Is zelfvertrouwen aantrekkelijk?

Is zelfvertrouwen aantrekkelijk? Hoe zit je met jouw zelfvertrouwen? Heb je voldoende zelfvertrouwen en ben je overtuigd van je eigen kunnen? Of zit je met een onzeker gevoel en twijfel je continue over alles? In het laatste geval is het absoluut noodzakelijk dat je met jouw zelfvertrouwen aan de slag gaat. Ongelooflijk veel studies en onderzoeken hebben uitgewezen dat voldoende zelfvertrouwen érg belangrijk is. Met voldoende zelfvertrouwen ben je namelijk overtuigd van jezelf. Je staat daardoor een stuk steviger in je schoenen en dat brengt je tot grote successen. Aan de andere kant blokkeert weinig zelfvertrouwen juist jouw voortgang. Je durft je niet op de voorgrond te tonen, waardoor je moeite hebt om jezelf te ontplooien. Ook hecht je veel waarde aan de mening van andere en denk je continue dat je het fout doet. Kortom: Daar heb je niks aan. Nee, het is tijd om in actie te komen.

Het is namelijk absoluut mogelijk om iets aan je zelfvertrouwen te doen. Je kunt hier de nodige oefeningen voor uitoefenen. Ook is het mogelijk om een cursus te volgen, bijvoorbeeld de cursus Blijvend Zelfvertrouwen. Over deze specifieke cursus kan je aan het einde van dit artikel meer informatie vinden.

In dit artikel richten we ons eerst op een ander onderwerp. Ja, we gaan namelijk naar het verband tussen zelfvertrouwen & aantrekkelijkheid kijken. Zit hier een verband tussen? Hoe verhoudt jouw zelfvertrouwen zich tot jouw gevoel van aantrekkelijkheid? En vind je jezelf aantrekkelijker op het moment dat je meer zelfvertrouwen hebt? Naar onder andere die vragen gaan we in dit artikel nader kijken. Tot slot kan je dus nog informatie over de handige cursus vinden, waarmee je voor blijvend zelfvertrouwen kunt zorgen!

Is zelfvertrouwen aantrekkelijk?

Wat is aantrekkelijkheid eigenlijk? Als we naar de definitie in de Dikke van Dale kijken, zien we de volgende definitie naar voren komen: “bekoorlijk, knap; = aanlokkelijk”. Oftewel, de term aantrekkelijkheid wordt met knap en aanlokkelijk geassocieerd. Als jij iemand aantrekkelijk vindt, beoordeel je die persoon dus als ‘knap’. Ook speelt hier een bepaalde vorm van aanlokkelijkheid een rol bij. Je voelt je aangetrokken tot die persoon, onder meer dus vanwege de knappe looks.

zelfbeeld verbeteren

Wat zijn dan knappe looks? Dat is uiteraard voor een ieder verschillend. Over smaak valt niet te twisten en iedereen heeft een andere smaak. Toch zijn er wel bepaalde stigmatiserende gedachten over wat een knappe look is. Zo gaan verzorgdheid en knap vaak hand in hand met elkaar. Ook als je veel aandacht aan bijvoorbeeld je haren, je make-up, je kleding en je schoenen besteedt, is de kans groter dat je aantrekkelijk gevonden wordt.

Maar, wat is dan het verband tussen aantrekkelijkheid en zelfvertrouwen? Zit hier een bepaalde binding tussen? Is het zo dat je aantrekkelijker bent als je veel zelfvertrouwen hebt? Wij zijn op onderzoek gegaan.

Het verband tussen aantrekkelijkheid en zelfvertrouwen

Het staat als een paal boven water dat zelfvertrouwen een belangrijk onderdeel van het leven is. Als je voldoende zelfvertrouwen hebt, kan je jezelf ontplooien. Dat geldt zowel op het zakelijke vlak als op het gebied van sociale contacten. Deze sociale contacten kunnen vervolgens onderscheiden worden in liefde en vriendschap. Als we naar liefde kijken, zien we dat aantrekkelijkheid ongelooflijk belangrijk is. Sterker nog: je kunt niet verliefd worden op iemand als je diegene niet aantrekkelijk vindt. Nee, vaak is de aantrekkelijkheid het gevoel dat je als eerste ervaart.

Ook is het zo dat je met voldoende zelfvertrouwen vaker open staat voor de liefde. Als je te weinig zelfvertrouwen hebt, ben je namelijk bang voor dergelijke ‘enge dingen’. Je bent daarnaast ook ontzettend bang om dingen fout te doen. Door het gebrek aan zelfvertrouwen heb je dus ook minder behoefte aan de liefde.

Maar, juist het zelfvertrouwen kan er voor zorgen dat je meer gevoel voor de liefde gaat krijgen. Er zit namelijk een ontzettend duidelijk verband tussen aantrekkelijkheid en zelfvertrouwen. Als je voldoende zelfvertrouwen hebt, vind je jezelf aantrekkelijk. Je kunt andere niet aantrekkelijk vinden, als je jezelf niet aantrekkelijk vindt. Door jezelf aantrekkelijk te vinden, kan je dus een eerste stap naar de liefde zetten. Maar, hoe kan je jezelf aantrekkelijk gaan vinden? Door iets aan je zelfvertrouwen te gaan doen!

Affirmaties

Je kunt dat onder andere doen door gebruik te maken van positieve affirmaties. Affirmaties zijn in feite krachtige zinnen die je tegen jezelf hardop gaat zeggen. Ga bijvoorbeeld elke ochtend voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf ‘je ziet er goed uit’.

Als je hersenen dat elke dag aan horen, gaan ze dat vanzelf ook geloven. Op die manier is het absoluut mogelijk om iets aan je zelfvertrouwen te doen. Ook ga je je op deze manier een stuk aantrekkelijker vinden. Als jij jezelf aantrekkelijk vindt, is de kans op de liefde een stuk groter.

Dát is dan ook een belangrijk verband tussen zelfvertrouwen en aantrekkelijkheid.
Heb je voldoende zelfvertrouwen en zie je iemand die je aantrekkelijk vindt? Dan is de kans ook groter dat je op die persoon af durft te stappen en dat er iets moois ontstaat. Durf het een kans te geven, indien je voldoende zelfvertrouwen hebt. Zorg er dan ook voor dat je voldoende zelfvertrouwen hebt. Hoe je daar voor kunt zorgen? Door bijvoorbeeld onderstaande e-cursus te gaan volgen.

Blijvend zelfvertrouwen cursus

Eigenwaarde vergrotenHet mag duidelijk zijn dat zelfvertrouwen ontzettend belangrijk is. Met voldoende zelfvertrouwen kan je jezelf ontplooien, vind je jezelf aantrekkelijk en sta je (meer) open voor de liefde. Het is dus van belang om iets aan je mate van zelfvertrouwen te doen. Hoe? Door je aan te melden voor de cursus Blijvend Zelfvertrouwen. In deze cursus worden alle facetten behandeld waarmee je jouw zelfvertrouwen naar een hoger niveau kunt krikken. Je bent daardoor ook in staat om iets aan je aantrekkelijkheid te doen en ‘goed in de markt te komen’.

Kortom: schrijf je direct in voor deze uiterst goede online e-cursus. Profiteer nadien van alle voordelen die met voldoende zelfvertrouwen met zich mee brengt. Met voldoende zelfvertrouwen sta je steviger in je schoenen en dat levert je ontzettend veel voordelen op!

Leave a Comment