Hoe word ik zelfverzekerd op mijn werk? Lees hier een aantal tips!

Zelfverzekerd zijn is iets wat ieder mens heel erg graag zou willen. Hoewel het op het eerste gezicht vaak lijkt alsof iemand heel erg zelfverzekerd is, kan dat nog weleens tegenvallen. Onzeker zijn is iets wat bij het leven hoort en waar je je helemaal niet voor hoeft te schamen. Met name onzeker zijn in je werk kan heel erg lastig zijn.

 

Je wil graag zelfverzekerd op de werkvloer staan. Niet alleen om lekker in je vel te zitten, maar ook om je werkzaamheden met succes te kunnen afronden. Wil jij graag weten hoe je zelfverzekerd wordt op je werk? Lees dit artikel helemaal tot het einde en lees hier een aantal handige tips!

 

 

Wat is zelfverzekerd zijn?

Voordat ik je meer ga vertellen over zelfverzekerd zijn op het werk, gaan we eerst inhoudelijk in op het zelfverzekerd zijn. Want wat is zelfverzekerd zijn precies? En hoe voel je je dan? Dat ga ik je vertellen.

Om te beginnen worden zelfvertrouwen en zelfverzekerd zijn vaak door elkaar gehaald. Hoewel ze heel erg op elkaar lijken, verschillen ze heel erg duidelijk van elkaar. Ook al lijkt dat op het eerste gezicht niet zo.

Bij zelfvertrouwen is het zo, dat je heel veel vertrouwen hebt in jezelf. Vandaar dat het ook zelfvertrouwen wordt genoemd. Je weet wat je zelf kan en je hebt er ook het volste vertrouwen in jezelf. Je voelt je goed en je staat stevig in je schoenen. Je accepteert je jezelf dan ook zoals je bent. Er wordt weleens gezegd dat te veel zelfvertrouwen hebben ervoor zorgt dat het overgaat in arrogantie. Dat is maar net hoe je het bekijkt natuurlijk.

 

Zelfverzekerd zijn is dus net wat anders dan zelfvertrouwen hebben. Toch is het zo dat je zonder zelfvertrouwen hebben je je niet zelfverzekerd kan voelen. Ze staan dus wel degelijk met elkaar in verband. Wanneer je zelfverzekerd bent ga je uit van je eigen kracht. Je bent tevreden met hoe je bent en je bent in staat om je doelen te behalen. Je weet wat je kan en je kunt gestelde doelen behalen, zelfs zonder hulp als het moet.

 

Hoe word ik zelfverzekerd op mijn werk? Lees hier de tips

Je hebt nu het een en ander aan inhoudelijke informatie gekregen wat betreft zelfverzekerd zijn. Nu je een beetje weet hoe het in elkaar zit, wil ik je verder op weg helpen hiermee zodat jij straks zelfverzekerd op je werk kan verschijnen. Daarvoor ben je immers op dit artikel gekomen.

zelfverzekerd op mijn werk

Hieronder heb ik een aantal tips voor je samengesteld die jou gaan helpen om zelfverzekerd op de werkvloer te staan.

 

Tip 1: Focus op de dingen die goed gaan

De allereerste, en gelijk de belangrijkste, is het focussen op de dingen die goed gaan. Dat zal misschien logisch klinken, maar het kan lastiger zijn dan het lijkt.

 

Op het moment dat je je gaat focussen op de dingen die wat minder goed gaan, ga je je ook meteen een stuk onzekerder voelen. Focus je daarom altijd op alles wat goed gaat. Je mag er ook echt trots op zijn! Dit geeft je meer zelfvertrouwen en dus ga je je ook zelfverzekerd voelen.

 

Tips 2: Adem in en adem uit

Naast je werk is het heel erg belangrijk om te ontspannen en te relaxen. Dit haalt te druk even van de ketel af. Doe naast je werk iets wat jij heel erg leuk vindt om te doen en waar jij van ontspant.

Denk hierbij aan een leuke hobby, aan sporten, een lekkere wandeling maken of iets anders wat jij leuk vindt. Belangrijkste is dat je ontspant en je niet alleen maar met je werkt bezig bent. Dat hoeft ook helemaal niet!

 

Tip 3: Kleren maken de man en de vrouw

Kleding kan een hele hoop doen, zo ook bij je zelfverzekerder voelen. Draag iets dat jij mooi vindt en waar jij je lekker in voelt. Hierdoor ga je lekkerder in je vel zitten en ga je je dus ook zelfverzekerder voelen.

 

Probeer naast je outfit ook op je houding te letten. Loop lekker rechtop, met je schouders naar achteren en je kin naar voren. Je zal zien dat dit wel degelijk een verschil kan gaan maken.

 

Tip 4: Haal de last van je schouders af

Is er een collega die je in vertrouwen kan nemen? Of is er misschien een leidinggevende of manager waar je goed mee kan praten of goed contact mee hebt?  Spreek je onzekerheid uit naar diegene. Geef aan wat je lastig vindt en waar je graag aan zou willen werken. Misschien kunnen jullie samen een plannetje opzetten hoe jij je zelfverzekerder kan gaan voelen op de werkvloer.

zelfverzerd op mijn werk

Door erover te praten zal er een last van je schouders afvallen en kan je gaan werken aan successen op de werkvloer. Is er niemand op het werk met wie je dat kan of durft? Misschien kan je aankloppen bij een coach of een familielid.

 

Hulp bij zelfverzekerder worden

Zelfverzekerder worden is niet onmogelijk. Daar ben je nu waarschijnlijk wel achter gekomen. Toch is het niet iets wat je in een dag geleerd hebt. Daar kan een tijd overheen gaan. Zeker als je dit proces alleen doorloopt, kan het zwaar of moeilijk zijn. Wist je dat er hulp is voor het zelfverzekerder worden?

 

Bij Blijvend Zelfvertrouwen leer jij doormiddel van videotrainingen hoe jij je zelfverzekerder kan voelen en door het leven kan gaan. Het voordeel hiervan is, dat je dit gewoon vanuit huis kan doen. Dat kan ervoor zorgen dat je je wat meer op je gemak zal voelen.

zelfverzekerd op mijn werk

 

De onlinecursus wordt gegeven door professionals die ervaring hebben met het trainen van mensen. In een aantal weken ga jij dus leren hoe je zelfverzekerder kan worden. Naast de videotrainingen, krijg je ook iedere week opdrachten mee die je in de praktijk kan gaan oefenen. Uiteindelijk ga jij duidelijk merken hoe zelfverzekerd je bent geworden.

 

Wil jij zelfverzekerder op de werkvloer zijn en hier wat hulp bij krijgen? Dan is de onlinecursus Blijvend Zelfvertrouwen dé oplossing voor jou.

 

Conclusie

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel over zelfverzekerd zijn op je werk. Je hebt kunnen lezen wat het verschil is tussen zelfvertrouwen en zelfverzekerd én je hebt een aantal tips gekregen die je kunnen helpen bij je onzekerheid op de werkvloer, mocht je daar last van hebben. Deze tips kunnen je wellicht gaan helpen om weer zelfverzekerd op de werkvloer te kunnen staan.

 

Zou jij graag wat meer hulp willen krijgen bij het zelfverzekerder worden? Volg dan de onlinecursus Blijvend Zelfvertrouwen en leer doormiddel van videotrainingen hoe jij dit kan gaan doen.

Leave a Comment