Hoe krijg je snel je zelfvertrouwen terug?

Ben jij je zelfvertrouwen volledig kwijt geraakt? Wil je snel je zelfvertrouwen weer terug krijgen? Het is mogelijk! Hoe? Dat vertellen wij je graag in dit artikel. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan op het gebied van zelfvertrouwen. We weten dan ook exact hoe jij snel je zelfvertrouwen terug kunt krijgen.

Zelfvertrouwen is een bepalende factor voor je leven. Het kan je leven in feite maken of kraken. Aan jou de taak dus om je zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Hoe je dat doet? Dat vertellen wij je graag hieronder. Aan het einde van dit artikel vind je tevens nog een handige suggestie terug. Een suggestie waarmee je blijvend zelfvertrouwen kunt houden.

Zelfvertrouwen snel terug krijgen

In het leven heb je altijd met hoogte- en dieptepunten te maken. Deze dieptepunten kunnen helaas een verschrikkelijke invloed op je zelfbeeld hebben. Denk hierbij aan vervelende situaties op school, op werk, trauma’s of andere gebeurtenissen waar je een zeer negatief gevoel bij hebt. Door dergelijke gebeurtenissen kan je in één klap je volledige zelfvertrouwen kwijt raken. Gelukkig kan je het zelfvertrouwen snel weer terug krijgen. Daarvoor moet je echter wel de juiste methodes voor gebruiken.

Om af te trappen: je moet voldoende inzet tonen. Je moet echt weer je zelfvertrouwen terug willen krijgen. Een strijdvaardig gevoel helpt je altijd verder in het leven. Dat geldt ook zeker op het gebied van zelfvertrouwen. Als jij strijdvaardig bent om je zelfvertrouwen weer terug te krijgen, is dat een prima eerste stap. Vervolgens kan je aan de slag met de tips die we in dit artikel geven. Per paragraaf geven we één belangrijke tip. Deze tip lichten we uiteraard uitgebreid toe.

Tip 1: Accepteer en bespreek de situatie

Op wat voor manier ben jij je zelfvertrouwen kwijtgeraakt? Je hebt ongetwijfeld gemerkt dat je jouw zelfvertrouwen in een kort tijdsbestek kwijt kunt raken. Andersom is het gelukkig ook mogelijk: snel je zelfvertrouwen weer terug krijgen. Een belangrijke stap in dit proces is om je huidige situatie te accepteren. Je moet gaan accepteren dat je op dit moment weinig zelfvertrouwen hebt. Als je dat hebt geaccepteerd, heb je direct een duidelijk doel voor ogen: je wilt het zelfvertrouwen zo snel mogelijk weer terug krijgen. Het is dus ontzettend belangrijk om te accepteren dat je in de huidige situatie terecht bent gekomen.
Daarvoor is het soms ook noodzakelijk om een vervelende gebeurtenis uit het verleden te accepteren. Je kunt het leven niet meer terugdraaien. Probeer daarom die gebeurtenis te accepteren, zodat deze gebeurtenis verder geen invloed meer kan hebben op je zelfvertrouwen.

Daarnaast is het ook aan te raden om de situatie met dierbaren te bespreken. Bespreek bijvoorbeeld met je beste vriend of vriendin waar je mee zit. Wellicht dat hij/zij je op het juiste spoor kunt zetten. Uiteraard is het ook prettig dat je hier gewoon met iemand over kunt praten. Op die manier kan je het een plekje geven en accepteren. Zoals hierboven uitgelegd is dat een belangrijke stap bij het terugwinnen van je zelfvertrouwen.

Tip 2: Deel complimenten uit

Hoe leuk vind jij het om complimenten te ontvangen? Juist, je vindt dat ongetwijfeld heel leuk. Het is dan ook aan te raden om aan andere complimenten te geven. Daarmee laat je een ander beter voelen. Bovendien komt hierbij de uitspraak ‘geven en nemen’ om de hoek kijken. Als jij complimenten geeft, ga je die uiteraard ook terug krijgen. Als jij bijvoorbeeld een vriend of een collega een compliment geeft, ga je dat compliment hoe dan ook terug krijgen. Op die manier kan je een positieve vibe creëren. Een positief gevoel waarmee je jouw zelfvertrouwen weer snel terug kunt krijgen.

Uiteraard moet je niet een compliment zomaar geven. Nee, je moet het gemeend doen. De ontvanger heeft dat namelijk dan ook door en dat opent nieuwe deuren. Je krijgt dat compliment namelijk ongetwijfeld in de (nabije) toekomst terug. Een compliment is altijd een opsteker voor je zelfbeeld!

Tip 3: Maak gebruik van positieve affirmaties

Heb je enig idee wat een positieve affirmatie is? Een voorbeeld van een positieve affirmatie is bijvoorbeeld: je ziet er goed uit vandaag. Bij deze tip is het de bedoeling dat je dit hardop tegen jezelf uit gaat spreken. Ga voor de spiegel staan en zeg dit hard en duidelijk tegen jezelf. Je gaat daarmee ook een positieve vibe creëren. Bovendien creëer je op die manier een verbetering van je zelfvertrouwen.

Daarbij is het wel belangrijk om te kijken naar de oorzaak van het kwijtraken van je zelfvertrouwen. Ben je dit kwijtgeraakt omdat iemand commentaar op je uiterlijk had? Dan is het aan te raden om tegen jezelf te zeggen ‘je ziet er goed uit vandaag’. Heeft iemand echter commentaar op je kwaliteiten op het werk gehad? Dan is het aan te raden om iets te zeggen in de trend van: ‘je gaat vandaag knallen op werk’.

Door dergelijke positieve affirmaties kan je jouw zelfvertrouwen snel weer terug krijgen. Daarbij is het wel zaak dat je dit dagelijks hardop tegen jezelf zegt. Op die manier kan je het gewenste resultaat gaan behalen.

Wil je je zelfvertrouwen behouden?

Ben je op dit moment niet al te positief over jezelf? Dat uit zich dan ook in een laag zelfbeeld. Je kunt met behulp van bovenstaande tips je zelfbeeld weer verbeteren. Maar, ben je bang voor weer een tegenslag in de toekomst? Dat is niet langer nodig! Wij hebben namelijk een perfecte tip voor jou.

Eigenwaarde vergrotenMeld je aan bij de cursus ‘blijvend meer zelfvertrouwen’. In deze cursus krijg je van alles te leren over zelfvertrouwen. Je leert hoe je jouw zelfvertrouwen kunt verbeteren. Onder andere bovenstaande tips worden in de cursus ook uitgebreid besproken.

Vervolgens kan je met de cursus ook nog eens je zelfvertrouwen gaan behouden. Het draait tenslotte allemaal om de lange termijn. Wil je ook over een aantal jaar nog veel zelfvertrouwen hebben? Meld je direct aan voor deze cursus en maak je leven een stuk prettiger!

Benieuwd naar de online cursus Blijvend meer zelfvertrouwen? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de cursus. 

Leave a Comment