Zelfvertrouwen affirmaties voor meer zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen affirmaties; het kan je leven maken of kraken. Als je te weinig zelfvertrouwen hebt, kan je dat opbreken. Dat geldt voor zowel het sociale vlak als voor het zakelijke vlak. Op het zakelijke vlak heb je namelijk zelfvertrouwen nodig om jezelf te durven tonen en daarmee jezelf te ontplooien. Hoe dan ook: het is belangrijk om voldoende zelfvertrouwen te hebben. Helaas is dat niet iedereen gegeven. Sterker nog: veel mensen zijn onzeker over zichzelf. Die onzekerheid kan betrekking op het uiterlijk hebben, maar ook op het innerlijk. Door deze onzekerheid kan een persoon zich gevangen voelen in hun eigen wereld. Ze kunnen zich niet ontplooien, durven zichzelf niet op de voorgrond te tonen en twijfelen over alles. Daarnaast twijfelt men met weinig zelfvertrouwen vaak over datgene wat andere van hun denken.

Kortom: het is ontzettend belangrijk om voldoende zelfvertrouwen te hebben! Hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te doen. In dit artikel willen we graag één van de mogelijkheden nader uitleggen. Het gaat hierbij om het begrip ‘affirmatie’. Heb jij enig idee wat dit inhoudt?

Wat is affirmatie?

Het woord ‘affirmatie’ stamt af van een Latijns woord. Dit Latijnse woord ‘affirmare’ betekent versterken/bekrachtigen. Bij het verbeteren van je zelfvertrouwen kan affirmatie een belangrijke rol spelen. Daarbij is het belangrijk om de volgende stelregel in het achterhoofd te houden: hoe vaker je aan één bepaalde gedachte denkt, hoe vaker je in die gedachte gaat geloven. Dát is waar affirmatie eigenlijk om draait.

We willen je graag aanraden om positieve affirmaties welkom te heten in je leven. Als je hersenen vaker iets horen/denken, gaan ze dat vanzelf geloven. Zeg daarom dagelijks tegen jezelf dat je het goed doet op je werk of dat je er goed uit ziet. Als je dat dagelijks vol weet te houden (positieve affirmaties), gaan je hersenen dat vanzelf geloven. Op die manier kan je op een zeer efficiënte manier iets aan je onzekerheid én zelfvertrouwen doen.

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen 2

Affirmatie vinden die bij je past

Het is daarbij wel van belang dat je een bepaalde affirmatie vindt die aansluit bij jouw gedachten. Welke boodschap ga je dagelijks tegen jezelf vertellen? Voordat je dit kunt bepalen, is het zaak om te bepalen waar je onzekerheid vandaan komt. Ben je onzeker over een bepaald lichaamsdeel?

Of ben je bang dat je van alles fout doet op je werk? Of denk je dat andere veel beter dan jou zijn? Bepaal waardoor jij onzeker bent en verzin daarvoor vervolgens een passende boodschap.

Praat jezelf elke dag deze boodschap in. Probeer dit op vaste momenten te doen óf om hier juist variatie in aan te brengen. Het draait er onder aan de streep om dat je die boodschap continue blijft herhalen. Door die boodschap te blijven herhalen, gaan je hersenen dit dus vanzelf geloven. Dat is positieve affirmatie eigenlijk in één zin samengevat.

Voorbeelden van zelfvertrouwen affirmaties

Ben je nog een beetje zoekende naar zelfvertrouwen affirmaties? Oftewel: krachtige zinnen om je zelfvertrouwen mee te verbeteren. Wij hebben in onderstaande lijst enkele krachtige zinnen voor jou op een rijtje gezet.

Ik:

  • ben tevreden
  • ben kerngezond
  • voel me veilig
  • ben geliefd
  • ben lief
  • accepteer mezelf
  • zie continue mogelijkheden
  • hou van het leven
  • hou van de personen om me heen

Bovenstaande lijst is slechts een korte lijst met daarin voorbeelden van positieve affirmaties. Je kunt deze positieve affirmaties uiteraard helemaal zelf gaan bedenken en afstemmen op jouw situatie. Je ziet bij al deze positieve affirmaties wel meerdere overeenkomsten.

Zo is het een feit dat een positieve affirmatie kort is. Dit betekent dat je de zin snel uit kunt spreken én dat deze krachtig klinkt. Dit versterkt de boodschap en laat je hersenen sneller in de affirmatie geloven.

Daarnaast beginnen nagenoeg alle affirmaties met het woord ‘ik’. Dat is logisch te verklaren. Als je iets aan je zelfvertrouwen wilt doen, begint dat bij jezelf. Sterker nog: het draait allemaal om jou. Jouw hele leven draait om jezelf en je hebt zelf in handen wat je van je leven gaat maken. Hier kan je de positieve affirmaties dan ook op afstemmen. Dat doe je heel simpel door elke zin met ‘ik’ te laten beginnen. Dat legt de nadruk op jezelf. Bij het verbeteren van je zelfvertrouwen draait het dan ook om jezelf. Prent dat goed in je achterhoofd en ga aan de slag met de positieve affirmaties.

Om dit artikel af te sluiten, hebben we nog één handige tip. Wellicht voelt het aan het begin namelijk ietwat onwennig aan om tegen jezelf te praten. Probeer jezelf echter zo comfortabel mogelijk te voelen. Hoe? Door bijvoorbeeld voor de spiegel te gaan staan en luid en duidelijk tegen jezelf te praten. Probeer daarbij ook een stevige houding aan te nemen. Oftewel: schouders naar achter en hoofd omhoog. Door een dergelijke houding aan te nemen, straal je kracht uit. Dat versterkt je boodschap uiteindelijk alleen maar.

Zelfvertrouwen tips

Eigenwaarde vergrotenHet uitspreken van positieve affirmaties is één van de mogelijkheden om je zelfvertrouwen te verbeteren. Wil je nog meer tips vinden? Wellicht is het een idee om je aan te melden voor de cursus ‘Blijvend zelfvertrouwen’. Het verbeteren van je zelfvertrouwen is namelijk punt 1. Het in stand houden van je zelfvertrouwen is echter de volgende stap. Door deze cursus te volgen, krijg je de juiste begeleiding voor het verbeteren van je zelfvertrouwen. Vervolgens krijg je ook nog eens handige tips waarmee je jouw zelfvertrouwen in stand kunt houden.

Schrijf je direct in voor de cursus en maak je leven een stuk makkelijker en leuker. Met voldoende zelfvertrouwen ga je namelijk fluitend door het leven. Je trekt je weinig tot niets van andere aan én bent overtuigd van je eigen kunnen. Dat kan je allemaal voor elkaar krijgen door de cursus ‘Blijvend zelfvertrouwen’ te gaan volgen. Wat houdt je nog tegen? De weg naar voldoende zelfvertrouwen is lang, maar met behulp van deze cursus ontdoe je de weg van obstakels. Kortom: deze cursus is dé cursus om je zelfvertrouwen te verbeteren.

Leave a Comment