Wil jij je zelfvertrouwen vergroten? Lees dan deze handige tips!

Met zelfvertrouwen door het leven gaan is iets wat we allemaal ontzettend graag willen. Je zit lekker in je vel en je kan de hele wereld aan. Een ontzettend fijn gevoel. Echter kampen steeds meer mensen met dagelijkse onzekerheid. Dat is iets waar je je helemaal niet voor hoeft te schamen, mocht jij die onzekerheid ook ervaren. Wil jij je zelfvertrouwen ook graag vergroten? Lees dan dit artikel helemaal en lees een aantal handige tips.

 

 

Waarom is zelfvertrouwen hebben belangrijk?

Je bent het vast wel met eens, dat het hebben van zelfvertrouwen ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel gaat zitten. Je hebt letterlijk het gevoel dat je de hele wereld aankan en je bent in staat om gestelde doelen in je eentje te kunnen behalen. Kortom: zelfvertrouwen hebben is heel erg belangrijk.

 

Echter kan zelfvertrouwen ook een keerzijde hebben. Namelijk onzeker zijn. Ieder mens is weleens onzeker in zijn of haar leven. Je kan onzeker zijn over jezelf, zoals over je uiterlijk of over de dingen die zegt óf over de dingen die je doet of hebt gedaan. Onzeker zijn is heel erg menselijk en af en toe ook gezond. Je hoeft je er daarom niet direct zorgen over te maken.

 

Echter kan die onzekerheid ook een keerzijde hebben. Dagelijkse hinder door heftige onzekerheid kan op den duur zorgen voor chronische onzekerheid of zelf depressies. Het is daarom heel erg belangrijk om die onzekerheid te herkennen en aan te pakken. In heel veel gevallen is onzekerheid het gevolg van bepaalde gebeurtenissen uit de jeugd.

 

Is meer zelfvertrouwen krijgen mogelijk?

Ik kan me heel erg goed voorstellen dat je je dat afvraagt. Laat ik gelijk antwoord geven op die vraag. Natuurlijk is het mogelijk om meer zelfvertrouwen te krijgen.

 

Hoewel het niet iets is wat je in een dag hebt geleerd, is het absoluut niet onmogelijk. Wil jij graag weten hoe je dit doet? Lees het artikel hieronder verder.

zelfvertrouwen vergroten

 

Wil jij je zelfvertrouwen vergroten? Lees dan deze handige tips!

Nu je wat inhoudelijke informatie hebt gekregen wat betreft zelfvertrouwen, is het eindelijk tijd om door te gaan naar de tips. Het is namelijk mogelijk om je zelfvertrouwen te vergroten.

 

Daarvoor hoef je geen drastische of ingrijpende maatregelen te nemen. Hier kan je vandaag nog mee beginnen, en dat helemaal zelf. Lees de onderstaande tips goed door en kies een tip waar jij vandaag nog mee aan de slag wil gaan.

 

Tip 1: Besteed aandacht aan je uiterlijk

Het draait in het leven voor een heel erg groot deel om het innerlijk, laten we daar geen misverstanden over krijgen. Het is veel belangrijker dat je een fijn en mooi innerlijk hebt, dan dat je er qua uiterlijk goed ziet. Toch kan het aandacht besteden aan je uiterlijk een hele hoop voor je zelfvertrouwen doen.

 

Neem als voorbeeld kleding. Je hebt veel meer zelfvertrouwen in een outfit die jij heel erg mooi vindt en die lekker zit. Waarom zou je iets aantrekken wat je niet mooi vindt en wat totaal niet lekker zit? Houd daar dus rekening mee. Verzorg jezelf daarnaast ook goed.

 

Je hoeft echt geen lagen make-up te dragen als jij dat niet fijn of niet mooi vindt. Het is belangrijk dat jij het mooi vindt en dat jij je er comfortabel bij voelt. Je zal duidelijk gaan merken dat je zelfvertrouwen een flinke boost krijgt.

zelfvertrouwen vergroten

 

Tip 2: Neem een zelfverzekerde houding aan

Goed, nu we de kleding hebben gehad is het tijd om naar de houding te kijken. Als je erg onzeker bent of niet lekker in je vel zit, dan heb je al heel erg snel de neiging om in elkaar te duiken en je schouders te laten hangen. Wil je zelfverzekerder worden? Dan is het belangrijk om te werken aan je houding.

 

Loop lekker rechtop met je kin naar voren en je schouders een beetje naar achteren. Het zal misschien wat oefening vergen, maar je zal na een tijdje duidelijk verschil gaan merken.

 

Tip 3: Kijk naar de dingen die goed zijn gegaan vandaag

Het is veel makkelijker om te kijken naar de dingen die niet goed zijn gegaan, in plaats van kijken naar de dingen die wél goed zijn gegaan. Ook al is er op een dag maar een dingetje wat niet helemaal goed ging, dan kan dat in je hoofd blijven spoken.

 

Kijk dagelijks naar de fijne en mooie dingen die je hebt meegemaakt of waar je van genoten hebt. Misschien was het wel een behaald succes of heb je iets leuks gedaan. Daar ga je je een stuk beter door voelen.

 

Tip 4: Praat over je onzekerheid en vraag hulp

Hoe moeilijk het aan de voorkant ook lijkt, praten over je onzekerheid kan ervoor zorgen dat er een flinke last van je schouder afvalt. Het is natuurlijk niet iets waar je graag over praat, maar het kan je heel erg gaan helpen. Praat met iemand die jij een fijne gesprekspartner vindt. Bijvoorbeeld een goede vriend, vriendin, een van je ouders óf iemand anders uit je omgeving.

 

Wist je dat er ook hulp bestaat voor het krijgen van meer zelfvertrouwen? Hieronder vertel ik je meer over die hulp.

 

 

Hoe krijg ik blijvend zelfvertrouwen?

Zou jij graag wat meer hulp willen bij het krijgen van meer zelfvertrouwen of vind jij het lastig om de bovenstaande tips te volgen? Dat geeft helemaal niks. Met de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen krijg jij de hulp die jij nodig hebt.

zelfvertrouwen vergroten

Blijvend Zelfvertrouwen is een online cursus die jij zelfstandig vanuit huis kan volgen. Door middel van video trainingen die gegeven worden door professionals, leer jij in een aantal weken hoe jij meer zelfvertrouwen kan krijgen. Hoe fijn is dat vooruitzicht?

 

Naast de videotrainingen worden er iedere week praktische oefeningen meegegeven die jij kan toepassen op het dagelijks leven. Mocht jij graag hulp willen bij het krijgen van meer zelfvertrouwen, dan is de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen heel erg voor jou geschikt.

 

Conclusie

Mocht jij graag je zelfvertrouwen willen vergroten, dan heb je in dit artikel kunnen lezen dat dat mogelijk is. Zelfvertrouwen hebben is in het leven heel erg belangrijk. Wil jij graag meer zelfvertrouwen krijgen? Lees in de bovenstaande tips hoe jij dat kan doen.

 

Zou jij graag wat meer hulp willen krijgen bij het krijgen van zelfvertrouwen? Meld vandaag nog aan voor de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen en start vandaag, vanuit huis met de cursus.

 

Leave a Comment