Hoe weet je of je zelfvertrouwen hebt?

Hoe weet je of je zelfvertrouwen hebt? – Met andere woorden: hoe kun je je eigen zelfvertrouwen herkennen? Hoewel iedereen anders is, zijn er wel een aantal signalen waaraan je kunt merken dat je over voldoende zelfvertrouwen beschikt. Bijvoorbeeld doordat je om kan gaan met tegenslagen en gestelde doelen kunt behalen. Dit zouden een aantal signalen kunnen zijn waardoor je kunt merken dat je over voldoende zelfvertrouwen beschikt.

Behalve dat, zijn er ook een aantal herkenbare signalen die aangeven dat je nog niet over zoveel zelfvertrouwen beschikt. Hier hoef je je niet voor te schamen. Je bent hier namelijk niet de enige in en hier kun je ook iets aan doen, waardoor je het kunt verbeteren.

Dat gaan we dus allemaal in dit blogbericht bespreken. Behalve dat, ik je ook welke cursus geschikt zou kunnen zijn, mocht je je zelfvertrouwen op willen schalen. Lees dit blogbericht dus helemaal tot het einde om antwoord te krijgen op al je vragen.

Hoe weet je of je zelfvertrouwen hebt?

Hoe weet je of je zelfvertrouwen hebt? In dit blogbericht ga je antwoord krijgen op deze vraag. Er zijn namelijk een aantal signalen die je vertellen dat je over genoeg zelfvertrouwen beschikt en je lekker in je vel zit.

In het overzicht dat je hieronder kunt vinden, vindt je een aantal van deze signalen. Houd er rekening mee dat dit slechts wat voorbeelden zijn en dat deze bij iedereen er anders uit kunnen zien. Wellicht zijn het wel signalen waar je jezelf in kunt herkennen:

Je kunt omgaan met tegenslagen

Tegenslagen horen bij het leven. Iedereen krijgt ermee te maken of heeft ermee te maken gehad. Deze kun je op je werk tegenkomen, in je privéleven of binnen je sociale contacten. Wat dit met het hebben van zelfvertrouwen te maken heeft? Nou, eigenlijk best veel.

Wanneer je voldoende zelfvertrouwen hebt en je staat wat zelfverzekerder in het leven, ben je veel beter in staat om met die tegenslagen om te gaan. Je merkt dat je het wat sneller naast je neer kunt leggen of dat je er rationeel tegenaan kijkt. Nu hoeft dat niet te betekenen dat het je niks doet of dat je er geen moeite mee hebt. Dat kan namelijk wel het geval zijn en ook dat hoort erbij.

Maar beschik je over de juiste dosis zelfvertrouwen? Dan ben je er wat beter tegenop gewassen en laat je je er niet door uit het veld slaan. In tegenstelling tot wanneer je juist geen zelfvertrouwen hebt.

Je bent in staat om doelen te stellen en te behalen

Wanneer je in staat bent om realistische doelen te stellen en te behalen, kun je zeggen dat je over genoeg zelfvertrouwen beschikt. Zeker wat betreft het doelen zetten.

Op deze manier heb je namelijk veel minder snel de neiging om de lat te hoog te leggen voor jezelf, waardoor deze gestelde doelen nauwelijks te behalen zijn. Is dat namelijk wel het geval, dan kan dit ervoor zorgen dat je nóg onzekerder word. Zie het maar als een soort zelfbescherming. Je weet wat je kunt en waar je toe in staat bent. Dat maakt dat je een gezonde dosis zelfvertrouwen hebt.

Bovendien zorgt dit er ook voor, dat mocht je een gesteld doel niet behalen, je hier beter tegenop gewassen bent en je het vervolgens opnieuw kan proberen. Ook hierbij laat je je niet zo snel uit het veld slaan.

Hoe weet je of je zelfvertrouwen hebt?

Je weet precies van jezelf wat je kunt

Je weet precies van jezelf wat je kunt. Eigenlijk kunnen we hierbij stellen dat je weet over welke kwaliteiten en talenten je beschikt. Ook dit maakt weer dat je de lat niet te hoog legt voor jezelf.

Bovendien zorgt dit er ook voor dat je je kwaliteiten en talenten op een goede manier kunt benutten en inzetten. Daarnaast maakt dit ook dat je niet bij de pakken neer gaat zitten wanneer je iets minder goed kan. Bij voldoende zelfvertrouwen kun je dit van jezelf accepteren en kijk je naar de dingen die je wél kunt.

Het is in dit geval ook wat makkelijker om hulp te vragen aan iemand, zonder dat je het gevoel hebt dat je faalt.

Hoe merk je dat je weinig zelfvertrouwen hebt?

Niet alleen zijn er signalen die je vertellen dat je over zelfvertrouwen beschikt. Er zijn namelijk ook een aantal signalen die je vertellen en waar je aan kunt merken dat je weinig zelfvertrouwen hebt.

Door de signalen te herkennen bij jezelf, kun je hier iets aan doen en dit op de juiste manier aanpakken. Met behulp van een professional of door een dergelijke cursus. Op deze cursus kom ik later bij je terug. Grote kans dat je hier iets aan hebt.

Een aantal signalen die aantonen dat je nog niet zoveel zelfvertrouwen hebt, dat zouden de volgende kunnen zijn:

  • Je zit niet lekker in je vel
  • Je staat liever niet in de belangstelling
  • Je voelt je snel aangevallen
  • Je legt de lat te hoog voor jezelf
  • Je vindt het lastig om ergens plezier in te hebben of ergens van te genieten

Conclusie – Je zelfvertrouwen opschalen doe je zo!

Hoe weet je of je zelfvertrouwen hebt? Deze vraag hebben we in dit blogbericht voor je beantwoord. Hoewel ieder mens natuurlijk anders is, zijn er wel een aantal signalen waar je dat aan zou kunnen herkennen bij jezelf. In het blogbericht heb je daar een aantal voorbeelden van kunnen vinden.

Blijvend ZelfvertrouwenHeb jij op dit moment weinig zelfvertrouwen? Dat is helemaal niet erg. Je bent tenslotte niet de enige. Toch kun je hier altijd iets aan doen. Met behulp van een professional, maar ook zelf. Bijvoorbeeld door het volgen van een cursus. Blijvend Zelfvertrouwen is in dit geval een grote aanrader.

Blijvend Zelfvertrouwen is een online cursus, waarbij je aan de hand van video-instructies en praktijkopdrachten zelfstandig met je zelfvertrouwen aan de slag gaat. Door de handvaten die je tijdens de cursus krijgt, ben je in staat om je zelfvertrouwen op te schalen. Doordat de cursus volledig online te volgen is, past dit in vrijwel ieder dagelijks schema.

Leave a Comment