Hoe kun je meer eigenwaarde creëren?

Eigenwaarde creeren‘Het gevoel van hetgeen je waard bent. Ook wel aangeduid met de term zelfrespect’. Als je in het woordenboek naar het woord eigenwaarde zoekt, krijg je bovenstaande definitie te zien. In het dagelijkse leven zien we dat veel mensen weinig tot geen eigenwaarde hebben. Dit betekent min of meer dat ze geen zelfrespect hebben en zodoende denken dat ze niks waard zijn.

Op het moment dat je regelmatig onzeker over jezelf bent, kan de aanleiding hiervoor terug te vinden zijn in jouw eigenwaarde. Indien je van dit onzeker gevoel af wenst te komen, is het van belang om aan je eigenwaarde te werken. Het is gelukkig mogelijk om eigenwaarde te gaan creëren. Hoe werkt dit? Wat moet je hiervoor doen? En welke tips zijn hiervoor? Je leest het allemaal in dit artikel. Wij hebben namelijk het beste met jou voor en willen eigenwaarde voor jou gaan creëren.

Waarom eigenwaarde creëren?

Deze vraag kunnen we het beste met een voorbeeld aanduiden. In dit voorbeeld vergelijken we de eigenwaarde met de bouw van een wolkenkrabber. Heb je enig idee op welk moment de 100e verdieping van een wolkenkrabber gebouwd kan worden? Dat is pas op het moment dat de fundering van de wolkenkrabber ligt. De fundering van het gebouw is onwijs belangrijk; zonder de fundering kan het gebouw niet opgebouwd worden.

Zonder eigenwaarde ben jij ook niet in staat om je leven op te bouwen. Je kunt je dromen niet realiseren en je kunt jezelf niet ontplooien. Je gelooft niet in jezelf en je hebt geen gezonde band met jezelf. Door eigenwaarde te creëren, kan je dus de fundering van je eigen leven gaan leggen. Je kunt hierdoor gaan groeien op zowel het persoonlijke vlak als in je carrière. Graag helpen we jou een handje om jouw leven een stuk gelukkiger en aangenamer te maken. Lees dit artikel zeker even door om te achterhalen hoe jij eigenwaarde kunt gaan creëren.

Stappenplan om eigenwaarde te creëren

Met onderstaand stappenplan ben je in staat om eigenwaarde te creëren. Volg de stappen één voor één op en pak het serieus aan. Het verbeteren c.q. creëren van eigenwaarde is onwijs belangrijk. Je kunt hier voor de rest van je leven alleen maar profijt van hebben. Lees het onderstaande stappenplan door en begin vandaag nog met het creëren van eigenwaarde.

Stap 1: Denk aan jezelf

De eerste stap is om jezelf los te koppelen van andere mensen. Het gaat in dit geval specifiek om jouw eigenwaarde. Jouw eigenwaarde moet je zien te creëren door jezelf even op nummer 1 te zetten. Vanaf nu moet alles om jou en om jouw eigenwaarde gaan draaien. Het is namelijk van belang dat je obstakels gaat overwinnen. Deze obstakels vereisen de nodige energie, waardoor je beter geen energie aan bijvoorbeeld de mening van anderen kunt besteden.

Stap 2: Denk na over je gedachten

Indien je geen eigenwaarde hebt, denk je continue negatief over jezelf. Dat klopt, niet waar? Op het moment dat je negatief over jezelf denkt, help je jezelf eigenlijk alleen maar de put in. Kortom: het is tijd om na te gaan denken over jouw negatieve gedachten. Waarom uit je zoveel kritiek op jezelf? Waar gaat die kritiek exact over? Waar komt die kritiek vandaan? Waar baseer je überhaupt die kritiek op? Het is van belang om het antwoord op deze vragen te gaan achterhalen. Probeer te achterhalen waar de negatieve gedachten vandaan komen.

zelfvertrouwen verbeteren

Op dit moment heb je ongetwijfeld gedachten zoals ‘Ik kan dit niet aan’ of ‘Ik ben niet leuk genoeg voor hem/haar’. Probeer vanaf dit moment ook dergelijke gedachten los te gaan laten. Je moet eigenwaarde gaan creëren en dat lukt alleen als je positiever over jezelf gaat denken. Onthoud daarbij dat iedereen perfect is. Ja, iedereen is perfect op de manier zoals hij/zij is. Oók jij bent dus perfect.

Stap 3: Verbeter je eigenwaarde

Bij deze stap ben je aangekomen bij het daadwerkelijk verbeteren van je eigenwaarde. In de eerste twee stappen heb je vooral nagedacht. Nu is het moment aangebroken om echt in actie te komen. Hiervoor hebben wij enkele handige tips op een rijtje gezet:

  • Ga negatieve gewoontes afleren. Heb je gewoontes waar je jezelf aan stoort? Ga hier aan werken en zorg dat je deze gewoontes af gaat leren.
  • Houd een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan. Hiermee word je niet alleen gezond(er), maar je voelt jezelf ook veel fitter. Hierdoor heb je ook voldoende energie om meer eigenwaarde te creëren.
  • Schrap dingen uit jouw leven die je ongelukkig maken. Heb je bijvoorbeeld een vriend of vriendin die alleen maar negatieve aandacht opeist? Wellicht is het beter om dan afstand van hem/haar te nemen.
  • Krijg je geldzaken, huisvesting en sociale leven op de rit. Wellicht is dit de belangrijkste tip. Het is ook hierbij weer van belang dat de basis in orde is. De fundering van jouw leven moet in orde zijn.

Met behulp van bovenstaande tips moet een ieder in staat zijn om eigenwaarde te creëren. Het is hierbij wel van belang om te beseffen dat dit een lange termijn project is. Alles gaat voor stap voor stap en je moet het nodige geduld op zien te brengen. Bovendien moet je over de nodige discipline en doorzettingsvermogen beschikken. Indien je al deze zaken voor elkaar hebt, zet je in ieder geval de eerste stappen naar een aangenamer leven. Met voldoende eigenwaarde is het immers veel prettiger leven.

Cursus Blijvend Meer Zelfvertrouwen

Eigenwaarde vergrotenEigenwaarde en zelfvertrouwen gaan eigenlijk hand in hand met elkaar. Voor het verbeteren van zelfvertrouwen zijn onwijs veel handige tips te vinden. Zo is één van de tips om positieve affirmaties tegen jezelf te gaan roepen/zeggen.

Wil je meer handige tips om blijvend je zelfvertrouwen te verbeteren?

In dat geval kan ik de Cursus Blijvend Meer Zelfvertrouwen van harte aanraden. Deze cursus is door een ware professional ontwikkeld en bevat alle elementen om op zowel de korte- als op de lange termijn voldoende zelfvertrouwen en eigenwaarde te creëren!


Ga direct naar de kortingspagina >>

Leave a Comment