Succes en zelfvertrouwen: Wat is de snelste weg naar meer succes en zelfvertrouwen?

Beschik jij over weinig tot geen zelfvertrouwen? Dan vraag je je vast af wat de snelste weg naar succes en zelfvertrouwen is. Tenslotte kan een laag zelfbeeld dagelijkse belemmeringen met zich meebrengen. De snelste weg naar meer succes en zelfvertrouwen lijkt ver weg.

Deze belemmeringen zijn niet alleen op sociaal gebied een obstakel. Ook op mentaal vlak kan dit de nodige gevolgen hebben. Geef de moed niet zomaar op, want aan een laag zelfbeeld kun je werken. En dat kun jij onder andere doen met onze effectieve tips voor zelfvertrouwen. Maar allereerst krijg jij onmisbare informatie over wat zelfvertrouwen is en waarom het belangrijk is om dit te hebben.

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen en wat is de snelste weg daarnaartoe? Lees dit artikel helemaal tot het einde, om antwoord te krijgen op al jouw vragen.

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen kunnen we niet simpeler uitleggen dan ‘weten wat je kunt en daarop vertrouwen’. Bij gezond zelfvertrouwen weet je precies wat je allemaal kunt, maar ook waar zowel je kwaliteiten als talenten liggen.

Dit maakt dus dat minder goede punten of kwaliteiten in het niet vallen en je deze kunt accepteren. Je vergelijkt jezelf nauwelijks met een ander, omdat je vertrouwen hebt in jezelf.

Zelfvertrouwen hebben is dus niet zo vanzelfsprekend. Dat blijkt maar weer uit verschillende onderzoeksresultaten van de afgelopen jaren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking een laag zelfbeeld heeft. Omgerekend in procenten gaat het om maar liefst 75%. Een laag zelfbeeld kan ontstaan door de volgende oorzaken:

  • Voorbeeld; Heb jij als kind nooit een voorbeeld gehad in zelfvertrouwen, van bijvoorbeeld ouders of andere opvoeders? Dan kun je dit als volwassene moeilijk ontwikkelen. Je hebt tenslotte nooit een toonbeeld gehad van hoe het precies moet.
  • Pesten; Pesten laat meer littekens achter dan we denken. Het maakt dat je je onzeker gaat voelen en je gevoel van eigenwaarde daalt. Op een volwassen leeftijd kunnen hier zelfs mentale klachten uit voortkomen. Om nog maar te zwijgen over onzekerheid.
  • Trauma; Er zijn steeds meer mensen die een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt. Deze hoeft niet altijd tijdens de jeugdjaren hebben plaatsgevonden. Ook op een volwassen leeftijd kunnen deze nog sporen nalaten en nog steeds zorgen voor dalend zelfvertrouwen.

Werken aan zelfvertrouwen en zelfbeeld?

Over weinig zelfvertrouwen beschikken maakt dat de kwaliteit van leven niet optimaal is. De kans is groot dat jij dit zelf hebt ondervonden. Om deze kwaliteit terug te krijgen en je in dagelijkse activiteiten niet meer te laten belemmeren, is het nodig om jouw zelfvertrouwen te vergroten en hieraan te werken.

Maar hoe werk je aan je zelfvertrouwen? Zelfvertrouwen ontwikkelen kun je doen met de volgende tips:

Zelfvertrouwen uitstralen

Met andere woorden; fake it till you make it. Misschien klinkt dit als een kromme uitspraak voor jou, maar deze is in dit geval meer dan terecht. Zelfvertrouwen uitstralen doe je door er daadwerkelijk zelf in te geloven.

Dit kan ook jij; zelfs als jij hier nog niet in gelooft. Door een zelfverzekerde houding aan te nemen en een glimlach op het gezicht te toveren, zul je merken dat jouw gedachtegang dit als vanzelf gaat overnemen. Enne, daar horen natuurlijk ook spetterende outfits bij waar jij je goed en comfortabel in voelt. Dit zou zomaar eens een snelle weg naar zelfvertrouwen en succes kunnen zijn.

De snelste weg naar meer zelfvertrouwen en succes

Ga voor ontwikkeling en verbreding

Heb je het gevoel stil te staan in ontwikkeling en verbreding? Zou je meer uit je huidige baan willen halen of wil jij juist gaan ondernemen? Een laag zelfbeeld kan jou op verschillende vlakken tegenhouden. Dan is het hoog tijd om de koe bij de horens te vatten. Waarom zou je ervan blijven balen, als je er ook iets aan kunt doen? Wat ons betreft, is dit een goede tip voor zelfvertrouwen ontwikkelen.

Er zijn talloze dingen die je kunt ondernemen. Wat dacht je van een voltijdse studie? Of van een korte cursus vanuit huis? Onder aan de streep kan dit jou verder brengen in het leven, waardoor ook jouw zelfvertrouwen verder ontwikkelt.

Accepteren en overdenken

Wist je dat jij uniek bent? Al voelt dat op dit moment anders, probeer deze mantra dagelijks te herhalen voor jezelf. Jij beschikt over kwaliteiten en karaktereigenschappen die een ander niet heeft. En hoe mooi is dat? Van jou loopt er maar één rond op deze aardbol.

Probeer te stoppen met vergelijken en probeer juist te kijken naar wat jij wél kan of wat jij juist wél hebt. In het begin zal dit geen gemakkelijke opdracht zijn, maar je zult zien wat een beetje oefening en herhaling kan doen.

Lach om fouten

Als je onzeker bent, dan is het maken van fouten het ergste wat je kan overkomen op dit moment. Voor je gevoel bevestigen fouten wat je minder goed kunt en dat je het niet waard bent. Diep van binnen weet je dat dit zeer onterecht en zelfs een beetje gemeen is tegenover jezelf. Daar ben jij het vast wel mee eens.

Maak deze fouten niet meer groter dan ze zijn, maar probeer deze juist te overdenken. Lach er juist om. Wist je dat fouten maken essentieel is voor jouw groei en ontwikkeling? Tenslotte is dit dé manier om te leren en krijg jij de mogelijkheid cadeau om het voortaan anders aan te pakken.

Conclusie – Cursus zelfvertrouwen volgen?

We kunnen niet anders dan concluderen dan dat een laag zelfbeeld belemmerend kan zijn. Niet alleen jouw dagelijkse activiteiten worden lastiger, maar ook jouw mentale gezondheid kan hier flink onder lijden. Ervaar jij kwaliteit van leven op waar jij bent aangekomen? Met een laag zelfbeeld, is er een grote kans dat dit niet het geval is.

In dit artikel hebben we een aantal tips voor zelfvertrouwen met jou gedeeld, die jou helpen om vertrouwen te krijgen in jezelf en om jouw lage zelfbeeld te twisten naar een gezond zelfbeeld. Zo ervaar jij de snelste weg naar succes en zelfvertrouwen.

Blijvend ZelfvertrouwenHeb jij echter een steuntje in de rug nodig en wil jij investeren in jouw toekomst? De cursus zelfvertrouwen genaamd Blijvend Zelfvertrouwen zou de weg naar succes kunnen zijn voor jou.

Tijdens de cursus word jij intensief begeleid door professionals en word jij aangemoedigd om te werken aan jezelf. Spreekt dit jou aan? Meld je dan vandaag nog aan en begin met jouw nieuwe toekomst.

Leave a Comment