Oefeningen om zelfvertrouwen te krijgen? Waarom eigenlijk?

Bij veel mensen ontbreekt het nogal eens aan het nodige zelfvertrouwen. Het is simpelweg het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Je bent overtuigd van je eigen kunnen en weet je wat je wel en niet aan kunt. Het is bij veel mensen zo dat ze een heel laag zelfvertrouwen hebben en dat dit vaak onterecht en ongegrond is. Je kunt er zelf wat aan doen om dit op te krikken en hier zijn eenvoudige oefeningen voor.

Ik kampte zelf ook met een laag zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ik had niet het gevoel dat ik veel kon en begaf me daardoor vaak op de achtergrond en ging niet vol voor wat ik graag wilde. Mijn gedachte was namelijk ik kan het vast toch niet. Toen ik wat rond ging zoeken of ik hier wat aan kon doen, kwam ik meerdere oefeningen tegen. Ook heb ik eens gekeken naar de cursus Blijvend meer zelfvertrouwen en hier heb ik heel veel aan gehad.

Wat voor oefeningen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten oefeningen om meer zelfvertrouwen te krijgen en door enkel even te googelen kom je al heel veel oefeningen tegen. Het is dan maar net wat voor jou het beste werkt en daar kom je alleen achter door het te proberen.

Voor mij werkte schrijven heel goed. Ik kreeg alleen maar gedachten wat er niet goed ging en daardoor dacht ik steeds ik doe het niet goed en ik kan het niet. Toen ik op ging schrijven wat er allemaal wel goed ging en wat ik allemaal wel goed kon die dag of week en zo begon mijn gedachtegang al veel positiever te worden.

Ik heb ook al positieve punten aan mezelf opgeschreven en dit steeds opnieuw doorgelezen. Zo kreeg ik ook blijvend meer zelfvertrouwen. Ook ben ik gaan boksen om letterlijk voor mezelf op te kunnen komen. Niet om te gaan vechten, maar puur om steviger in mijn schoenen te staan.

Wat is het doel van de oefeningen?

Door de oefeningen uit te voeren die bij jou passen, krijg je steeds meer zelfvertrouwen en ben je je goed bewust van je eigen kunnen. Het is belangrijk je bewust te worden waarom je een bepaald negatief zelfbeeld van jezelf hebt en dat dit heel goed aan te passen is. Door hier oefeningen voor te doen en een positieve gedachtegang te creëren, kun je veel meer aan in het dagelijkse leven.

Ik stond ook niet stevig in mijn schoenen en door me hier bewust van te maken en mezelf te dwingen positiever naar mijzelf te kijken, kan ik veel meer aan. Ik denk nu nooit meer ik kan het niet of ik ben niet goed genoeg en weet ik dat ik er gewoon mag zijn. Zoveel zelfvertrouwen heb ik nu wel.

Voor wie zijn de oefeningen?

Als je dus een verlaagd zelfvertrouwen hebt, dan zijn deze oefeningen echt wat voor jou. Ik kan je ook echt aanraden de cursus Blijvend meer zelfvertrouwen te doen. Dit is een online cursus en hier kun je heel veel goede tips en tricks van overnemen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naar een coach te gaan, maar dit kost vaak ook best veel geld. Je kunt jezelf veel geld besparen door eerst eens online naar verschillende oefeningen te zoeken en de e-cursus te proberen. Ik heb het in ieder geval wel zo gedaan en dit heeft voor mij prima uitgepakt. Ik heb nu geen problemen meer en weet precies wat ik wel en niet kan.

kenmerken geen eigenwaarde hebbenWat vinden anderen van zelfvertrouwen oefeningen?

Er zijn, zoals gezegd, heel veel oefeningen te vinden online en als je de reacties op de oefeningen leest, zie je dat het een bij de ene werkt en het andere bij een ander.

Het is dus echt een kwestie van persoonlijke situaties. Toch is 1 ding bij iedereen belangrijk en dat is de negatieve gedachtestroom stop te zetten en om te draaien in positieve gedachten. Iedereen die of een cursus of gewoon oefeningen gedaan heeft, zegt dit duidelijk. Ik dacht te negatief en heb dit veranderd.

Dit geldt voor mij net zo. Ik wilde zo graag een bepaalde studie doen, maar dacht echt dat ik daar niet slim en goed genoeg voor was. Na oefeningen voor mijn zelfvertrouwen gedaan te hebben, heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en ben ik de studie gaan doen.

Ik ben ervoor geslaagd met super mooie resultaten en ben tot de dag van vandaag heel erg blij dat ik het wel gedaan heb. Zonder het nodige zelfvertrouwen was me dit nooit gelukt.

Wat kosten de oefeningen?

De online oefeningen kosten in principe niets. Je vindt online verschillende oefeningen van psychologen en psychiaters en ook coaches die ze gewoon graag met je willen delen. Als je voor een e-cursus kiest, kun je rekenen op een bedrag tussen de €40 en €75 afhankelijk van welke cursus je pakt. Ik was zelf €49,- kwijt.

Voor een goede coach betaal je al gauw €50-€100 per sessie en daarom koos ik zelf voor een e-cursus. Zoals eerder gezegd kun je ook gewoon eerst online kijken voor een aantal oefeningen.

Zijn de oefeningen aan te raden?

Ik ben heel blij dat ik de zelfvertrouwen oefeningen en cursus heb gedaan. Ik sta veel sterker en kan echt voor mezelf opkomen op de juiste manier. Eerder had ik de grootst mogelijke moeite met iemand vertellen hoe ik ergens over dacht. Nu kan ik dat heel goed en gewoon in alle rust en met alle controle.

Zowel met mijn werk als in mijn privéleven weet ik nu heel goed wat ik van mezelf kan verwachten. Ik heb mezelf beter leren kennen en weet nu ook precies hoe ik negatieve gedachten makkelijker naast me neer kan leggen.

Dus als jij ook nodig wat moet werken aan je zelfvertrouwen kan ik je echt aanraden dit zo snel mogelijk te doen. Ik wou namelijk dat ik het veel eerder had gedaan. Nu ben ik veel gelukkiger en ga ik met een gezonde dosis zelfvertrouwen door het leven.

Leave a Comment