Sociaal meer zelfvertrouwen krijgen – Praktische tips

Kun je op sociaal vlak wel wat zelfvertrouwen gebruiken? Je bent niet de enige die sociaal minder sterk in de schoenen staat. Wat je eraan kunt veranderen lees je in dit artikel over sociaal meer zelfvertrouwen krijgen.

Zou het niet fijn zijn als jij je overal in gezelschap op je gemak zou voelen? Ja natuurlijk is dat iets wat je wilt. Daarom is het de moeite waard om aan je zelfvertrouwen te werken. Het maakt je leven een stuk makkelijker en ook nog eens veel leuker. Bovendien ervaar je een stuk minder klachten als gespannen zijn, hartkloppingen, piekeren, hoofdpijn of zelfs buikpijn waardoor jij je behoorlijk ziek kan voelen. Dat is precies de reden dat ik tips voor je hebt hoe je kunt werken aan sociaal meer zelfvertrouwen krijgen.

Als je effectief wilt werken aan je zelfvertrouwen op sociaal gebiedt is het vooral belangrijk dat jij je op je gemak kunt voelen. Daarvoor zijn handige tips beschikbaar die je in dit artikel te weten komt.

En laten we eerlijk zijn dat je met een gezond portie zelfvertrouwen veel meer zal bereiken in het leven zonder dat jij een situatie je aan het twijfelen zal brengen. Het is dus tijd om aan jezelf te werken met als doel dat jij je sociaal op je gemak voelt en straalt.

Wat is de eerste stap naar sociaal sterker worden?

Voor iedereen die sociaal weinig zelfvertrouwen heeft is het vermijden van dat praatje met een buurtbewoner, naar die verjaardag gaan of gezellig naar een café gaan er vaak niet bij. Maar is het vermijden juist een dagelijkse realiteit wat natuurlijk ontzettend jammer is. Zo zul je zonder nieuwe ervaringen in een cirkel terecht komen waarbij je geen ervaringen zal opbouwen die nodig zijn om zelfvertrouwen te krijgen.

Daarom is het belangrijk dat je niet meer gaat vermijden maar hoe nieuw situaties ook zijn ze onder ogen gaat zien. Een goedemorgen tegen de buren, weer naar een verjaardag en ook weer eens genieten van een drankje in een café of kop koffie in een restaurant.

Dat klinkt makkelijk vind je niet. Maar de praktijk leer dat het best lastig kan zijn. Daarom is het goed om te onderzoeken wat er wel lukte, wat je eng vond of dat het misschien beter ging dan je had verwacht. Weet waar je kwaliteiten liggen en maak hier gretig gebruik van.

Wat vooral belangrijk is bij nieuwe situaties is de rust en kalmte bewaren. Door kalm te zijn kun je een situatie beter overzien en ben je beter in staat om van nieuwe ervaringen te leren.

Actief bouwen aan sociaal meer zelfvertrouwen?

Wil je actief bouwen aan je zelfvertrouwen dan zijn ontspanningsoefeningen belangrijk om in stressvolle, spannende en onzekere situaties het hoofd koel te houden. Je zal door het volgen van ontspanningsoefeningen minder last hebben van blozen, paniek, piekeren of zelfs het ziek worden door de spanning.

Door ontspanningsoefeningen ben je in staat om situaties te overzien en rustig te blijven waardoor je ervaring veel positiever is. Maar het toepassen van ontspanningstechnieken heeft nog veel meer voordelen. Je hebt door ontspannen te zijn minder klachten als hartkloppingen, hoofdpijn, spierpijn of je ziek voelen.

Natuurlijk zijn ontspanningsoefeningen niet het enige dat je kunt doen. Er zijn wel 101 tips en handvatten waarmee je aan de slag kunt.

Wees vriendelijk en mild voor jezelf.

Het is vast niet de eerste keer dat je dit hoort maar vriendelijk zijn voor jezelf is wel de basis waarmee je aan zelfvertrouwen kunt werken. Zeker als het om zelfvertrouwen op sociaal vlak gaat waarbij je voortdurend afvraagt hoe een ander over je zou denken of wat de ander van je vindt. Jij bent immers net als ieder ander belangrijk.

Er zijn veel manieren waarop je vriendelijk kan zijn om wie je bent. De helpende gedachten zijn hier een goed voorbeeld van. Een gedachte als ik kan het niet, ik ben minder dan de ander of wat vind ik dit lastig gaan je niet helpen.

Je kunt bijvoorbeeld een denken aan ik ga dit eens proberen, dit lijkt mij best leuk, dat kan ik ook en dit is een makkie zijn goede opties om te kiezen.

Bij helpende gedachten gaat het vaak om situaties van een ander perspectief kunnen zien waardoor je verder kunt. Waar negatieve gedachten je letterlijk blokkeren geven helpende gedachten je de ruimte om te groeien.

Elke gedachten kun je omzetten in helpende woorden. Om deze woorden extra betekenis te geven is het goed ze hardop tegen jezelf te vertellen en met voorkeur in een spiegel. Best gek he, maar wel nodig. Helpende gedachten werken immers het beste als je er zelf ook echt in gelooft.

Kleine tips die een groot verschil maken

Je bent goed zoals je bent en om wie je bent maar soms heb je toch een extra duwtje in de juiste richting nodig. Dan is werken aan je uitstraling, houding en verzorging de volgende stap die je zal helpen. Door er goed en actief uit te zien kom je namelijk ook zelfverzekerder voor de dag. Wat zeker in gezelschap en bij werken aan sociaal meer zelfvertrouwen heel belangrijk is.

Vaak zijn het kleine veranderingen die een groot verschil maken. Een glimlach, de helpende gedachten of voorafgaand een momentje voor ontspanning nemen.

Blijvend meer zelfvertrouwen

Eigenwaarde vergrotenWil je nog meer tips, informatie en handvatten? Dan is blijvend meer zelfvertrouwen een cursus waarmee je zeker verder kunt bouwen. Je leert tijdens deze cursus op praktische wijze wat je kunt doen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

De cursus blijvend meer zelfvertrouwen is zeer compleet en bovendien samengesteld door een specialist die al meer dan 20 jaar mensen succesvol helpt weer zelfvertrouwen te krijgen. Aan de hand van 20 jaar kennis, ervaring en studies is deze cursus gemaakt en daardoor ongekend succesvol.

Je krijgt bovendien veel extra materialen waarmee je tijdens en na de cursus aan de slag kunt gaan met werken aan je zelfvertrouwen en eigenwaarde waardoor je ontdekt wie je echt bent.

 

Leave a Comment