Wat zijn de gevolgen van onzekerheid? Dit is waarom je beter niet onzeker kunt zijn!

Als je onzeker bent, betekent het dat jij je zelfvertrouwen bent verloren. Er kunnen veel verschillende redenen zijn waardoor dat zo is. Hoe je ook je zelfvertrouwen bent verloren, het is zeker belangrijk om te weten wat de gevolgen zijn van onzekerheid en waarom het zo belangrijk is om je zelfvertrouwen weer op te bouwen.

Zelfvertrouwen krijg je niet van de een op de andere dag, maar groeit met de jaren. Toch kunnen bepaalde gebeurtenissen ervoor zorgen dat jij snel je zelfvertrouwen verliest.

In dit blogbericht gaan we dieper in op wat de gevolgen zijn van onzekerheid en hoe je snel je zelfvertrouwen weer kun terugkrijgen.

Wat zijn de gevolgen van onzekerheid?

Zoals je in de intro al een beetje hebt kunnen lezen is het heel belangrijk om zo snel mogelijk weer zelfvertrouwen op te bouwen omdat onzekerheid diverse gevolgen heeft. De belangrijkste negatieve gevolgen die gepaard gaan met onzekerheid zijn:

  1. Gezondheid gaat achteruit
  2.  Sociale leven wordt minder
  3. Relaties lijden eronder
  4. Minderwaardig voelen
  5. Depressies
  6. Faalangst
  7. Schuldgevoel
  8.  Eenzaamheid

Dit is zijn slechts enkele negatieve effecten van onzekerheid. Juist omdat de gevolgen van onzekerheid zo veel effect hebben op je lichaam en geest, is het heel gevaarlijk om ermee rond te blijven lopen.

Zelfvertrouwen opbouwen

Als je op zoek bent gegaan naar de gevolgen van onzekerheid is de kans groot dat jij je zelfvertrouwen snel weer wilt opbouwen. Je merkt dat het niet goed met je gaat maar je weet niet precies hoe je ervoor kunt zorgen dat jij je weer beter gaat voelen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om direct je onzekerheid aan te pakken.

10 tips om je onzekerheid aan te pakken

Om je direct op weg te helpen met je zelfvertrouwen delen we een aantal tips die je direct kunt toepassen. Door deze tips dagelijks toe te passen zou je al steeds wat meer zelfvertrouwen moeten krijgen.

1.      Ontdek je sterke punten

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om snel meer zelfvertrouwen te krijgen is ontdekken wat je sterke punten zijn. Als je weet wat je sterke punten zijn kun jij je daar vooral op focussen.

2.      Geniet van je successen

Als je snel meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen is het belangrijk om ook een beetje te genieten van je successen. Als je onzeker bent is de kans groot dat je successen niet kan accepteren of niet eens opmerkt.

Toch is het belangrijk om stil te staan bij successen die je behaald omdat je best trots mag zijn op jezelf.

3.      Praat over je onzekerheid

Als jij je nu onzeker voelt is het belangrijk om erover te praten. Als je alles voor jezelf houdt, krop je het alleen maar op en voel je je daar vaak alleen maar slechter bij.

Daarnaast is het voor je omgeving ook heel moeilijk om te begrijpen hoe jij je voelt als ze geen idee hebben wat er met je aan de hand is.

Praat daarom over je problemen met mensen die je kunt vertrouwen. Het voordeel van praten over je problemen is ook dat andere mensen je op die manier kunnen helpen en bijstaan in moeilijke tijden.

4.      Zorg goed voor jezelf

Om snel meer zelfvertrouwen te krijgen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit doe je door vooral gezond te eten, regelmatig te bewegen. Daarnaast kan ook het dragen van kleding waarin jij je prettig voelt helpen om je meer zelfverzekerd te voelen.

5.      Wees niet perfectionistisch

Het kan natuurlijk ook zijn dat je te perfectionistisch bent. Dat betekent dat niet alles perfect hoeft en dat je best genoeg mag nemen met als iets niet tot in de puntjes is afgewerkt.

Perfectionisme heeft natuurlijk ook positieve kanten, maar als het je zelfvertrouwen aantast, is het beter om te leren genoegen te nemen met minder.

6.      Denk niet over wat anderen van je vinden

Als je onzeker bent, trek je je al snel aan wat andere mensen van je denken. Toch is het belangrijk om niet te veel na te denken over wat anderen van je denken omdat het in werkelijkheid vaak lang niet zo slecht is als je zelf denkt.

De kans is groot dat andere mensen helemaal niet stilstaan bij hoe ze over jou denken. De meeste mensen zijn veel drukker met hun eigen leven dan die van jou.

7.      Wees blij met wat je hebt

Als je gezond bent en je heb mensen om je een die van je houden, heb je eigenlijk al heel veel bereikt. Soms is het ook belangrijk om juist de dingen te omarmen die je al hebt en wat minder te kijken naar de dingen die je nog niet hebt.

Besef daarom wat je al hebt. Je kunt daarna altijd nog werken aan de dingen die je nog niet hebt en graag wilt bereiken. Hiervoor kun je dan doelen stellen.

Cursus blijvend meer zelfvertrouwen.

Wil je naast het toepassen van deze tips actief aan de slag met het opbouwen van je zelfvertrouwen? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar de cursus blijvend meer zelfvertrouwen.

Deze cursus begeleid je stap voor stap naar een leven met meer zelfvertrouwen.

Eigenwaarde vergroten

Je weet nu dat de gevolgen van onzekerheid slecht zijn voor je gezondheid en daarom is het een goed idee om alles te doen wat je maar kunt om zo snel mogelijk je zelfvertrouwen terug te krijgen.

De cursus blijvend meer zelfvertrouwen is een van de beste manieren om snel je zelfvertrouwen weer terug te krijgen.

Veel cursisten hebben de cursus al gevolgd en de resultaten van de cursus zijn zeer goed.

Op de pagina van de cursus kun je een aantal recensies lezen die cursisten hebben achter gelaten.

Ook krijg je op de pagina van de cursus uitgebreide informatie over wat je van de cursus kunt verwachten.

Klik hier om Direct naar de cursus pagina te gaan.

 

Leave a Comment