Sporten voor meer zelfvertrouwen

Sporten voor meer zelfvertrouwenSporten voor meer zelfvertrouwen Dat je zelfvertrouwen krijgt door te sporten is al lang en feit.  Als je gaat sporten krijg je een gezond en fit lichaam en dat geeft je direct meer zelfvertrouwen. Ook krijg je door het sporten een mentale boost omdat je je goed voelt over jezelf. In dit artikel geven we je meer informatie over waarom sporten helpt voor je zelfvertrouwen.

 

Meer zelfvertrouwen door sporten

Als je nu onzeker bent heb je geen of weinig zelfvertrouwen in jezelf. Dat kan komen door allerlei redenen. Zelfvertrouwen is niet altijd vanzelfsprekend. Het is helemaal afhankelijk van de omgeving waar je in woont en onder welke omstandigheden je bent opgegroeid.

Onzekerheid is gelukkig niet blijvend en er is genoeg te doen om je onzekerheid te overwinnen. Door te gaan sporten krijg je een beter gevoel over jezelf en ga je in jezelf geloven. Dit komt omdat je er beter uitziet en je vooral lichamelijk fitter voelt.

Bij onzekerheid is het vooral belangrijk dat je leert positief naar jezelf te kijken. Natuurlijk gaat dit veel makkelijker als je er goed uitziet en je gezond voelt.

 

7 feiten waarom sporten voor meer zelfvertrouwen goed is

Er zijn meer dan 20 redenen waarom jij zou moeten sporten voor meer zelfvertrouwen. Hier benoemen we de belangrijkste redenen. Sporten voor meer zelfvertrouwen is voor veel mensen die onzeker zijn de uitkomst. Hierdoor zijn therapieën en programma’s niet noodzakelijk.

Wel is het zo dat soms alleen sporten niet werkt om genoeg zelfvertrouwen te krijgen. Dan is het altijd een goed idee om een cursus te volgen die je leert om meer zelfvertrouwen te krijgen.

 

Sporten voor meer zelfvertrouwen

1.      Sporten verbetert je conditie

Als je een goede conditie hebt, heb je automatisch ook meer energie. Hierdoor ben je instaat meer dingen te bereiken. Wanneer je een goede conditie hebt krijg je automatisch ook meer uithoudingsvermogen.

Dit helpt je om door te gaan als iets moeilijk wordt. Wanneer je bepaalde prestaties haalt geeft dat een goed gevoel en helpt het mee aan je zelfvertrouwen.

2.      Een gezond en strak lichaam

Een gezond en strak lichaam ziet er niet alleen goed uit, maar laat je mentaal ook in jezelf geloven. Als je een strak lichaam hebt zal je vaak complimentjes krijgen over dat je er goed uit ziet. Dit is een enorme boost voor je zelfvertrouwen.

3.      Sporten vraagt discipline

Een gezond en strak lichaam krijg je niet vanzelf. Hiervoor heb je doorzettingsvermogen en Discipline nodig. Als je serieus gaat sporten en van plan bent om een strak lichaam te krijgen. Groeit automatisch je discipline ook.

Je zal steeds meer vastberaden zijn om je doelen te behalen. Discipline en doorzettingsvermogen brengen je in staat om moeilijkere uitdagingen voor jezelf op te lossen. Hierdoor wordt je zelfverzekerd.  Je kent vast de gezegde wel “Waar een wil is, is een weg”. Dat is bij sporten zeker waar.

4.      Sociale contacten door te sporten

Voor iemand die onzeker is, zijn sociale contacten mega belangrijk. Om zelfvertrouwen te krijgen is het belangrijk dat je in contact komt met mensen die waarde in jou zien. Als je onzeker bent heb je nu waarschijnlijk niet veel eigenwaarde.

Door sociale contacten op te bouwen, die je laten inzien dat je wel wat waard bent, krijg je zelf ook meer eigenwaarde. Vooral bij het sporten is het goed om sociale contacten te hebben. Als je goed bent in de sport die je doet, is de kans groot dat je hier vaak complimenten voor gaat ontvangen. Zo leer je dat je wel ergens goed in bent.

5.      Andere doelen in het leven bereiken door sporten

Als je gaat sporten stel je doelen voor jezelf. Als je bijvoorbeeld naar de sportschool gaat, stel je jezelf een doel om af te vallen. Je leert dan welke stappen je moet zetten om dat doel te bereiken.

Als je de zelfde methode gaat toepassen bij andere doelen in je leven zal je merken dat ook deze doelen minder ver weg zijn dan ze eerder leken.

6.      Sporten vermindert stress

Stress draagt zeker niet bij wanneer je onzeker bent. Hierdoor voel jij je nog meer onzeker. Door te gaan sporten, vermindert je stress of verdwijnt zelfs helemaal. Dat komt omdat sporten een goede manier is om al je zorgen even opzij te zetten. Ook helpt je lichaam mee met het stress verminderen in je lichaam zodra je gaat bewegen.

7.      Dat sporten je zelfvertrouwen vergroot is een wetenschappelijk feit.

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan tussen mensen die wel sporten en mensen die niet sporten. Uit het grootste deel van deze onderzoeken kwam naar voren dat mensen die regelmatig sporten veel gelukkiger zijn dan mensen die niet sporten. Daarom is het vooral als je nu onzeker bent heel belangrijk dat je direct een sport gaat doen.

 

Welke sporten voor meer zelfvertrouwen werken het best om onzekerheid te overwinnen

In principe maakt het niet uit wat je doet. Het moet natuurlijk wel een sport zijn waarbij je actief beweegt. Alleen dan kun je profiteren van de bovenstaande redenen waarom je zou moeten gaan sporten.

Veel mensen die onzeker zijn gaan op vechtsport. Naast dat je hiermee actief bent tijdens de trainingen krijg je ook nog mentale training die je zelfvertrouwen vergroot.

Als je niet van vechtsport houdt, of daar gewoon geen zin in hebt. Is 2 keer in de week naar de sportschool gaan al voldoende. Hierdoor zorg je dat je gezond bent en er goed uitziet.

 

Cursus voor meer zelfvertrouwen

Eerder gaf ik al aan dat het ook mogelijk is om een cursus te volgen die je helpt meer zelfvertrouwen te krijgen. Als je liever niet gaat sporten voor meer zelfvertrouwen of niet instaat bent om te sporten, is het een goed idee om de cursus te volgen.

Hier wordt je namelijk stap voor stap begeleid naar meer zelfvertrouwen. Er staan verschillende mogelijkheden in die je helpen om je onzekerheid te overwinnen. Zo kun je in het vervolg  zelfverzekerd door het leven en sta je er niet helemaal alleen voor. Ben jij benieuwd naar de cursus?

 

 

Leave a Comment