Sociale angst overwinnen? Lees deze tips

Wat te doen als je geen zelfvertrouwen hebtMerk je dat je sociaal een gevoel hebt van angst? Het is dan tijd dat wanneer jij er achter staat, dat jij de sociale angst gaat overwinnen. Daar moet je wel echt klaar voor zijn, want als je dingen tegen je zin in gaat doen, dan heeft het geen effect.

Zorg daarom dat je heel goed weet wat er gaande is en dat jij er mee om wilt leren gaan. Als je een sociale angst hebt ontwikkeld, dan kan dat in het dagelijkse leven zorgen voor veel beperkingen. In het begin kun je er nog wel smoesjes voor verzinnen, maar na een tijdje moet je steeds meer moeite doen om dingen af te zeggen.

Tijd om er daarom wat aan te doen, je wil de sociale angst overwinnen. Gelukkig hebben wij genoeg tips voor jou zodat jij de eerste stappen vandaag nog kunt zetten. Het enige wat wij je daarbij kunnen adviseren is neem de tijd om alles aandachtig te lezen en dan pas jij de tips toe die jou aanspreken! Ga in ieder geval niets overhaasten, maar neem de tijd om er mee aan de slag te gaan, je kunt het!

5 tips om je sociale angst te overwinnen

Aan de hand van deze tips kun jij de sociale angst overwinnen. Daarbij willen we wel zeggen dat je moet kijken wat er echt bij jou past, er zijn genoeg tips zodat jij een ruime keuze hebt waar je mee aan de slag wilt in de praktijk. Daarom raad ik je aan om alle onderstaande tips een te proberen toe te passen.

Tip 1: Je komt er overheen

Het is heel belangrijk dat je weet dat je de sociale fobie gaat overwinnen! Je moet er voor jezelf geen deadline voor inplannen. Soms ben je er sneller overheen dan anderen en soms heeft het wat meer tijd nodig. Het ligt er ook aan wat je allemaal hebt meegemaakt en steun uit je omgeving zal je ook helpen.

In ieder geval gaat het er om dat jij altijd moet denken dat jij er overheen gaat komen en je snel beter gaat voelen. Blijf positief, je hebt al een goede stap gezet om er aan te willen werken! Dit is al heel sterk van je en daardoor ga jij je doel ook echt bereiken!

Tip 2: Accepteer je gevoel

Soms voel je je goed en soms wat minder, dat hebben we allemaal wel eens. Accepteer dan ook hoe je je voelt. Je moet dingen doen waar jij je goed bij voelt, als jij iets niet wil doen en anderen willen wel graag dat je mee gaat, durf dan nee te zeggen. In het begin moet je er aan wennen, maar hierdoor weten mensen wat zij aan jou hebben en jij bent eerlijk.

Je moet alleen dingen doen waar je achter staat en na een tijdje zal je merken dat nee je gaat helpen en dat je jezelf hierdoor ook beter accepteert. Duidelijkheid is voor iedereen belangrijk dus geef aan wat je wel en niet wil en je hoeft daar niemand verantwoording over af te leggen, nee is nee.

Tip 3: Je bent belangrijk en uniek

Je bent net zo belangrijk als alle mensen om je heen, ieder mens is uniek, jij ook! Ook heb je het recht om te praten, om leuke dingen te doen en om nee te zeggen als je iets niet wilt doen. Je zal merken dat je jezelf ook steeds belangrijker gaat vinden als mensen je ook laten zien dat zij jou waarderen.

zelfvertrouwen verbeterenLet er maar eens goed op, complimenten zijn fijn om te horen! Help iemand eens met bijv. de boodschappen of laat iemand in de supermarkt voor gaan, ze zullen je dankbaar zijn en dit zijn de kleine dingen doe jou je ook gelukkig doen voelen.

Tip 4: Positieve gedachten helpen je verder

Probeer eens positief te denken over een situatie, als iets mis gaat dan kun je denken wat je er van hebt geleerd, buig alles om naar een positieve ervaring. Vraag je niet af wat mensen van jou vinden, als mensen graag bij je zijn is dat omdat zij je mogen. Het gaat er om dat jij jezelf accepteert en weet dat jij er mag zijn!

Lees deze zelfvertrouwen affirmaties om je snel op positieve gedachten te helpen 

Bekijk daarom zoveel als mogelijk positief en zeg ook tegen jezelf wat je weer goed hebt gedaan vandaag en dat je trots bent op jezelf. Dit is in het begin wat onwennig, maar dat gaat je zeker verder helpen om je sociale fobie te overwinnen.

Tip 5: Sociale fobie overwin je met je eigen plan!

Met het maken van een eigen plan ga jij sowieso de sociale fobie overwinnen! Je gaat voor jezelf eens na hoe je met een sociale angst te maken hebt gekregen, wat is er toen gebeurd, welke dingen hebben zich afgespeeld, en wat waren de gevolgen? Dit geeft jou een beeld van hoe het de afgelopen tijd is geweest, maar ook hoe jij niet verder wil.

Je gaat dus hetgeen wat is geweest ombuigen naar hoe jij het graag zou willen zien. Daar heb je wel de tijd voor nodig en die tijd moet je ook nemen. Maar hierdoor ga je wel met je eigen plan je sociale angst overwinnen. Je hebt de mensen uit je omgeving ook die je zullen steunen, accepteer hen en laat hen ook toe.

Hierdoor zal je je snel beter voelen en echt jouw sociale angst kunnen overwinnen. Geef het ook de tijd, want het zal niet in een dag beter gaan, maar je merkt iedere dag weer dat je je beter gaat voelen en daar doe je het voor

Cursus blijvend meer zelfvertrouwen

Eigenwaarde vergrotenKijk jij er ook naar uit om blijvend meer zelfvertrouwen te krijgen en je sociale angst te overwinnen? Dan is het tijd voor de cursus genaamd blijvend meer zelfvertrouwen. Je leert hier namelijk hoe je zelfvertrouwen kunt krijgen, maar ook hoe je dat kunt vergroten en uitstralen.

Het is goed dat je jezelf goed leert kennen en dan kun je dingen ook beter verwerken. Daarom is deze cursus ook een echte aanrader!

Meer informatie over de cursus blijven meer zelfvertrouwen? Klik hier. 

 

Leave a Comment