Wat zijn de voordelen aan zelfvertrouwen hebben?

Wij mensen hebben het altijd maar over dat zelfvertrouwen. Steeds benadrukken we hoe belangrijk het is om vol zelfvertrouwen door het leven te gaan. Nu hoor ik je denken: wat zijn de voordelen van zelfvertrouwen hebben? En zijn er überhaupt wel voordelen aan dat zelfvertrouwen?

 

In dat geval komt het heel erg goed uit dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Dat zelfvertrouwen is namelijk heel erg belangrijk om te hebben. Waarom dat zo belangrijk is en welke voordelen zelfvertrouwen heeft, dat ga ik je allemaal vertellen in dit artikel.

 

Wat is zelfvertrouwen?

Voordat we het gaan hebben over de voordelen aan zelfvertrouwen hebben, is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat zelfvertrouwen precies is. Daarom dat we daar even kort aandacht aan gaan besteden.

 

Zelfvertrouwen kan ik eigenlijk heel erg kort en bondig voor je uitleggen. De naam zal het waarschijnlijk ook al zeggen. Zelfvertrouwen is het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Je weet wat je capaciteiten zijn, je weet wat je kan en je hebt vertrouwen in het behalen van je doelen.

 

Je merkt het misschien al, dat zelfvertrouwen hebben heel erg belangrijk is. Niet alleen om bepaalde prestaties te kunnen neerzetten, maar ook om lekkerder in je vel te gaan zitten.

 

Wat zijn de voordelen aan zelfvertrouwen hebben?

In de wandelgangen word er veel gesproken over zelfvertrouwen. Zo is het algemeen bekend dat genoeg zelfvertrouwen ontzettend belangrijk is. Maar, waarom is dat eigenlijk zo belangrijk?

voordelen van zelfvertrouwen

Waarom speelt dat zelfvertrouwen zo’n grote rol in ons leven? Op die vragen ga ik je nu de antwoorden geven. We gaan samen bespreken wat de voordelen zijn aan zelfvertrouwen hebben. Dat zal je vast een beter beeld geven.

 

  • Geloof het of niet, maar zelfvertrouwen zorgt voor een goede gezondheid. Als we het hebben over gezondheid, dan is dat in dit geval de mentale gezondheid. Je gaat van zelfvertrouwen hebben namelijk veel lekkerder in je vel zitten. Je voelt je daarnaast ook veel gelukkiger dan wanneer je weinig of geen zelfvertrouwen hebt.
  • Je hebt de capaciteit om gestelde doelen te kunnen halen. Bijvoorbeeld op je werk of in je privéleven. Je hebt er veel meer vertrouwen in dat het daadwerkelijk gaat lukken.
  • Je voelt je door zelfvertrouwen hebben heel erg blij. Dat is ook wat waard, toch?
  • Je bent je veel bewuster van wat je allemaal kan en over welke kwaliteiten jij beschikt. Je kijkt eerder naar de dingen die je wel kan, dan die je niet kan.
  • Zelfvertrouwen maakt je ook een stuk zekerder over je uiterlijk. Het laat je in veel gevallen zelfs sexy voelen. Wist je dat zelfvertrouwen je ook daadwerkelijker aantrekkelijker maakt?
  • Je beschikt over heel veel motivatie. Je bent gemotiveerd om dingen aan te gaan pakken en dus ook om je doelen te behalen.

 

Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen?

Je hoeft niet met de handen in het haar te zitten wanneer je merkt dat je nog niet genoeg zelfvertrouwen hebt. Hoewel zelfvertrouwen krijgen niet binnen één dag gebeurt is, kan je dit zelfvertrouwen wel vergroten. En dat helemaal zelf. Dat klinkt goed, toch?

voordelen van zelfvertrouwen

Om je daar toch een klein handje bij te helpen, heb ik een aantal handige tips voor je samengesteld om dit zelfvertrouwen te gaan vergroten. Je kan zelf met de tips aan de slag, maar dit kan je ook samen met iemand doen. Het is maar net waar jij je fijn bij voelt.

 

Tip 1: Praat over je onzekerheid

Dit is ook gelijk een van de belangrijkste tips die ik je wil meegeven. Praten over je onzekerheid kan heel erg opluchten en een last van je schouders afhalen. Door erover te praten, kan je eerder geholpen worden en begrijpen mensen je sneller. Praat er met iemand over die jij vertrouwt en bij wie jij je goed voelt.

 

Tip 2: Besteed aandacht aan je kleding

Het is algemeen bekend dat kleding ons goed laat voelen. Kies daarom altijd voor kleding die jij mooi vindt en waar jij je zelfverzekerd in voelt. Of dat nu een joggingbroek, een mooie jurk of een normale spijkerbroek is. Zolang jij je zelfverzekerd voelt in je outfit is het helemaal goed.

 

Tip 3: Look on the bright side

Hoe moeilijk het ook is, probeer altijd naar de positieve dingen te kijken van het leven. Erken een prestatie en vier deze ook, hoe klein het ook is. Het is zo makkelijk om negatief te denken. Dat negatief denken laat je alleen maar onzekerder voelen. Probeer daarom altijd positief te denken.

 

Hoe blijf ik zelfvertrouwen houden?

Beschik jij eindelijk over genoeg zelfvertrouwen waardoor je lekkerder in je vel bent gaan zitten? Het liefste wat je nu wil, is dat zelfvertrouwen houden. Dat kan ik me heel erg goed voorstellen. Wist je dat er een manier is om dit zelfvertrouwen te kunnen houden?

 

De online cursus Blijvend Zelfvertrouwen gaat ervoor zorgen dat jij dat zelfvertrouwen kan houden en zelfs kan vergroten. Door middel van videotrainingen en online coaching, ga jij stap voor stap leren hoe dat zelfvertrouwen behouden kan worden. De online cursus kan gewoon vanuit gevolgd worden en is ook geschikt voor iedereen die juist heel erg onzeker is over zichzelf. Behalve de videotrainingen en de coaching, krijg jij ook iedere week een aantal praktijkopdrachten mee als huiswerk die jou de juiste oefening bieden en laten wennen aan het krijgen van zelfvertrouwen. Je hoeft het proces niet alleen te doorlopen, daar is altijd hulp voor.

zelfvertrouwen vergroten
Klik op de afbeelding

 

Wat jouw situatie ook is en hoe jij je ook voelt, bij Blijvend zelfvertrouwen kan jij altijd terecht. Meld je vandaag nog aan en begin direct. Ook jij kan voortaan vol met zelfvertrouwen door het leven gaan.

 

Conclusie

Wat zijn de voordelen van zelfvertrouwen hebben? Met deze vraag zijn we dit artikel begonnen. Ik denk dat we het er nu wel over eens zijn, dat zelfvertrouwen hebben ontzettend veel voordelen heeft. Wil je deze voordelen nog even nalezen? Scrol dan even terug naar boven. In het artikel vindt je ook gelijk een aantal handige tips die je helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen.

 

Wil jij blijvend zelfvertrouwen hebben? Meld je vandaag nog aan voor de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen en leer in een aantal stappen hoe je dit effectief kan gaan doen.

 

Leave a Comment