Met zelfvertrouwen op de foto; hoe doe je dat?

Het misschien een enorm cliché, maar ieder mens is weleens onzeker. Ook Beyonce zal weleens onzeker op het podium hebben gestaan. Misschien ben jij ook onzeker. Zie jij er ook altijd zo tegen op om op de foto te gaan? Weet je jezelf geen houding te geven wanneer jouw vriend of vriendin vraagt om een selfie samen? Dat is helemaal niet erg. En geloof me, je bent zeker niet de enige.

Het overgrote deel van de mensen vinden op de foto gaan verschrikkelijk. Wil jij meer zelfvertrouwen krijgen en stralen op de foto? Dan zit je hier helemaal goed. In dit artikel neem ik je mee in de stappen hoe jij meer zelfvertrouwen kan krijgen. Niet alleen op de foto, ook in het dagelijks leven. Na het lezen van dit artikel weet jij wat je kan doen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Wat is zelfvertrouwen?

Laat ik beginnen met uitleggen wat zelfvertrouwen precies is. Het woord zegt het eigenlijk al; het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Je bent je bewust van je kwaliteiten en van wat je kan. Zelfvertrouwen wordt ook vaak gezien als een vaardigheid om successen te behalen. Wanneer je oefent met bepaalde vaardigheden, kan je je zelfvertrouwen vergroten. Wanneer je successen behaalt, krijg je een goed gevoel over jezelf. Je krijgt dus meer zelfvertrouwen.

De reden dat er een gebrek aan zelfvertrouwen ontstaat, komt vaak door een bepaalde situatie of gebeurtenis waar jij bepaalde gedachtes over hebt. Dit zijn vaak negatieve gedachtes. Neem nou die ene keer dat jij op de foto moest en je je daar helemaal niet prettig bij voelde. Hier heb je negatieve gedachtes over en zo durf je niet meer op de foto.

Foto’s vermijden

Misschien probeer jij altijd een fotomoment te vermijden. En waarom doe je dat? Omdat je je er waarschijnlijk heel erg ongemakkelijk bij voelt en negatieve gedachtes ervaart.

Bij het op de foto gaan krijg je namelijk met een aantal dingen te maken:

 • Je staat in het middelpunt; vaak kijken mensen naar je
 • Je hebt het gevoel dat mensen over je oordelen wanneer ze naar je kijken.
 • Bij een fotomoment valt er een stilte; dat kan ongemakkelijk aanvoelen
 • Je voelt dat je verplicht bent om te stralen en er goed uit te zien

Je ziet dat bij een foto maken veel komt kijken en er veel gevoelens los kunnen komen. Al deze punten kunnen ervoor zorgen dat je een negatief gevoel krijgt en niet meer op de foto durft. Dit gaat vaak heel erg onbewust. Maar wat nou als ik je vertel dat je dit kan overwinnen? Dat jij straks vol zelfvertrouwen op de foto staat. Dat jij straks kan denken: hier ben ik!

Negatieve overtuigingen

Wist je dat wanneer je uitgaat van het negatieve, je dat ook daadwerkelijk gaat voelen? Je vraagt je misschien af waarom iemand anders wel met zelfvertrouwen op de foto staat en jij niet. Dat heeft te maken met die negatieve overtuigingen. Dit kunnen een aantal negatieve gedachtes zijn die jij denkt:

 • Mijn kleding is niet leuk
 • Mijn haar zit verschrikkelijk
 • Mensen vinden mij vast niet leuk
 • Mensen zien dat ik onzeker ben

Door deze gedachtes om te zetten naar positieve gedachtes, is het op de foto gaan een stuk makkelijker en leuker. Dit is wat je zelf kan doen:

  Let niet op omgeving; duik even in je eigen wereld

 • Kleding; trek iets aan wat jij mooi vindt en waar jij je goed in voelt
 • Nerveus zijn is niet erg! Laat die spanning er maar zijn en geeft het de ruimte
 • Houding; probeer rechtop te staan en te ontspannen
 • Plezier; probeer van het moment te genieten

Door dit te doen, ga jij al een stuk beter en zelfverzekerder voelen.

Positieve gedachten

Zelfvertrouwen geeft je het gevoel dat jij de hele wereld aan kan. Je kunt bereiken wat je wilt. Je kunt bepaalde doelen halen die jij voor ogen hebt. Hoe fijn is dat vooruitzicht? Ook jij kan dit leren en voelen. Positieve gedachten zullen jou helpen om positiever in het leven te staan en dus meer zelfvertrouwen te krijgen.

Ik heb een aantal tips voor jou om meer zelfvertrouwen te krijgen en positiever in het leven te staan. Pak een pen en papier erbij, en schrijf een aantal tips op waar jij actief mee aan de slag zou willen gaan.

 • Verzorg je zelf goed
 • Maak iets af wat je al een tijd hebt uitgesteld; dat geeft een voldaan gevoel
 • Zeg dagelijks tegen jezelf; ‘Ik ben wie ik ben’
 • Ook jij mag er zijn!
 • Iedereen maakt fouten, ook jij. Dat is menselijk

‘Blijvend meer zelfvertrouwen’

Eigenwaarde vergrotenJe kan misschien wat hulp gebruiken bij het krijgen van meer zelfvertrouwen. Dit is een proces dat je niet alleen hoef te doen. Daar is gelukkig hulp voor. Voor het krijgen van meer zelfvertrouwen is er de cursus ‘blijvend meer zelfvertrouwen’. In deze cursus word je een aantal weken geholpen in het proces om meer zelfvertrouwen te krijgen. Je leert bijvoorbeeld hoe je met negatieve gedachtes omgaat en hoe jij uiteindelijk positiever in het leven kan staan.

Wanneer je worstelt met jouw onzekerheid, is het zeker een aanrader om je aan te melden voor deze cursus!

Na het volgen van de cursus ervaar jij meer zelfvertrouwen en wordt het op de foto gaan leuker dan ooit!

Conclusie

Na het lezen van dit artikel weet je wat zelfvertrouwen inhoudt. Een simpel fotomoment kan er al voor zorgen dat jij je onzeker gaat voelen en foto’s voortaan vermijdt. En dat is zonde, toch?

Je hebt kunnen lezen hoe belangrijk het is om zelfvertrouwen te hebben. Je staat positiever in het leven en je hebt het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Zelfvertrouwen is niet iets dat je jezelf in een uurtje kan aanleren. Dit moet je actief blijven oefenen.

Gelukkig gaat de cursus ‘blijvend meer zelfvertrouwen’ jou daarbij helpen. Stap voor stap word jij begeleid in het proces. Je staat er niet alleen voor. Na de cursus heb jij meer zelfvertrouwen, sta jij stralend op de foto en positiever in het leven. Je aanmelden voor de cursus is dus zeker een aanrader!

 

 

Leave a Comment