doelen voor jezelf te stellen. Het behalen van deze doelen geeft veel voldoening.
  • Praat over je onzekerheid: Hierover praten is in het begin lastig, dat ben ik met je eens. Toch zul je merken dat er een last van je schouders valt en je misschien veel aan elkaar hebt. Praat met iemand die jij vertrouwt en waar jij je prettig bij voelt.
  • Complimentjes: Geef jezelf iedere dag een complimentje. Dat mag namelijk best. Wat ging er goed vandaag? Waar ben je trots op? Het helpt je om naar de goede dingen van de dag te kijken.

 

Zo krijg jij meer zelfvertrouwen

Mocht jij iets aan de bovenstaande tips hebben gehad, dan zul je duidelijk verschil merken. Je hebt eindelijk genoeg zelfvertrouwen om lekker in je vel te zitten. Dat betekent dat je leerdoel is bereikt en je klaar bent. Of toch niet? Hoe behoud je het zelfvertrouwen dat je inmiddels hebt opgebouwd?

 

Dat doet je met Blijvend Zelfvertrouwen. Blijvend Zelfvertrouwen is een online cursus waarin jij leert hoe je je zelfvertrouwen kan vergroten of kan behouden. De cursus is volledig online en dus vanuit huis te volgen. Geen gedoe met avondcursussen waar je eigenlijk helemaal geen tijd of energie voor hebt.

 

zelfvertrouwen als leerdoel
Klik op de afbeelding

 

Door middel van videotrainingen en praktijkopdrachten ga jij actief aan de slag met je zelfvertrouwen. Aan het einde van de cursus is hoe dan ook duidelijk verschil te merken. Mocht jij bang zijn om je zelfvertrouwen te gaan verliezen, dan is Blijvend Zelfvertrouwen zeker een aanrader voor jou.

 

Conclusie

Zelfvertrouwen als leerdoel hebben is een heel erg mooi doel. Hoe moeilijk het ook lijkt om dit doel te kunnen behalen, is het wel degelijk mogelijk. Onzeker zijn is helemaal niet erg en zelfs menselijk. Toch kan zelfvertrouwen je helpen om lekkerder in je vel te gaan zitten.

 

Door actief aan de slag te gaan met de bovenstaande tips kan je oefenen met het krijgen van zelfvertrouwen en kan je op den duur duidelijk verschil gaan merken.

 

Wil jij je zelfvertrouwen graag behouden of vergroten? Volg de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen en leer stap voor stap hoe jij dat kan gaan doen.

 

Leave a Comment