Wat kun je doen om je zelfvertrouwen te vergroten?

Je voelt je onzeker en je zit niet lekker in je vel. En nu? Wat kun je doen om je zelfvertrouwen te vergroten? Gelukkig is daar heel veel aan te doen en hoeft dat ook helemaal niet moeilijk te zijn.

Hoewel je niet binnen één dag je zelfvertrouwen kan vergroten, kan je hier wel actief mee aan de slag gaan. Het kan je helpen om lekkerder in je vel te gaan zitten en om de wereld op een hele andere manier te gaan bekijken.

Zou jij je zelfvertrouwen graag een flinke boost willen geven en wil jij dus weten wat je kan doen om je zelfvertrouwen te vergroten? Dat komt goed uit, want dat gaan we samen in dit artikel bespreken.

 

 

Is zelfvertrouwen hebben écht nodig?

Dat zelfvertrouwen, dat hoef je toch niet per se te hebben? Dat kan toch prima zonder? Ik snap dat je dat denkt. Zelfvertrouwen hebben is ook niet verplicht, maar het kan je wel een eind op weg helpen.

Niet alleen zorgt zelfvertrouwen ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten, ook helpt het bij een aantal andere dingen. Deze dingen zijn:

  • Je weet wat je goed kan en wat je kwaliteiten zijn
  • Je hebt letterlijk en figuurlijk vertrouwen in jezelf
  • Naast je kwaliteiten, weet je ook wat je niet goed kan. Je kan daarmee omgaan en het is oké om iets niet goed te kunnen
  • Je kan haalbare doelen stellen en je weet ze ook te behalen

Je ziet dat dat zelfvertrouwen een grote rol speelt in ons leven. Dus is zelfvertrouwen hebben écht nodig? Vul voor jezelf maar het antwoord in.

 

 

Wat kun je doen om je zelfvertrouwen te vergroten?

Over weinig of zelfs geen zelfvertrouwen beschikken is erg vervelend. Het kan je in je dagelijks leven belemmeren en je zit niet zo lekker in je vel als je zou willen. Tijd om hier iets aan te doen en dit actief te gaan aanpakken. Hoe moeilijk het ook lijkt om je zelfvertrouwen te vergroten, dat hoeft het niet altijd te zijn. Sterker nog, het is iets waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Er zijn tegenwoordig veel tips en handvatten die jou helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen.

Om jou een steuntje in de rug te kunnen geven bij het vergroten van je zelfvertrouwen, heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet die jou zouden kunnen helpen. Hiermee kan je alleen of met iemand samen aan de slag gaan, mocht je dat prettig vinden natuurlijk. Dat deze tips een garantie tot succes zijn, dat kan ik je niet garanderen. Dat werkt bij iedereen anders. Wel hoop ik dat je iets aan deze tips hebt en je je wat lekkerder in je vel gaat voelen.

 

Je kledingstijl doet een hele hoop!

Hoewel we altijd beweren dat het niet om het uiterlijk gaat (wat vaak ook zo is), speelt het wel degelijk een grote rol wat betreft ons zelfvertrouwen. En dan heb ik het vooral over de kleding die je draagt. Zeg nu zelf, je voelt je toch veel lekkerder in een outfit die jij écht mooi vindt.

Ik wil je dus graag uitdagen om dagelijks een outfit aan te trekken waar jij je niet alleen lekker in voelt, maar waar jij ook zelfvertrouwen van krijgt. Dat kan een outfit zijn die je al in de kast hebt hangen of je kan er lekker op uit gaan om er eentje te shoppen. Alles is goed, zolang jij er een goed gevoel bij hebt. Enne, zorg er ook voor dat je outfit comfortabel zit. Zit het niet lekker, dan krijgt je zelfvertrouwen natuurlijk geen boost.

 

 

Begin klein en stel een haalbaar doel

Leg de lat niet te hoog bij het vergroten van zelfvertrouwen, dat heeft geen zin. Begin lekker klein en stel een haalbaar doel voor jezelf. Dat kan een doel zijn op je werk, bij je hobby’s of in je privéleven. Wat zou jij graag willen bereiken?

Schrijf je doel op en streef daarnaar. Is het je gelukt om je doel te behalen? Dan zal je als vanzelf merken dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Je hebt misschien de neiging om de lat hoog te leggen, maar doe dat niet. Begin lekker klein en bouw het langzaam op.

 

Bekijk het positief

Als je weinig zelfvertrouwen hebt, heb je de neiging om de dingen zwaarder en negatiever te gaan zien. Dat is helemaal niet erg en een logische reactie als je niet lekker in je vel zit. Ik wil je dus vragen om de dingen wat positiever te gaan zien.

Neem aan het einde van je dag alles even door. Wat ging er eigenlijk goed vandaag en waar heb je een goed gevoel aan overgehouden? Het negatieve overheerst vaak, dat ben ik met je eens. Daarom wil ik je uitdagen om te kijken naar wat wél goed ging. Schrijf het anders op, als je het lastig vindt. Maak hier een ritueel van aan het einde van iedere dag.

 

Kan iemand mij helpen om mijn zelfvertrouwen te vergroten?

Natuurlijk is er altijd hulp om je zelfvertrouwen te vergroten. Het kan een lastig proces zijn en dat hoef je nooit alleen te doen. Laat de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen je helpen.

Blijvend Zelfvertrouwen is een online cursus waarbij je in een aantal weken actief met je zelfvertrouwen aan de slag gaat. Je krijgt les van een aantal professionals en deze lessen worden ondersteund door wekelijkse praktijkopdrachten. Volg de cursus vanuit huis en log in wanneer jij dat wil.

Kan jij hulp gebruiken bij het vergroten van je zelfvertrouwen? Blijvend Zelfvertrouwen kan jou prima van dienst zijn.

 

Conclusie

Wat kun je doen om je zelfvertrouwen te vergroten? Je hebt in dit artikel meerdere antwoorden gekregen op de vraag. Deze antwoorden kan je vinden in de bovenstaande tips die ik voor je heb samengesteld.

Dat je in dit artikel veel te weten bent gekomen over zelfvertrouwen, dat is een ding dat zeker is. Je weet wat het is en waarom het zo belangrijk is.

Wil jij een beetje hulp bij het krijgen van zelfvertrouwen? Volg de cursus Blijvend Zelfvertrouwen en leer hoe jij dit kan gaan doen.

 

Leave a Comment