Tips om te werken aan je lage eigenwaarde

Ben jij niet tevreden met jezelf of denk je dat je niet goed genoeg bent? Dan is de kans groot dat jij een lage eigenwaarde hebt. Een lage eigenwaarde krijg je meestal niet vanzelf, maar komt voort uit een aantal gebeurtenissen in je leven. In een normale situatie zou je tijdens je ontwikkeling de nodige mate van eigenwaarde en zelfvertrouwen moeten opbouwen. Echter kunnen er een aantal situaties hebben voorgedaan waardoor jij nu een lage eigenwaarde hebt.

In dit blogbericht geef ik je een aantal praktische tips om te werken aan je eigenwaarde. Lees daarom zeker verder.

Wat is eigenwaarde?

Eigenwaarde betekent niets anders dan de mate waarin jij in jezelf gelooft. Als je in jezelf gelooft heb je natuurlijk voldoende eigenwaarde, maar als je niet gelooft in je eigen kunnen en niet van jezelf houdt, heb je een lage eigenwaarde. Het is dan vooral belangrijk om aan je mate van eigenwaarde te werken om weer van jezelf te kunnen houden.

Hoe komt het dat jij een lage eigenwaarde hebt?

Een lage eigenwaarde komt nooit vanzelf en heeft altijd een of meerdere oorzaken. Een van de meest voorkomende oorzaken waarom jij een lage eigenwaarde hebt, kan te maken hebben met je ontwikkeling tijdens je jeugd. Als je gepest bent op school, is de kans groot dat je daardoor nu een lage eigenwaarde hebt. Ook kan het hebben van een lage eigenwaarde te maken hebben met de manier waarop jij bent opgevoed.

Tips om meer eigenwaarde op te bouwen

Als je nu een lage eigenwaarde hebt, is het vooral belangrijk om aan de slag te gaan je eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten. Zo kun je weer leren houden van jezelf en daarmee meer bereiken in het leven. Het is ook goed om te weten dat het hebben van een lage eigenwaarde vaak een groot struikelblok is voor je ontwikkeling. Reden genoeg om te werken naar een leven vol zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Zelfvertrouwen kweken

Ontwikkel een positieve instelling

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om snel meer eigenwaarde te krijgen is door positief door het leven te gaan. Als jij positief naar dingen kijkt en dus ook positief naar jezelf kijkt, is de kans groot dat je snel meer van jezelf zal gaan houden. Dat komt vooral omdat je door positief te zijn, minder de focus legt op negativiteit in het leven.

Geef jezelf complimenten

De kans is groot dat er ook bij jou vaak genoeg wel iets goed gaat in je leven. Ook is de kans groot dat jij van jezelf niet ziet, of niet wil zien dat er ook veel dingen wel goed gaan in je leven. Het is daarom belangrijk om jezelf bewust te maken van de dingen die jij goed hebt gedaan. Dit kun je doen door jezelf een compliment te geven als je iets goeds hebt gedaan. Zo wordt je bewust van de dingen die goed gaan in het leven.

Doe nieuwe dingen

Om te ontdekken waar jij allemaal goed in bent en waar je energie van krijgt is het belangrijk om regelmatig nieuwe dingen te doen. Niet alleen leer je ontzettend veel van het doen van nieuwe dingen, je overwint er ook nog eens uitdagingen mee. Het is daarom vooral belangrijk om regelmatig dingen te doen die je nog niet eerder hebt gedaan. Door dit te doen krijg je steeds meer vertrouwen in je eigen kunnen en krijg je daardoor meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Geniet van successen in je leven

Heb je een succes behaald of een uitdaging overwonnen? Dan is het ook belangrijk dat je dat succes viert. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om uitdagingen te overwinnen en daarom mag jij jezelf best belonen. Door jezelf te belonen voor successen in je leven, krijg je steeds meer zelfvertrouwen en leer je langzaam weer houden van jezelf.

Leer dat je wel fouten mag maken

Waarschijnlijk wordt jij nu boos op jezelf als je een fout maakt en had je liever niet gewild dat iets fout was gegaan, maar wist je dat de enige manier om te leren is door het maken van fouten? Van het maken van fouten kun je namelijk ontzettend veel leren. Je kunt dit vergelijken met het leren lopen als baby of het leren fietsen.

De kans dat je eerst heel vaak bent gevallen voordat het goed ging is groot, maar zo heb je wel leren fietsen.

Ontdek je talenten

Om meer uit je leven te halen is het belangrijk dat jij weet wat je talenten zijn, maar ook waar weten waar jij minder goed in bent. Door te ontdekken wat je talenten zijn, kun je daar meer mee doen waardoor je automatisch beter wordt in de dingen die je doet.

Als er nu veel mis gaat in je dagelijkse leven, of als je het gevoel hebt dat alles niet helemaal lekker loopt, zou dat te maken kunnen hebben met dat je dingen doet die niet helemaal bij jou passen als patroon. Door erachter te komen waar jij goed in bent, kun je daar verder in groeien.

Zelfvertrouwen cursus

Als je nu weinig of niet van jezelf houdt, betekent het dat jij een lage eigenwaarde hebt. Het is dan belangrijk om daar direct aan te werken zodat je weer van jezelf kunt houden en meer kunt genieten van het leven.

Eigenwaarde vergrotenHet hebben van eigenwaarde gaat samen met het hebben van zelfvertrouwen. Als jij namelijk gelooft in jezelf, houd je automatisch ook meer van jezelf. Je weet dan wat je kunt en waar je allemaal goed in bent.

Met de cursus Blijvend meer zelfvertrouwen ga je in stappen aan de slag om aan je zelfvertrouwen en eigenwaarde te werken. Door deze cursus te volgen merk je binnen zeer korte tijd al een verschil en sta je weer positiever in het leven.

Wil jij werken aan je zelfvertrouwen en eigenwaarde? Dan raad ik je zeker aan om eens naar de cursus blijvend meer zelfvertrouwen te kijken.

Klik hier om naar de pagina van de cursus te gaan. 

Leave a Comment