Onzekerheid begin zwangerschap – Wat kun je eraan doen?

Zwanger zijn is een van de mooiste wonderen die je als vrouw in je leven kunt meemaken. Het heerlijke gevoel van iets levends in je buik hebben, een klein wereldwonder dat straks op de wereld komt. Dat is iets moois wat niemand je kan afpakken. Het is een speciaal gevoel dat je met je partner wilt delen en wat heel bijzonder is. Zwanger zijn is mooi en het brengt veel schoonheid met zich mee.

Veel mensen die zwangere vrouwen kennen of zien zeggen vaak dat ze heel zeker zijn. Niets is minder waar, want een zwangerschap maakt mensen onzekerder dan jezelf denkt. Dit is ook niet vreemd, want als je zwanger bent dan veranderd je hele lichaam.

Toen ik zwanger was van mijn eerste was ik heel erg onzeker. Ik wist niet wat mij te wachten stond en ik had veel stress. Veel mensen dachten dat ik juist heel zeker was, maar niets was minder waar. Juist de zwangerschap maakte mij onzeker. Vooral aan het begin van de zwangerschap.

Waarom word je onzeker tijdens je zwangerschap?

Je hele lichaam veranderd en je krijgt te maken met andere hormonen. Zogenoemde zwangerschapshormonen, welke je echt heel onzeker kunnen maken. Ook wordt er een bepaald beeld rondom zwangerschap geschetst, waardoor mensen een ideaal in hun hoofd hebben. Dit werkt niet echt mee en zorgt ervoor dat vrouwen onzeker worden.

Welke zwangerschapskenmerken maken je onzeker?

Er zijn genoeg dingen op te noemen tijdens je zwangerschaps die je onzeker maken zoals:

Gewicht

Veel vrouwen die worden tijdens hun zwangerschaps onzeker over hun gewicht. Dit is logisch, want tijdens de zwangerschap kom je gewoon aan. Veel vrouwen vinden het moeilijk om hieraan toe te geven. Het maakt ze onzeker en ze denken dat ze niet aantrekkelijk meer zijn. Toename in gewicht maakt vrouwen aan het begin van hun zwangerschap erg onzeker. Ze zijn bang dat hun partner afknapt op hun lichaam. Ik had dit zelf ook. Je hebt toch een soort ideaalbeeld en je wilt niet dat je partner jou dikker ziet worden. Slank zijn is ideaal en niet dik zijn.

Zwangere, Moeder, Het Lichaam

Zwangerschapsbuik

Sommige vrouwen hebben een prachtige buik tijdens de zwangerschap. In veel bladen wordt hier ook een ideaalbeeld rondom geschept. Een buik moet mooi rond zijn, niet te groot, eigenlijk een mooi rond balletje. Veel vrouwen die hebben dat beeld in hun hoofd, maar een zwangerschapsbuik is niet bij iedere vrouw hetzelfde. Als ze dan een puntige of hele grote dikke buik hebben, maakt hen dat onzeker. Ze vinden het niet prettig dat ze een andere buik hebben. In hun ogen is hun buik dan niet mooi en dat maakt ze onzeker.

Striae

Veel vrouwen krijgen last van Striae tijdens hun zwangerschap. Ze krijgen striemen en hun vel wordt anders, ze krijgen strepen. Vrouwen worden hier onzeker van en vinden zichzelf niet meer mooi.

Dikke voeten

Je kunt last hebben van veel vocht in je voeten. Dit zorgt ervoor dat je voeten dit worden. Behalve dat dit erg pijn doet, loop je langzamer, kun je steunkousen nodig hebben en dit alles zorgt voor onzekerheid.

 

Waarom is zelfvertrouwen tijdens de zwangerschap belangrijk?

Je hoort tijdens de zwangerschap te genieten van je buik en van je kind. Je hoort niet bezig te zijn met wat andere van je vinden. Het is de bedoeling dat andere je zien zoals je bent. Dat kun je door zelfvertrouwen uit te stralen. Bovendien zorgt een laag zelfvertrouwen voor stress. Dit is niet goed voor je baby en kan ervoor zorgen dat je weer andere klachten krijgt zoals: hartkloppingen, harde buiken en te vroeg geboren baby (in ergste geval). Je wilt stralen tijdens je zwangerschap en je hoort van je kind te genieten. Ga daarom werken aan je zelfvertrouwen en wees niet onzeker.

Wat kun je doen tegen onzekerheid tijdens de zwangerschap?

Bovenstaande kenmerken zijn een van de meest voorkomende kenmerken die vrouwen onzeker maken tijdens de zwangerschap. Er zijn natuurlijk nog veel meer kenmerken waardoor vrouwen onzeker worden. Het is niet fijn om je onzeker te voelen. Je wilt als vrouw van je zwangerschap kunnen genieten. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je onzekerheid te verminderen. Hieronder geef ik je een aantal tips.

Training, Spieren, Wapens, Blond, Bells Bar, Fitness

Tip 1: Kijk vol trots in de spiegel

Ga elke ochtend als je opstaat vol trots voor de spiegel staan. Geniet van je buik en laat jezelf stralen. Kijk echt naar jou echte jij en noem een aantal dingen aan jezelf op voor de spiegel die je mooi vindt. Denk niet aan het beeld wat andere verlangen of schetsen. Kijk gewoon naar jouw mooie buik en geniet ervan.

Tip 2: Ga naar een zwangerschaps fotoshoot

Laat foto’s van jezelf maken tijdens je zwangerschap. Je partner mag ook mee. Laat jezelf stralen op de foto en geniet van je buik. Je zult zien dat het helpt en dat je heel andere tegen jezelf gaat aankijken. Zo’n shoot geeft zelfvertrouwen en maakt je zelfverzekerder.

Tip 3: Volg een cursus blijvend meer zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is geloven in jezelfMet de cursus blijvend meer zelfvertrouwen leer je om stap-voor-stap aan je zelfvertrouwen te werken. Het zorgt ervoor dat je sterker wordt en dat je lekkerder in je vel gaat zitten. Het is een mooie manier om je onzekerheid weg te krijgen. De cursus is ontwikkeld door Frank de Moei en het zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten.

Hij heeft ervaring en is coach, hier begeleid je in deze cursus en zorgt ervoor dat je jezelf als een mooi persoon gaat zien. Je leert echt om van jezelf te gaan houden. Met deze cursus zul je geen stress hebben tijdens je zwangerschap en genieten van elk moment van de dag. Geniet van je baby en start met deze cursus voor een onbezorgde zwangerschap.

Het is niet moeilijk om aan je zelfvertrouwen te werken als je weet wat je moet doen. Door je onzekerheid te herkennen weet je beter wat je moet doen. Volg de cursus blijvend zelfvertrouwen en ga dingen doen die je gelukkig maken. Je zult zien dat je al snel minder last hebt van onzekerheid en dus minder stress. Wat uiteindelijke beter is voor jouw en je baby.

 

 

Leave a Comment