Onzekerheid bij mannen? Zo pak je onzekerheid aan als man

Vaak wordt er gedacht dat alleen vrouwen onzeker zijn. Dit is het beeld dat door de maatschappij wordt geschetst. Vrouwen mogen onzeker zijn en weinig zelfvertrouwen hebben. Gevoel mag er zijn en getoond worden. Mannen daarentegen die moeten stoer zijn, mogen geen gevoelens tonen en als ze geen zelfvertrouwen hebben zijn ze watjes.

Dit maakt het moeilijk om een onzekere man te herkennen. Mannen moeten als het ware aan een beeld van de maatschappij voldoen, waardoor ze een masker dragen. Het is daarom ook lastig voor een man om aan zijn onzekerheid te werken.

Onzekere mannen lopen wel degelijk rond op onze aardbol, maar door de verwachtingen van de maatschappij dragen zij een masker. Onzekere mannen zijn gevoelig, geven veel van zichzelf en laten je soms zelfs voelen alsof je te goed voor hem bent. Vrouwen kunnen dat soms prettig vinden, maar na een tijd kan dit lastig worden.

Dit kost veel energie en kan zelfs tussen een relatie komen te staan. Je kunt je partner of niet meer verdragen, of jij wordt als man zelf onzeker in je relatie. In dit artikel wordt het taboe omtrent onzekere mannen doorbroken. Je leert wanneer een man onzeker is, of je ontdekt zelf dat je een onzekere man bent. Lees snel verder en ontdek wat je eraan kunt doen.

Waardoor wordt een man onzeker?

Er zijn diverse factoren die een rol spelen bij de onzekerheid van mannen. Hieronder lees je waardoor een man onzeker wordt:

Verleden

Niet alleen vrouwen maar ook mannen hebben een verleden. Problemen uit hun jeugd zoals: mishandeling, misbruik, pesten, seksueel-misbruik en verwaarlozing kunnen een grote rol spelen bij de onzekerheid van een man. Dit draagt een man levenslang mee als die er niets aan doet.

Zelfbeeld door maatschappij

Er is geen genderneutraliteit, dit maakt het dat er bepaalde stereotypen worden geschetst bij een sekse. Het zelfbeeld van de maatschappij speelt een erg grote rol hierin. Dit is bij mannen wel een van de grootste redenen dat ze onzeker zijn. Het is onder te verdelen in diverse oorzaken zoals:

Mannen moeten stoer zijn

Vrouwen mogen gevoelig zijn en mannen niet. Mannen moeten stoer zijn. Vaak krijgen mannen dit al op jonge leeftijd mee, met als gevolg dat ze in diverse leeftijdsfases met hun emoties worstelen. Een man denkt dat het tonen van emoties fout is. Hij kropt het op en gevoelig zijn mag niet, want dat kan niet. Dit kan een man erg onzeker maken.

Sixpack

De maatschappij laat mannen denken dat vrouwen een man willen met: een sixpack, veel spieren, stoer uiterlijk en haar. Vooral dit beeld maakt mannen onzeker. Veel mannen hebben geen sixpack. Ze Dit maakt mannen onzeker omdat ze denken dat ze niet aan het ideaalbeeld voldoen.

Lengte van de penis

Mannen denken vaak dat vrouwen een grote penis willen. Mannen onderling zijn hier veel mee bezig. Penissen worden opgemeten en er wordt opgeschept over de grote. Dit kan voor veel onzekerheid zorgen bij een man.

Sociale standaard

Ook al is de vrouw geëmancipeerd de man moet nog steeds aan het beeld voldoen dat hij hoofdzakelijk kostwinner is. Dit kan voor stress zorgen. Mannen hebben daarmee een grote verantwoordelijkheid. Mannen kunnen hierdoor erg onzeker worden. Er komen vragen naar boven als: Verdien ik genoeg? Kan ik voor mijn gezin zorgen?

Wat kun je als man tegen onzekerheid doen?

Onzekerheid is iets wat je kunt aanpakken. Het is niet moeilijk om hier iets aan te doen, als je maar weet waar je moet beginnen. Heb jij een onzekere man? Of ben jij zelf man en onzeker? Lees dan snel verder, ik vertel je wat je eraan kunt doen.

Ga allereerst bij jezelf na wat het probleem is. Waar voel jij je onzeker over? Wat is de oorzaak? Als je dat weet kun je al aan de slag. Pak dus pen-en-papier en schrijf het op. Heb je daar inzicht over dan weet je dus dat het aan je zelfvertrouwen ligt. Je kunt dan hulp gaan zoeken of zelf aan de slag.

Er zijn diverse boeken en cursussen die je kunnen helpen om je zelfvertrouwen op te krikken. De cursus blijvend meer zelfvertrouwen kan hierbij helpen. De cursus “Blijvend zelfvertrouwen” is opgezet door Frank de Moei. Hij is een professionele coach en trainer, heeft diploma’s in Life-Coaching en Positieve Psychologie. Hij liep zelf als man tegen allerlei stereotypen beelden aan en had weinig zelfvertrouwen. Om mensen te kunnen helpen heeft hij de cursus “Blijvend Zelfvertrouwen” opgezet.

De online cursus “Blijvend Zelfvertrouwen” is duidelijk opgebouwd. In kleine stappen krijg je inzicht in je onzekerheden en leer je om je zelfvertrouwen op te bouwen. Elke week ontvang je een les en ga je met je zelfvertrouwen aan de slag.  Daarnaast ontvang je nog een aantal bonussen die bestaan uit boeken over: in je eigen kracht staan, je eigen weg volgen en je bent prima zoals je bent. De hele cursus is dus gericht op het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen. Zo ben je als man snel minder onzeker en kun je met een groot zelfvertrouwen door het leven. Bekijk deze cursus en ga aan de slag. Je zult merken dat je zelfvertrouwen toeneemt.

Waarom is zelfvertrouwen belangrijk?

Eigenwaarde vergrotenHet is als man niet prettig om onzeker te zijn. Door te beschikken over meer zelfvertrouwen zul je beter in je vel zitten. Je kunt makkelijker omgaan met allerlei tegenslagen en je gaat meer van jezelf houden. Mannen hebben dit nodig.

Ontwikkel als man ook meer zelfvertrouwen en ga aan de slag met jezelf. De cursus “Blijvend Zelfvertrouwen” zal je daarbij helpen. Nooit meer zul je tegen relatie problemen aanlopen die te maken hebben met je onzekerheid. Je zult zelfs meer geluk ervaren en positieve mensen tegenkomen in je leven.

Ga niet bij de pakken neer zitten en zorg dat je als man  lekker in je vel zit.

Meer zelfvertrouwen brengt je dus geluk en meer evenwicht in je leven. Stop met onzeker zijn. Ook een man mag genieten van het leven en moet zichzelf kunnen zijn.

Leave a Comment