Wil jij ook zelfverzekerd blijven? Zo doe je dat!

Eindelijk is het je gelukt. Na een lange worsteling is het je gelukt om je zelfverzekerd te voelen en ga je ontzettend gelukkig door het leven. Wat een fijn gevoel is dat, toch? Nu je eindelijk zelfverzekerd bent over jezelf of over je leven, wil je dit natuurlijk zo houden. Ik kan me voorstellen dat je weleens bang bent voor een terugval of voor een onzekere periode. Om je wat meer vertrouwen te geven daarin, vertel ik je in dit artikel precies hoe jij dat zelfverzekerde gevoel kan blijven vasthouden en wellicht andere daarmee kan helpen.

Wat is het verschil tussen zelfvertrouwen en zelfverzekerd?

Laat ik om te beginnen eerst je geheugen even opfrissen. Hoewel zelfvertrouwen en zelfverzekerd heel erg op elkaar lijken, verschillen ze toch van elkaar. Het verschil is niet schokkend groot, maar er is dus wel degelijk een verschil. Ik begin met zelfvertrouwen. Het woord zegt het waarschijnlijk al; zelfvertrouwen betekent letterlijk het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Zo heb je vertrouwen over hoe je eruit ziet en in de dingen die je doet. Wanneer je veel zelfvertrouwen hebt, dan heb je en realistische kijk op jezelf en op je vaardigheden.

Zonder zelfvertrouwen, kan je niet zelfverzekerd zijn. Andersom geldt hetzelfde. Deze gaan hand in hand met elkaar. Zelfverzekerd betekent dat je zeer overtuigd bent van jezelf, maar ook in de dingen die je doet. Je hebt er het volste vertrouwen in dat jij je doelen met succes gaat halen. Je durft voor je eigen mening uit te komen en je hebt een enorme wilskracht.

Je ziet dat zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid nodig zijn om lekker in je vel te kunnen zitten en om je gestelde doelen te kunnen behalen. Het tegenovergestelde van zelfverzekerd zijn is onzeker zijn.

Waarom is zelfverzekerd zijn zo belangrijk?

Nu je weet wat zelfverzekerdheid precies is, vraag jij je vast af waarom het zo belangrijk is om zelfverzekerd te zijn in het leven. Dat ga ik je precies uitleggen. Zoals ik je hierboven al vertelde, heb je zelfverzekerdheid nodig om lekker in je vel te kunnen zitten en om je doelen te kunnen behalen. Iedereen is in zijn of haar leven weleens onzeker. En misschien denk je terwijl je dit leest: wat cliché! Klopt, dat is het ook. Toch is het waar. Christiano Ronaldo zal ook niet altijd zelfverzekerd op het voetbalveld hebben gestaan en Beyonce is ook weleens onzeker over haar zang- en danskunsten. Dat is heel erg normaal en niks om je voor te schamen.

Onzekerheid ontstaat in de meeste gevallen in iemands jeugd of bij een nare gebeurtenis. Kinderen hebben over het algemeen veel aanmoediging en liefde van hun ouders nodig. Wanneer dit niet gebeurt, kan het kind negatief over zichzelf gaan denken en ontstaat het negatieve zelfbeeld.

omgaan met onzekerheid en gevoel

Doordat je een negatief zelfbeeld gaat ontwikkelen, ontstaat ook die onzekerheid. Die onzekerheid kan later in je leven blijven aanhouden. Dat kan erg vervelend zijn of zelfs het dagelijks leven beïnvloeden. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot chronische onzekerheid of depressies.

Je ziet dat zelfverzekerd zijn heel erg veel invloed heeft op jezelf en het dagelijks leven. Ik wil hierbij benadrukken dat onzeker zijn iedereen weleens overkomt of is overkomen. Dit is helemaal niet erg en harstikke menselijk. Toch wil ik je aanraden, mocht je veel onzekerheid ervaren in je dagelijkse leven, om daar hulp bij te zoeken. Die hulp is er gelukkig. Hoe en wat dat is? Dat lees je later in dit artikel.

Hoe word je of blijf je zelfverzekerd?

Naast de hulp die je kan krijgen om zelfverzekerder te worden of te blijven (waar ik je straks in meeneem), zijn er ook een aantal stappen die je zelf kan ondernemen. Deze stappen lees je hieronder:

  • Doe veel dingen waar jij gelukkig van wordt en die jij leuk vindt
  • Denk aan je houding; ga lekker rechtop staan en lopen
  • Blijf glimlachen, ook als je even niet zo lekker in je vel zit
  • Praat met vrienden of familie over je onzekerheid. Dit lucht op!
  • Trek kleding aan waar jij je prettig en mooi in voelt
  • Kijk naar de dingen die goed gaan en minder naar de dingen die minder goed gingen
  • Kijk vooruit (toekomst), in plaats van achteruit (verleden)
  • Blijf jezelf goed verzorgen (eetpatroon, slaapritme en sport)
  • Onthoud: jij bent goed zoals je bent. Herhaal dit meerdere malen in jezelf.

Je ziet dat er heel wat stappen zijn waardoor jij zelfverzekerd wordt of blijft. Een tip hierbij is, om dit samen met iemand te gaan doen. Bijvoorbeeld ene goede vriend, vriendin of familielid.

Eigenwaarde vergrotenHulp van Blijvend Zelfvertrouwen

Ik gaf hierboven al kort aan dat je hulp kan krijgen om zelfverzekerder te worden óf zelfverzekerd te blijven. Dit hoef je gelukkig niet allemaal zelf te doen. Je kan immers niet de hele wereld op je nek nemen. Ook jij verdient het om geholpen te worden en goede hulp te krijgen. De allerbeste hulp en adviezen vind je bij de onlinecursus Blijvend Zelfvertrouwen.

Zeker wanneer je erg onzeker bent, kan het soms lastig zijn om ergens naartoe te gaan en om jezelf bloot te stellen. Weet je wat het fijne is aan Blijvend Zelfvertrouwen? Dat dat allemaal niet hoeft. De cursus is volledig online, en dus te volgen vanaf jouw vertrouwde plek. Een plek waar jij je comfortabel voelt.

Blijvend Zelfvertrouwen helpt jouw stap voor stap om af te rekenen met die onzekerheid in je leven. Hier word jij in begeleidt door allemaal professionals. De onlinecursus is zeer resultaatgericht, praktisch en biedt zeer effectieve methodes. Iedere week ontvang jij persoonlijke vragen en opdrachten die jij in de praktijk kan gaan oefenen. Het resultaat zal heel snel te merken en te voelen zijn. Blijvend Zelfvertrouwen is een absolute aanrader en zeker geen verspilde energie.

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over zelfverzekerdheid. Je weet wat zelfverzekerdheid is en waarom het zo belangrijk is om zelfverzekerd te zijn. Mocht jij zelfverzekerd willen blijven of zelfverzekerder willen worden, check dan de bovenstaande tips. Deze gaan jou zeker weten verder helpen.

Ben jij helemaal klaar met je onzekerheid óf ben jij wel zelfverzekerd, maar wil jij dit heel erg graag blijven? Wil jij hier dolgraag hulp bij? Dan verwijs ik je graag door naar de onlinecursus Blijvend Zelfvertrouwen. Leer stap voor stap hoe jij kan afrekenen met je onzekerheid en lekkerder in je vel kan gaan zitten.

Leave a Comment