Hoe kun je je zelfvertrouwen bevorderen?

Zelfvertrouwen bevorderen? Niet iedereen heeft het even makkelijk in het leven. Dat is helaas een feit waar we niet om heen kunnen. In sommige gevallen heeft dat te maken met een bovengemiddelde mate van onzekerheid. Als je onzeker bent, heb je in feite te weinig zelfvertrouwen. Met te weinig zelfvertrouwen durf je je zelf niet te tonen. Je durft niet op de voorgrond te treden. Je durft andere mensen niet aan te kijken of tegen te spreken. Nee, je legt jezelf eigenlijk behoorlijk veel beperkingen op. Om die beperkingen te omzeilen, moet je jouw zelfvertrouwen gaan bevorderen. Dat klinkt helaas makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Althans; dat is het geval als je niet op de juiste manier aan de slag gaat met het bevorderen van je zelfvertrouwen.

We willen jou ontzettend graag helpen met het bevorderen van je zelfvertrouwen. Je zelfbeeld moet verbeteren en je moet tevreden met jezelf gaan worden en blijven. Hoe je dat kunt doen? Onder meer door onderstaande tips op te volgen. In de afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met het verbeteren van het zelfbeeld. Wij weten ondertussen dan ook welke zaken wél helpen en welke zaken absoluut niet. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om jezelf een hoge druk op te leggen. Nee, daarmee behaal je alleen maar een averechts resultaat. Wil je jouw zelfvertrouwen gaan bevorderen? Dan heb je ongetwijfeld een hoop aan dit artikel. Lees direct door!

Durf het te accepteren

Je leeft maar één ding. Probeer dan ook van dit ene leven het beste leven ooit te maken. Daarbij helpt het absoluut als je voldoende zelfvertrouwen hebt. De eerste stap is dan ook om te accepteren dat je op het moment te weinig zelfvertrouwen hebt. Je moet dit een plekje zien te geven, aangezien je het anders nooit kunt veranderen. Accepteer daarom dat je op dit moment niet al te zeker over jezelf bent. Daarmee creëer je alleen maar een mogelijkheid om dit te gaan verbeteren.

Praat er over met dierbaren

Wil je actief je zelfvertrouwen gaan bevorderen? Dan heb je een weg vol met obstakels te volbrengen. Tijdens deze weg is het ontzettend prettig als je de steun van dierbaren hebt/voelt. Praat er daarom ook open over met je dierbaren. Betrek je beste vrienden en je familie bij dit proces. Zij weten als geen ander dat je deze uitdaging kunt voltooien. Door hier open met hen over te praten, maak je het voor jezelf makkelijker. Daarnaast weet je ook dat je tijdens de weg met obstakels altijd nog op je dierbaren terug kunt vallen. Zij weten tenslotte met welke uitdaging je op dit moment bezig bent.

Sta elke dag vol goede moed op

Heb je de huidige situatie geaccepteerd? Heb je met bijvoorbeeld je beste vriend(in) besproken dat je iets aan je zelfvertrouwen gaat doen? Dan ben je klaar voor de grote stap. De stap naar een beter zelfbeeld en daarmee een prettiger leven. Om daar mee te beginnen, is het van belang dat je elke dag vol goede moed op staat. Je moet plezier in het leven krijgen en dat begint al direct als je uit je bed stapt.
zelfvertrouwen terugkrijgen
Op het moment dat je onder de douche vandaan komt, ga je voor de spiegel staan. Je gaat dan positieve affirmaties hardop zeggen. Positieve affirmaties zijn korte en krachtige zinnen. Denk hierbij aan een zin zoals ‘je gaat het vandaag goed doen’. Als je dit elke dag tegen jezelf hardop zegt, gaat dit op je hersenen inwerken. Je hersenen gaan in zien dat je het ook daadwerkelijk écht goed doet. Op deze manier begin je de dag goed en werk je langzaamaan naar een beter zelfbeeld.

Denk aan je houding

Heb je enig idee hoe je iemand met veel zelfvertrouwen kunt herkennen? Die persoon loopt met zijn/haar schouders naar ogen en met de borst naar voren. Zij/hij durft personen in de ogen aan te kijken en heeft een open houding. Om je zelfvertrouwen te bevorderen, is het absoluut aan te raden om op je houding te letten. Door een krachtige houding aan te nemen, voel je jezelf sterker. Ook dat is een prima manier om langzaamaan je zelfvertrouwen op te krikken. Uiteraard moet je er wel op letten dat je niet te arrogant rond gaat lopen. Daar hebben sommige helaas wel last van.

Geef en ontvang complimenten

Hoe leuk vind jij het om complimenten te ontvangen? Dat is niet alleen leuk om te horen, maar bevordert ook je zelfvertrouwen. Je ontvangt deze complimenten echter niet zomaar van bijvoorbeeld een interessant persoon of een collega. Nee, in het leven is het een kwestie van geven en nemen. Durf daarom ook aan andere complimenten te geven. Op die manier ga je vanzelf ook complimenten ontvangen. Die complimenten neem je vervolgens met open armen aan. Het ontvangen van complimenten is tenslotte altijd leuk. Durf deze complimenten dus ook uit te delen.

Doe leuke dingen

Onzekerheid kan er voor zorgen dat je allerlei obstakels in het leven ziet. Het is echter juist belangrijk om veel leuke dingen te doen. Uit meerdere onderzoeken blijkt namelijk dat je gelukkig wordt van het doen van leuke dingen. Als jij leuke dingen aan het doen bent, word je dus eigenlijk gelukkiger. Als je gelukkiger bent, ga je allerlei dingen ook positiever inzien. Het doen van leuke dingen is dan ook een efficiënte tip om iets aan je zelfvertrouwen te doen!

Verdrijf de negatieve gedachten, gevoelens en emoties

Het leven is niet altijd leuk. Dat klopt. Maar, het grootste gedeelte van het leven is wél leuk. We willen je dan ook graag aanmoedigen om de negatieve gedachten te verdrijven. Probeer in plaats daarvan juist op een positieve manier naar dingen te kijken. Het glas is altijd halfvol in plaats van half leeg. Door positieve gedachtes naar boven te halen, ga je vanzelf positiever in het leven staan.

Pas bovenstaande tips in het dagelijkse leven toe en profiteer van de voordelen. Je kunt je zelfvertrouwen absoluut bevorderen. Ga de weg vol obstakels aan en verbaas vriend en vijand. Op naar een toekomst met voldoende zelfvertrouwen!

Direct werken aan je zelfvertrouwen? Bekijk dan eens de cursus Blijvend meer zelfvertrouwen >>

Leave a Comment