Hoe krijg je als student meer zelfvertrouwen? – Tips voor meer zelfvertrouwen als student

Hoe krijg je als student meer zelfvertrouwen? De tijd als student hoort de mooiste tijd van je leven te zijn. Je bent van niemand afhankelijk en je maakt vaak fantastische dingen mee. Tenminste, er wordt gesuggereerd dat de tijd als student de mooiste tijd van je leven is. Dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Wanneer je als student weinig zelfvertrouwen hebt, hangt dat als een donkere wolk boven je hoofd en is het maar lastig om te genieten van die tijd. Wat je je nu misschien afvraagt, is hoe je als student meer zelfvertrouwen krijgt.

Daar kan ik je gelukkig mee helpen. In dit artikel krijg je tips en meer informatie over hoe je meer zelfvertrouwen kan krijgen als student en ook kan behouden. Lees het artikel helemaal tot het einde om antwoord te krijgen op al je vragen.

Hoe krijg je als student meer zelfvertrouwen?

Hoe krijg je als student meer vertrouwen?

Hoe krijg je als student meer zelfvertrouwen? Je bent bij dit artikel terecht gekomen omdat jij graag wilt weten hoe je meer zelfvertrouwen krijgt als student. In de introductie vertelde ik je al dat ik je daar mee kan helpen.

Hoe ik jou dan kan helpen bij het krijgen van meer zelfvertrouwen al student? Speciaal voor jou heb ik een aantal tips samengesteld, die jou stap voor stap door dat hele proces kunnen begeleiden. Hoewel je niet direct binnen een dag over meer zelfvertrouwen beschikt, kunnen deze tips jou wel helpen bij het zetten van de eerst stapjes.

Kan jij naast de onderstaande tips nog wel wat meer informatie gebruiken? Dan raad ik je aan om het verder en helemaal tot het eind te lezen, want na de tips vindt je nog een klein stukje informatie over dit onderwerp.

Schaf een notitieboekje aan

De eerste tip die ik je wil meegeven, is om een notitieboekje aan te gaan schaffen. Waarom je deze moet aanschaffen voor jezelf? Deze zul je tijdens die traject weleens nodig kunnen hebben en deze zal vaker voorbij komen bij het volgen van de onderstaande tips. Bijvoorbeeld voor kleine opdrachtjes of om gewoon even lekker van je af te kunnen schrijven.

Schaf een notitieboekje aan die jij tof vindt. Een mooie kleur of een leuk printje. Het boekje ga je tenslotte veel gebruiken.

Schrijf alle positieve ervaringen van die dag op in een notitieboekje

Dat notitieboekje, die komt nu heel erg goed van pas. Om te beginnen is het belangrijk om je negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten. Dit kan je doen door de positieve ervaringen van die dag op te schrijven en op deze manier tastbaar te maken.

Die positieve ervaringen, dat kan van alles zijn. Iets wat je hebt meegemaakt, een compliment dat je gekregen hebt of omdat je tevreden bent over de outfit die je vandaag droeg. Die positieve ervaringen, die geven je zelfvertrouwen.

Hoe krijg je als student meer zelfvertrouwen?

Vergeet dat achterin zitten, ga voortaan voorin de klas zitten

Als je wat onzekerder bent over jezelf, heb je al gauw de neiging om achteraan in de klas te gaan zitten. Je wilt je het liefst terugtrekken en niet van jezelf laten horen.

Probeer het vanaf nu eens om te draaien. Ga voorin zitten en laat juist wel van je horen. Steek je hand wat vaker op en geef je mening. Het begin is misschien een beetje spannend, maar later zul je het steeds beter afgaan en zul je merken dat je zelfvertrouwen gaat groeien. Zeker als je er een positieve ervaring van maakt.

Trek iedere dag een favoriete outfit aan

Wist je dat je je beter voelt, zodra je aandacht besteed aan je uiterlijk? Je zou het niet direct zeggen, maar het is toch echt zo. Om meer zelfvertrouwen te krijgen, is dat een hele goede tip.

Nu hoef je natuurlijk niet iedere dag uren voor de spiegel te staan alsof je de catwalk op moet, maar besteed er gewoon iets meer aandacht aan dan normaal. Trek bijvoorbeeld iedere dag een toffe outfit aan. Wat wel belangrijk is om te onthouden, is dat het ook lekker moet zitten en dat jij je er comfortabel in voelt. Anders heeft het natuurlijk geen zin.

Geef je mede studenten complimentjes

Wist je dat het veel leuker is om iemand anders een complimentje te geven? Als je ziet hoe blij iemand is na jouw compliment, daar word jij natuurlijk zelf ook erg blij van.

Hoe krijg je als student meer zelfvertrouwen?

Hoe kan je weinig zelfvertrouwen hebben als student?

Als je weinig zelfvertrouwen hebt, dan kan je stellen dat je onzeker bent. Hoe is dat nu eigenlijk ontstaan? Je doet het tenslotte niet expres. In de meeste gevallen heeft het wel een oorzaak. Een aantal oorzaken kunnen onder andere zijn:

  • Gebeurtenissen uit het verleden: Zo zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat er in het verleden iets is gebeurd op school waar je onzeker van bent geworden. Je bent misschien als kind gepest, je word nog steeds gepest of het wil maar niet lukken met het halen van toetsen en examens. Allemaal situaties die invloed op je kunnen hebben en waar je knap onzeker van kunt of bent geworden.
  • Periode uit je jeugd: Daarnaast speelt jouw jeugd ook een grote rol als het om dit onderwerp gaat. Je jeugd, die kan je zien als de fundering van jezelf. Zo kan het zijn dat je ouders weinig zelfvertrouwen hadden en heb jij dat overgenomen. Je ouders zijn wat dat betreft een spiegel, ook wat dat soort dingen betreft. Zo zie je maar dat je er in de meeste gevallen niet eens iets aan kan doen, aan dat je weinig zelfvertrouwen hebt.

Conclusie – Geef jouw zelfvertrouwen een enorme boost!

Hoe krijg je als student meer zelfvertrouwen? Met die vraag zijn we begonnen. Als antwoord op die vraag, heb je een aantal tips cadeau gekregen die jou daarbij zouden kunnen helpen.

Behalve de tips, heb je ook kunnen lezen welke oorzaken achter dat weinig zelfvertrouwen kunnen zitten. Jij kan er niet altijd iets aan doen!

De tips kunnen je helpen voor het zetten van de eerste stapjes naar zelfvertrouwen? Kan jij naast die tips wel wat meer hulp gebruiken? Volg dan de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen en leer van professionals, door middel van praktijkopdrachten, hoe jij meer zelfvertrouwen kan krijgen.

Leave a Comment