Mantra’s die jou helpen bij het krijgen van meer zelfvertrouwen

Dat je weleens onzeker bent? Dat is in eerste instantie niets om je zorgen over te maken. Ik kan je namelijk verklappen dat dat voor ieder mens geld. Het is nu eenmaal menselijk om weleens te twijfelen over jezelf.

 

Ik kan me wel voorstellen dat het je in zekere zin belemmerd en dat je graag wat meer zelfvertrouwen zou willen. Wie wil dat niet? Helaas is zelfvertrouwen niet iets wat je binnen een dag krijgt. Zal moet je actief mee aan de slag gaan.

 

Dat is gewoon mogelijk. Door aan de slag te gaan met de juiste mantra’s en deze voor jezelf te blijven herhalen, is het mogelijk om meer zelfvertrouwen te krijgen. Wil je weten wat deze mantra’s zijn en hoe je dit kan gaan doen? Lees het artikel dan vooral helemaal tot het einde.

Wat is zelfvertrouwen?

Laat ik je eerste even meenemen in wat zelfvertrouwen precies is. Misschien weet je al het een en ander, maar toch ga ik hier nog even kort op in.

 

De naam zal het al zeggen. Zelfvertrouwen betekent letterlijk en figuurlijk het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Als je zelfvertrouwen hebt, dan weet je precies wat je capaciteiten zijn, waar je kwaliteiten liggen en kun je gestelde doelen op een succesvolle behalen.

 

Waarom is zelfvertrouwen hebben zo belangrijk?

Er wordt altijd maar gehamerd op dat zelfvertrouwen. Maar, waarom is dat eigenlijk zo belangrijk?

 

Dat zelfvertrouwen hebt je voornamelijk om positief in het leven te staan. Zoals ik je hierboven al vertelde zorgt dat zelfvertrouwen ervoor dat je weet waar je kwaliteiten liggen en kun je gestelde doelen behalen. Je ziet dus dat dat zelfvertrouwen je verder helpt in het leven. Niet alleen zorgt het zelfvertrouwen ervoor dat je vertrouwen in jezelf hebt, ook zorgt het zelfvertrouwen ervoor dat je met tegenslagen kan omgaan. Je kan deze tegenslagen veel beter opvangen en je kan dit veel beter relativeren.

 

Je merkt het al, het is erg belangrijk om over genoeg zelfvertrouwen te beschikken in het leven.

 

Mantra’s die jou helpen bij het krijgen van meer zelfvertrouwen

Er zijn bepaalde mantra’s die jou kunnen helpen bij het krijgen van meer zelfvertrouwen. Het is helaas geen garantie tot succes en bij iedereen werkt het ook weer anders. Toch is voorkomen beter dan genezen en zul je merken dat als je hier actief mee aan de slag gaat, je ook duidelijk het verschil zult gaan voelen en zien bij jezelf.

zelfvertrouwen krijgen

Het is belangrijk om even goed de tijd te nemen voor het doornemen van een mantra en deze ook voor jezelf te blijven herhalen. Dit kan je voor de spiegel door hem dus naar jezelf uitspreken of door de mantra op te schrijven in een schriftje. Niks is goed of fout. Hoe vaak je dit moet herhalen voor jezelf? Begin klein met 1 minuut per dag. Vind je het prettig om bezig te zijn met de mantra’s? Bouw dit dan uit naar bijvoorbeeld 10 minuten. Jij moet je er prettig bij voelen.

 

Ik ben goed zoals ik ben

Ieder mens is anders en dat maakt ons allemaal ook zo uniek. Ook jij bent uniek. Je bent wie je bent en jij bent bijzonder op je eigen manier. Je hoeft niet te zijn zoals een ander. Je uiterlijk, je gedrag en je kleding is je eigen identiteit. Vergeet dat niet.

 

Ik kan het wél

Als je onzeker bent heb je snel de neiging om te denken of te zeggen dat je iets niet kan. Onzin. Natuurlijk mag je twijfelen, daar ben je absoluut niet de enige in. Laat de moed nooit in je schoenen zakken en ga ervoor. Je kan het juist wél, zolang je er maar voor de volle 100% voor gaat.

 

Ik bekijk het positief

Als je de dingen op een positieve manier bekijkt, ga je al minder negatief in het leven staan. Probeer dus tegen jezelf te zeggen dat je de dingen positief gaat bekijken. Je zult je een stuk beter voelen

 

Ik kan mijn doelen halen

Je hebt genoeg capaciteit om je gestelde doelen te kunnen behalen. Houd je zelf dat ook voor, want dat kan jij. Je zult ook merken dat als je een doel hebt behaalt, je veel voldoening krijgt daarvan.

 

Hoe houd ik mijn zelfvertrouwen vast?

Is het je gelukt om genoeg zelfvertrouwen te krijgen en zou je dit dolgraag willen vasthouden? Dan snap ik erg goed. Een terugval is iets wat je wil voorkomen en je zit eindelijk lekker in je vel. Hoe kan je dat zelfvertrouwen dan op een goede manier blijven vasthouden? Met Blijvend Zelfvertrouwen natuurlijk!

 

Blijvend Zelfvertrouwen is een online cursus die jou gaat helpen bij het behouden van je zelfvertrouwen. Door middel van wekelijkse opdrachten en instructievideo’s leer jij meer over zelfvertrouwen en leer je deze informatie ook op jezelf toe te passen. Hoe handig is dat? Iedere week krijg je een praktijkopdracht mee die jou gaat helpen bij het oefenen in de praktijk.

zelfvertrouwen krijgen

Mocht je zo’n cursus spannend vinden, dan is het vast een geruststellende gedachte dat je deze vanuit huis kan volgen én dat je het niet alleen hoeft te doen. De cursusleiders zullen je goed kunnen helpen en je kan een familielid vragen om de cursus samen met jou te volgen. Je merkt het al, bij het behouden van zelfvertrouwen kies je voor Blijvend Zelfvertrouwen.

 

Conclusie

Mantra’s voor het krijgen van meer zelfvertrouwen. Je hebt ze in dit artikel kunnen vinden. Door actief met deze mantra’s aan de slag te gaan, zul je merken dat je je een stuk beter gaat voelen.

 

Zijn die mantra’s de sleutel tot succes? Dat niet helaas. Ieder mens is anders. Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan met deze mantra’s? Vraag iemand om je hierbij te helpen.

Zou jij je zelfvertrouwen willen behouden of wil je leren hoe je het zelfvertrouwen kan vergroten? Volg de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen en ga hier een aantal weken actief mee aan de slag. Ook deze online cursus hoef je niet in je eentje te doen. Er is altijd hulp voor jou.

 

Leave a Comment