Word je zelfverzekerder door sporten?

Door verschillende onderzoeken die zijn gedaan in het verleden, weten we dat sporten veel positieve effecten hebben op het menselijk lichaam. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook voor onze mentale gezondheid kan sporten enorm bijdragen. Met name op hoe zelfverzekerd we ons voelen, kan sporten wel degelijk een effect hebben. Dat zou je misschien niet direct denken, toch is het zo. Waarom je van sporten zelfverzekerder wordt en hoe dat werkt, dat lees je allemaal in dit onderstaande artikel.

Word je zelfverzekerder door sporten?

Hoewel de meningen hierover nog steeds heel erg verdeeld zijn, kan ik je op deze vraag een heel erg kort en bondig antwoord geven. Het antwoord is volmondig ‘ja’. Je wordt wel degelijk zelfverzekerder door sporten. Lees het artikel verder om hier meer te weten te komen.

Wat zijn de voordelen van sporten als het gaat om zelfverzekerder zijn?

Zoals je vast wel weet, brengt sporten veel voordelen met zich mee. Dit geldt voor zowel je fysieke- als mentale gesteldheid. Eigenlijk kan je ook spreken van een soort verslaving, maar dan op een positieve manier. Dat komt mede door het geluk hormoon dat vrijkomt tijdens het sporten. Dit geluk hormoon maakt je vanzelfsprekend gelukkiger en vrolijker. Welke voordelen er nog meer zijn? Dat lees je hieronder.

  • Tijdens het sporten komt het hormoon endorfine vrij. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkier, energieker en dat je minder pijn voelt.
  • Uiteraard zorgt sporten ervoor dat je lichaam verandert. Je ziet er fitter en misschien wel gespierder uit. Natuurlijk draagt dit bij aan de mate van zelfverzekerdheid. Je krijgt er een bepaalde boost van en je gaat lekkerder in je vel zitten hierdoor.
  • Wanneer je gaat sporten, stel je in heel veel gevallen een bepaald doel. Op het moment dat je het doel hebt behaald, geeft dit een kick. Je gaat je zelfverzekerder voelen hierdoor.
  • Sporten ontspand. Zowel fysiek als mentaal. Waarschijnlijk voel je je beter als je in je hoofd ontspannen bent.

Je ziet dat sporten heel veel voordelen met zich meebrengt en dat dat wel degelijk bij kan dragen aan zelfverzekerdheid.

Tips om zelfverzekerder in de sportschool te staan

Je hebt hierboven kunnen lezen dat sporten een grote bijdrage kan leveren aan zelfverzekerder door het leven gaan. Toch is niet ieder mens zelfverzekerd en speelt onzekerheid nog steeds een grote rol. Ik kan heel erg goed begrijpen dat als je heel erg onzeker bent naar de sportschool gaan of sporten überhaupt erg spannend is en je dit liever vermijdt. Om je een klein duwtje in de rug te geven, heb ik een aantal tips voor je om zelfverzekerder in de sportschool te staan. Wellicht helpt het je en durf je straks gewoon naar de sportschool om te werken aan je onzekerheid en lekkerder in je vel te gaan zitten.

  • Stel een doel voor jezelf: Bedenk voor jezelf waarom je naar de sportschool wil en met welk doel je dit wil gaan doen. Dit trekt je waarschijnlijk nog meer over de streep om naar de sportschool te gaan. Ga jij om af te vallen, voor de ontspanning of om lekkerder in je vel te gaan zitten? Alles is goed en niks is fout. Richt je gewoon hierop en nergens anders op.
  • Ga met iemand samen: Zeker de eerste paar keren is dit erg prettig. Ga met iemand waar jij je fijn bij voelt en die je begrijpt. Dit lijd je af en zo ben je minder met jezelf bezig.
  • Pak een yogalesje: Houd je echt niet van de apparaten in de sportschool, zoals de gewichten of de cardioapparaten? Geen zorgen, pak gewoon een yogalesje. Veel sportscholen bieden groepslessen aan, waaronder yoga. Yoga zorgt namelijk voor ontspanning en leert je ook hoe je deze ontspanning kan toepassen in het dagelijks leven. Dat kan je misschien wel gebruiken.
  • Trek sportkleding aan waar jij je prettig bij voelt: Kleding doet veel voor een mens. Heb jij kleding aan die jij mooi vindt? Dan voel je je automatisch al beter. Dat geld natuurlijk ook voor sportkleding. Trek iets aan waar jij je lekker bij voelt en wat jij mooi vindt. Liever geen strakke sportbroek? Geen probleem!
  • Begin met thuis work-outs: Ben je nog niet helemaal eigen met het sporten en vind je het nog te spannend? Dan zou je kunnen beginnen met thuis work-outs. Zoek een aantal sportoefeningen op en doe deze lekker thuis of in een omgeving waar jij je prettig voelt. Zo kan je wennen aan het sporten zelf en is de stap om naar de sportschool te gaan minder groot.
  • Sporten ontspant: Denk eraan dat sporten zorgt voor ontspanning en dat het geen stressvolle situatie is.

 Blijvend Zelfvertrouwen

Zelfverzekerder worden is iets wat helemaal niet moeilijk is. Je hebt kunnen lezen dat er een aantal stappen zijn die je zelf kan ondernemen. Onzeker zijn kan heel erg lastig zijn en ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt om dit zelf aan te pakken. Hiervoor hoef je je niet te schamen, het is niet iets wat je binnen een dag kan leren. Maar, ik denk dat ik je heel erg blij kan maken. Jij kan zelfverzekerder worden door de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen.

Wil jij graag meer zelfvertrouwen of wil jij leren of je zelfverzekerd kan blijven? Dan is de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen iets voor jou. De cursus is volledig online te volgen vanuit jouw eigen omgeving. In de cursus krijg je door professional handvaten aangereikt die jou gaan helpen om zelfverzekerder door het leven te gaan. Doormiddel van instructiefilmpjes en oefeningen leer jij hoe je deze technieken kan toepassen in het dagelijks leven. Na het afronden van de cursus merk jij absoluut verschil.

Conclusie

Ieder mens is weleens onzeker, maar er zijn mensen die er in het dagelijks leven erg veel last van hebben. Sporten kan enorm bijdragen aan het zelfverzekerder voelen. Zo komt er endorfine vrij en voel je je gelukkiger. Naar de sportschool gaan kan een hele grote stap zijn als je onzeker bent. Wil jij ook graag naar de sportschool, maar vind je dit nog spannend? Dan raad ik je aan de bovenstaande tips te lezen.

Wil jij zelfverzekerder worden maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Dan is de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen iets voor jou. Doormiddel van instructiefilmpjes en oefeningen leer jij hoe je je zelfverzekerder kan voelen en hoe je dit blijft.

 

Leave a Comment