Hoe kun je werken aan zelfacceptatie?

Voor de een is zelfacceptatie makkelijker dan voor de ander. Maar voor iedereen is het belangrijk om de alledaagse activiteiten te kunnen doen. Het kan je dan ook behoorlijk in de weg staan. Dan is het tijd om aan je zelfacceptatie te werken.

Je kunt je het misschien niet voorstellen, wat weinig zelfacceptatie met je kan doen. Toch hebben we er allemaal last van. Ook jij stelt jezelf vast en zeker wel eens de vraag of je het wel kan, of je wel goed genoeg bent of hoe anderen je zien. Dat die vragen soms bij je opkomen is gezond, het is iets dat bij het leven hoort. Maar wanneer je steeds deze vragen aan jezelf stelt is het natuurlijk niet gezond meer. Dan is het goed als je gaat werken aan je zelfacceptatie. Waarbij je leert dat je er wel mag zijn, wat je kunt doen om jezelf weer te accepteren, waardoor jij je geaccepteerd zal voelen. Aan de hand van een effectieve, praktische methode.

Kun jij je voorstellen dat het je niet uitmaakt of het je wel of juist niet lukt? Vast nog niet, maar dat is wel waar jij straks toe in staat bent. Jij kan alles net zo goed als elk ander. Jij bent net zoveel waard als elk ander. Jij wordt gezien net als elk ander. Het is belangrijk dus belangrijk om jezelf te accepteren.

Daarom  vertel ik je in dit blogbericht over werken aan zelfacceptatie. Dat is niet iets wat je zomaar even doet. Daarom is het goed als je even de tijd neemt wat meer informatie over dit onderwerp te weten.

Wat is zelfacceptatie eigenlijk?

Nog altijd denken mensen dat zelfacceptatie te maken heeft met zwakheden, minpunten of denken aan wat je niet kunt. Maar dat heeft er niets mee te maken. Bij zelfacceptatie gaat het namelijk niet om wat er niet is, je niet kunt of wie je niet bent. Het gaat om wie je wel bent. Het in beeld brengen van gewoontes, gedrag of persoonlijkheden.

Hoe goed jij jezelf kent heeft alles te maken met je zelfacceptatie. Je kunt vanaf dit punt verder gaan bouwen aan een sterkere versie van jezelf.

Als je weet wie je bent of wat je gewoontes zijn kun je vanuit daar gemakkelijker verder bouwen aan je zelfacceptatie. Het is ook niet iets dat stopt of is zoals het is. Het is een beginpunt vanwaar je echt alleen maar sterker kunt worden door wie je bent.

Met andere woorden, zelfacceptatie is een continu proces, dat je leven lang mee gaat!

Hoe kun je zelfacceptatie beïnvloeden?

Als je wilt werken aan je zelfacceptatie is het vooral belangrijk dat je kunt accepteren. Dus niet meer afvragen of je wel goed genoeg bent. Maar accepteren dat je ook fouten kunt maken. Net als ieder mens fouten kan maken. Hoe beter het je lukt om rationeel te denken hoe sterker je kunt worden als het om zelfacceptatie gaat.

Dat jij jezelf moet gaan accepteren leer je natuurlijk niet in een enkele dag. Dat is een doorlopend proces, wat vele weken en trainingen voortduurt.

Waarop je vooral moet letten als je hiermee aan de slag gaat, is dat je vriendelijk mag zijn voor jezelf.

Want als jij vriendelijk kunt zijn voor jezelf, maakt dat wat je doet veel gemakkelijker. Wat veel voordelen heeft als je gaat werken aan je zelfacceptatie.

Je mag werken aan je zelfacceptatie ook best wel leuk vinden. Want als je ermee aan de slag gaat kom je ook veel leuke voordelen tegen. Zo kom je er misschien achter dat je een twijfelkont bent of veel meer geduld hebt dan je verwacht had. Of misschien wel dat je heel erg goed bent in luisteren wat de ander te vertellen heeft. Zomaar wat dingen die je een positieve vibe geven om er helemaal voor te gaan.

zelfverzekerd gevoel

Waarom zou je willen werken aan je zelfacceptatie?

Het mooiste dat een mens kan bezitten is zelfacceptatie. Je kunt je het nu misschien nog niet echt voorstellen. Maar hoe leuk zou het zijn als jij jezelf sterker, geaccepteerd, gewaardeerd of zelfs heel erg goed in iets vindt? Dat maakt je dan hartstikke trots. Het is iets wat zelfacceptatie met je doet. Daar kun je niet omheen of dat moet je niet willen veranderen. Elk mens heeft het nodig om echt het gevoel van acceptatie, trotsheid of geluk te ervaren.

Zo zijn er nog meer redenen waarom jij zou moeten werken aan je zelfacceptatie. Het is meer dan bijzonder. Je kunt met meer zelfacceptatie eindelijk vol trots in de spiegel kijken. Omdat je ook echt wat hebt bereikt. Dat is wat belangrijk is.

Als een situatie voor weinig zelfacceptatie heeft gezorgd kan het zijn dat je al wel weet hoe het zou voelen, maar ben je het gewoon even kwijt. Net als alles om je heen verander jij ook. Dat is dan ook de reden om te willen werken aan je zelfacceptatie. Om de trots om wie je echt bent weer te kunnen voelen.

Kies jij voor blijvend meer zelfvertrouwen?

Eigenwaarde vergrotenWanneer jij op zoek bent naar een manier om aan je zelfacceptatie te werken is de cursus blijvend meer zelfvertrouwen zeker iets voor jou. Je leer alles over meer zelfvertrouwen krijgen in een cursus die 12 weken zal duren. Waarbij je elke week een nieuwe training in je mailbox ontvangt. De training is samengesteld door een ervaren coach. Die gaat je dan ook helpen om sterker te worden.

Het volgen van de cursus blijvend meer zelfvertrouwen heeft een aantal voordelen. Het is een echt bewezen methode waarmee je zeker succes hebt. De kosten zijn slechts een fractie van wat een fysieke coach vraagt. Je kunt er direct mee aan de slag.

Werken aan je zelfacceptatie met deze cursus is daarnaast ook gewoon leuk. Omdat jij jezelf elke week ziet groeien. Er zijn inmiddels al ontzettend veel cursisten die de cursus hebben gevolgd. Als je de beoordelingen leest kun je echt maar een ding zijn, nieuwsgierig wat het je kunt brengen.

Volg jij de cursus blijvend meer zelfvertrouwen ook? Meld je hier direct aan 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment