Wat heb je nodig om meer zelfvertrouwen te krijgen? – Deze tips helpen je verder!

Wat heb je nodig om meer zelfvertrouwen te krijgen? Wie wil er nu niet vol zelfvertrouwen door het leven gaan? Ik weet zeker dat het voor ons allemaal geld dat we wel wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Hoewel het vaak op het eerste gezicht zo lijkt dat iemand anders vol zelfvertrouwen zit, zijn er meer mensen onzeker dan je denkt.

Je hebt een aantal dingen nodig die je meer zelfvertrouwen geven. Een aantal voorbeelden zijn positieve gedachten, zelfacceptatie, anderen eens een complimentje geven en ga zo maar door. De dingen die je nodig hebt voor meer zelfvertrouwen krijgen liggen wat dat betreft binnen handbereik.

Wil jij graag geholpen worden en wil jij graag weten wat je nodig hebt om meer zelfvertrouwen te krijgen? In dat geval zit je hier helemaal goed. Ik ga je namelijk vertellen wat je zoal nodig hebt voor het krijgen van meer zelfvertrouwen en ik vertel je hoe je je zelfvertrouwen kan behouden.

Wat heb je nodig om meer zelfvertrouwen te krijgen?

Meer zelfvertrouwen krijgen, dat is geen onbegonnen zaak. Je kan je eigen zelfvertrouwen vergroten zonder dat je daar veel middelen voor nodig hebt. Om jou daar bij te helpen, vindt je hieronder een aantal tips die wellicht een verschil voor jou kunnen maken.

Let hierbij wel op. De tips zullen niet voor iedereen werken en zijn dus ook geen directe garantie. Lees alles goed door, probeer voor jezelf te bedenken waar jij iets aan zou kunnen hebben en waar jij mee aan de slag zou kunnen gaan. Mocht het niet helemaal lukken, dan geef ik je later in het artikel een andere tip die misschien wél zou kunnen werken voor jou. Probeer alles op je eigen tempo te doen. Er is geen haast bij.

Zorg voor positieve gedachten

Zeker als jij veel last hebt van onzekerheid, is het erg verleidelijk om alleen maar negatief te blijven denken. Dat is ook vrij logisch. Hoe moeilijk het ook lijkt, wil ik je het advies geven om dit proberen om te draaien.

Draai je negatieve gedachten om naar positieve gedachten. Dat zal in het begin niet vanzelf gaan, maar oefening baart kunst. De positieve gedachten zullen je helpen om wat beter in je vel te gaan zitten en om langzaam maar zeker meer zelfvertrouwen te gaan opbouwen.

Wat heb je nodig om meer zelfvertrouwen te krijgen?

Leer je jezelf te accepteren hoe je bent

Met andere woorden zelfacceptatie. Het riedeltje komt je vast bekend voor. Je bent goed zoals je bent. Het lijkt inderdaad een beetje eentonig en op een riedeltje, maar ik kan je verzekeren dat het niet zomaar een riedeltje is die nergens op slaat en uit de lucht geplukt is. Het is namelijk écht zo.

Jij bent wie je bent en jij bent daarom uniek. Jij hebt je eigen kwaliteiten en daar mag je trots op zijn. Probeer jezelf niet te vergelijken met iemand anders, want dan kom je altijd scheef uit. Ook hierbij geld weer dat het een kwestie van oefenen is en dat je niet van de een op de andere dag jezelf geaccepteerd hebt. Dat is vaak een proces waar je de tijd voor moet nemen. Dat is helemaal niet erg. Alles op z’n tijd en niks overhaasten werkt vaak beter.

Geef iemand anders ook eens een complimentje

Zeg nu zelf. Hoe leuk en fijn is het om een complimentje te ontvangen? Iedereen vindt dat op z’n tijd prettig. Het is vaak een bevestiging. Geef iemand anders daarom ook eens een complimentje.

Wanneer je ziet dat het complimentje de ander goed ga je je daar ook veel beter door voelen. Als een soort voldoening. En, nadat je iemand een complimentje hebt gegeven krijg je die negen van de tien keer ook weer terug.

Waarom heb je zelfvertrouwen nodig?

Nu jij weet welke dingen jij nodig hebt om meer zelfvertrouwen te krijgen, vraag je je op dit moment misschien nog af waarom je dat zelfvertrouwen eigenlijk nodig hebt. Er wordt altijd maar op dat zelfvertrouwen gehamerd door veel mensen. Wdaarom is dat eigenlijk?

Om jou te laten zien wat zelfvertrouwen met ons mensen kan doen en waar je het zoal nodig voor hebt, heb ik hieronder voor jou een overzichtje gemaakt daarvan. Bepaalde situaties zul je vast en zeker kunnen herkennen.

Wat heb je nodig om meer zelfvertrouwen te krijgen?

  • Zelfvertrouwen zorgt er vooral voor dat we lekker in ons vel zitten en dat we ons goed voelen. Dat is vaak de belangrijkste reden waarom zelfvertrouwen zo belangrijk is voor ons. We voelen ons er goed bij.
  • Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat we onze doelen kunnen bereiken. Hoe groot of hoe klein dat doel ook is.
  • Niet alleen kunnen we doelen bereiken, we hebben er ook daadwerkelijk vertrouwen in dat we het doel met succes kunnen bereiken. In de meeste gevallen lukt dat dan ook.
  • Wanneer je beschikt over genoeg zelfvertrouwen, accepteer je jezelf hoe je bent. Dit draait dus weer om zelfacceptatie.
  • We kunnen niet alles wat we willen. Heb je genoeg zelfvertrouwen, dan kun je dat ook accepteren.

Je ziet in hoeveel situaties het fijn is om over zelfvertrouwen te beschikken. Ben je onzeker en wil dat nog niet helemaal lukken? Dan is er geen man overboord. Ook jij kan straks over zelfvertrouwen beschikken. Hoe je dat kan? Dat lees je in de conclusie.

Conclusie – Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen

Wat heb je nodig om meer zelfvertrouwen te krijgen? Zelfvertrouwen hebben is erg fijn en iets wat we allemaal wel willen. Steeds meer mensen zijn onzeker en dat is ook helemaal niet erg.

Gelukkig kan je daar iets aan doen en heb je in dit artikel gelezen wat je nodig hebt om meer zelfvertrouwen te krijgen. De bovenstaande tips kun jij vast toepassen op jezelf en wie weet merk jij straks duidelijk verschil.

Blijvend ZelfvertrouwenVond jij de tips in het artikel nuttig, maar kan je toch wat meer hulp gebruiken bij het krijgen van meer zelfvertrouwen? Dat is geen enkel probleem. De online cursus Blijvend Zelfvertrouwen bied jou de hulp die jij nodig hebt tijdens jouw proces. Van professionals leer jij in een aantal weken hoe jij je zelfvertrouwen kan vergroten en ook kan behouden. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het krijgen van meer zelfvertrouwen!

Leave a Comment