Wat is het beste boek over zelfvertrouwen?

Hoe kijk jij op dit moment naar jouw leven en naar jezelf? Ben je tevreden met je uiterlijk? Ben je tevreden met je werk of je studie? Ben je tevreden over je vriendinnen/vrienden? En ben je tevreden over je karakter/gedrag? Helaas is het zo dat veel mensen niet op al deze vragen ‘ja’ beantwoorden. Zij zijn ontevreden met bepaalde dingen en zijn daardoor ook onzeker.

Onzekerheid is bij veel mensen een groot probleem. Door de onzekerheid durven ze zich niet te ontplooien, staat de persoonlijke ontwikkeling stil en wordt er niet voldoende van het leven genoten. Het leven is kort en je leeft maar één keer; voldoende redenen dus om het onderste uit de kan te halen. Zodra de onzekerheid in jouw geest aanwezig is, is het echter lastig om het onderste uit de kan te halen. Je bent simpelweg niet tevreden met jezelf en dat stokt.

De onzekerheid gaat vaak hand in hand met de mate van zelfvertrouwen. Als je niet voldoende vertrouwen in jezelf hebt, geniet je ook niet optimaal van het leven. Bovendien is het verband tussen het gebrek aan zelfvertrouwen en de onzekerheid zeer duidelijk. Het een kan bijvoorbeeld de oorzaak/het gevolg van het ander zijn.

Hoe kan je aan jouw zelfvertrouwen werken?

Merk je dat jezelf te weinig zelfvertrouwen hebt? Ben je ondertussen ook onzeker en geniet je niet optimaal van het leven? Als je onvoldoende zelfvertrouwen hebt, is het absoluut raadzaam om hier iets aan te gaan doen. Door de jaren heen zijn er steeds meer manieren ontwikkeld waarmee je aan jouw mate van zelfvertrouwen kunt gaan werken.

Door de jaren heen zijn bijvoorbeeld meerdere cursussen, zoals de cursus Blijvend Zelfvertrouwen, ontwikkeld. Met deze cursussen is het mogelijk om zeer efficiënt aan jouw zelfvertrouwen te gaan werken. Het lastige hieraan is dat je echter wel voldoende zelfdiscipline nodig heb. Een dergelijke cursus duurt vaak meerdere weken en vergt dus enige discipline. Als jij niet graag genoeg aan jouw zelfvertrouwen wilt werken, is een cursus dus niet de meest voor de hand liggende optie.

Gelukkig is er nog een andere mogelijkheid: het lezen van een boek. Om aan je mate van zelfvertrouwen te werken, is het niet meer nodig om naar een psycholoog of dergelijks te gaan. Nee, je kunt zelf één of meerdere boeken over dit onderwerp lezen, waardoor je veel meer inzicht in jouw huidige situatie krijgt. Je accepteert daardoor sneller de situatie, maar je gaat ook efficiënt aan de slag om je zelfvertrouwen naar een hoger niveau te tillen. Onthoud in ieder geval één ding: dat is absoluut mogelijk.

In het aanbod van boeken over zelfvertrouwen vind je tegenwoordig meerdere varianten terug. Wij zijn daarom voor jou op onderzoek gegaan en kunnen nu antwoord geven op de vraag ‘Wat is het beste boek over zelfvertrouwen?’. Ons antwoord, inclusief enkele handige tips, vind je in het restant van dit artikel.

Wat is het beste boek over zelfvertrouwen?

Als je graag aan jouw mate van zelfvertrouwen wilt gaan werken, heb je daar meerdere mogelijkheden voor. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een boek te lezen, waardoor ze meer kennis over zelfvertrouwen vergaren. Het is daardoor een stuk makkelijker om gericht het zelfvertrouwen naar een hoger niveau te tillen. Maar, voor welk boek kan je dan het beste kiezen? Wij hebben één prima boek gevonden:

vergroot je zelfvertrouwen boekVergroot je zelfvertrouwen, geschreven door Robert Haringsma: Dit Nederlandse boek, ruim 170 pagina’s, bevat onwijs veel nuttige informatie over zelfvertrouwen. De auteur heeft uitgebreid en gedegen onderzoek gedaan en heeft zich daarbij beroept op wetenschappelijke onderbouwende methodes. In het boek staan bovendien meerdere herkenbare voorbeelden, handige tips en nuttige informatie. Saillant detail over dit boek: de auteur is zelf een stotteraar en leeft daardoor al zijn hele leven met te weinig zelfvertrouwen. Hij wilde hier graag iets aan veranderen en ging daarom gericht op zoek naar een geschikte methode. Die methode heeft hij uiteindelijk, op basis van wetenschappelijk, onderzoek weten te ontwikkelen.

Waarom dit boek in onze ogen het beste boek over zelfvertrouwen is? Nou, dit boek bespreekt eigenlijk alle belangrijke facetten. Bij een gebrek aan zelfvertrouwen is het belangrijk dat je eerst de oorzaak hiervan aan gaat pakken. Met dank aan de herkenbare voorbeelden uit dit boek krijg je daar veel beter inzicht in. Met dank aan de wetenschappelijk onderbouwde methode ga je vervolgens op een gerichte manier aan de slag met het omhoog krikken van het zelfvertrouwen.

Op basis van de beoordelingen op het internet valt te concluderen dat wij niet de enige zijn die positief zijn. Veel beoordelingen zijn onwijs positief; dit boek is dan ook een absolute meerwaarde voor een ieder die een gebrek aan zelfvertrouwen heeft.

Handige tips voor het opbouwen van zelfvertrouwen

In het hierboven beschreven boek vind je onwijs veel handige tips terug voor het opbouwen van zelfvertrouwen. Wij zijn echter zelf ook op onderzoek gegaan naar verschillende handige tips voor het opbouwen van zelfvertrouwen. In onderstaande lijst vind je enkele handige tips:

  • Ga op meerdere manieren aan de slag. Lees een boek, volg een cursus (Blijvend Zelfvertrouwen) en lees je op het internet in.
  • Praat er over met dierbaren. Voor het proces is het belangrijk dat je de juiste mensen achter je hebt staan. Zij kunnen je motiveren en helpen je tijdens dit toch wel slopende proces.
  • Wees minder kritisch. Het is onwijs makkelijk om zelfkritisch te zijn, maar het levert helemaal niks op. Probeer daarom minder kritisch naar jezelf te gaan; geef in plaats daarvan jezelf dagelijks een complimentje. Met dergelijke kleine aanpassingen kan je jouw zelfvertrouwen naar een hoger niveau krikken.
  • Breng geduld op. Het verbeteren van zelfvertrouwen is niet in één dag of in één week voltooid. Nee, dit is een langdurig proces waar je de tijd voor uit moet trekken. Wees dus geduldig, verwacht niet al te snel te veel en blijf gemotiveerd/gedisciplineerd. Met dank aan de juiste boeken en cursussen kan je dan absoluut jouw zelfvertrouwen naar een hoger niveau krikken!

Leave a Comment