Hoe krijg ik gezond zelfvertrouwen?

Men zegt altijd dat zelfvertrouwen hebben erg gezond is. Voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Maar, is dat nu een feit of een fabeltje? Ik kan me goed voorstellen dat jij met die vraag zit en dat jij graag wil weten waarom zelfvertrouwen hebben zo gezond is.

In dat geval ben je bij dit artikel helemaal aan het goede adres. In dit artikel gaan we er namelijk achter komen wat zelfvertrouwen is en waarom het zo gezond is om zelfvertrouwen te hebben.

Na het lezen van dit artikel weet je precies wat zelfvertrouwen is en weet je ook hoe dat zelfvertrouwen kan houden. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en krijg antwoorden op al je vragen.

Wat is zelfvertrouwen?

Voordat we dieper in gaat op gezond zelfvertrouwen krijgen, is het belangrijk om te weten wat zelfvertrouwen precies is. Waarom? Zelfvertrouwen en zelfverzekerd word nog weleens door elkaar gehaald. Ze lijken op elkaar, maar ze zijn wel degelijk anders. Daarom dat we gaan beginnen bij wat zelfvertrouwen precies is.

Zelfvertrouwen betekent letterlijk en figuurlijk het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Daarom dat het ook zelfvertrouwen heet. Bij zelfvertrouwen ben je je heel erg bewust van wat je kan en waar je kwaliteiten precies liggen. Je bent in staat om haalbare doelen voor jezelf te stellen en om deze ook daadwerkelijk te behalen. Ben je direct arrogant als je veel zelfvertrouwen hebt? Absoluut niet. Dat wordt weleens beweert, maar iemand met veel zelfvertrouwen is helemaal niet arrogant. Nu moet je het natuurlijk ook niet gaan overdrijven. Maar, dat spreekt voor zich.

 

Waarom is gezond zelfvertrouwen belangrijk?

Ik heb in dit artikel een aantal keren benoemd dat gezond zelfvertrouwen hebben heel erg belangrijk is. Je weet inmiddels wat zelfvertrouwen precies is en dat het wel degelijk anders is dan zelfverzekerd zijn. Maar, waarom is het zo belangrijk om gezond zelfvertrouwen te hebben. Dat zal ik je nu precies gaan uitleggen.

gezond zelfvertrouwen

Eén van de belangrijkste aspecten van gezond zelfvertrouwen, is dat je in dat geval goed om kan gaan met andermans kritiek en je daar eigenlijk immuun voor word. Wanneer je onzeker bent en je vindt het lastig om kritiek te krijgen, dan kan dat ervoor zorgen dat je nóg onzekerder word en dat je je rot gaat voelen daarover. Dat gaat je natuurlijk niet helpen. Gezond zelfvertrouwen zorgt er dus voor dat je veel lekkerder in je vel gaat zitten en dat je de hele wereld aan kan voor je gevoel.

Niet alleen is gezond zelfvertrouwen belangrijk voor je mentale gezondheid. Ook voor je fysieke gezondheid is het bevorderlijk. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je je gestelde doelen kan halen en dat je jezelf kan gaan ontwikkelen. Bijvoorbeeld op je werk of op school. Is gezond zelfvertrouwen belangrijk? Absoluut.

 

Hoe krijg ik gezond zelfvertrouwen? Tips

Heb jij nog niet genoeg zelfvertrouwen en maakt je dat heel erg onzeker? Dat geeft helemaal niks. Een groot deel van de mensen is onzeker over bijvoorbeeld hun uiterlijk of prestaties. Ben je dan direct verloren en is er niks meer aan te doen? Gelukkig is dat niet zo.

Het is mogelijk om je zelfvertrouwen te vergroten en om de onzekerheid naar de achtergrond te duwen. Zou jij dat ook graag willen? Hieronder vind je een aantal handige tips die jouw zelfvertrouwen kunnen vergroten. Ook jij kan straks over gezond zelfvertrouwen beschikken.

gezond zelfvertrouwen

  • Probeer altijd van het positieve uit te gaan. Leer jezelf aan om te kijken naar de goede momenten van een dag en niet naar dat kleine minpuntje. Een prestatie of overwinning mag je best vieren, hoe klein of hoe groot deze ook is.
  • Stel altijd een doel voor jezelf. Wat zou je graag willen of willen bereiken? Streef naar dat doel. Let wel op dat je de lat niet te hoog legt, anders is het natuurlijk niet te doen. Ieder behaalt doel gaat je heel veel voldoening geven.
  • Jij bent wie je bent. Accepteer wat je sterke, maar ook je mindere kanten zijn. Omarm deze juist. Zelfacceptatie is een goede stap naar gezond zelfvertrouwen.
  • Verzorg jezelf goed en draag kleding waarbij jij zelfvertrouwen krijgt. Draag niet alleen iets wat je mooi vindt, maar ook iets wat je lekker vindt zitten.
  • Praat over je onzekerheid. Heb je een vriend, vriendin of familielid waar je goed mee kan praten? Praat met hem of haar en misschien kan hij of zij je helpen bij meer zelfvertrouwen krijgen. Ook zul je merken dat praten over je onzekerheid helpt en er een last van je schouders zal afvallen.

 

Hoe behoud ik gezond zelfvertrouwen?

Is het jou gelukt om gezond zelfvertrouwen te krijgen? Hartstikke goed! Het enige wat je nu natuurlijk zou willen, is dat gezonde zelfvertrouwen behouden of zelfs vergroten. Kan jij daar weel beetje hulp bij gebruiken om dat te kunnen bereiken? Dan is de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen een hele goede optie voor jou.

 

gezond zelfvertrouwen
Klik op de afbeelding

 

Blijvend Zelfvertrouwen is een online cursus die je vanuit huis kan volgen. In de cursus leer jij hoe je je zelfvertrouwen kan vergroten en kan behouden. Ook als je nog niet zoveel zelfvertrouwen hebt, is Blijvend Zelfvertrouwen een heel erg goed idee. Door middel van videotrainingen en praktijkopdrachten leer jij hoe je dat zelfvertrouwen in de praktijk kan gaan brengen.

Binnen een paar weken zul jij duidelijk verschil merken en ga jij vol zelfvertrouwen door het leven. Meld je vandaag nog aan en krijg 24 uur per dag toegang tot het online platform.

 

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over gezond zelfvertrouwen. Je weet nu dat het belangrijk is om zelfvertrouwen te hebben en je weet ook waarom dat zo belangrijk is.

Om je zelfvertrouwen te kunnen vergroten, vindt je in het artikel een aantal handige tips die je daarbij kunnen helpen.

Wil jij je zelfvertrouwen graag behouden of zou jij graag effectieve hulp willen bij je onzekerheden? Meld je dan vandaag nog aan voor de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen en leer vanuit huis hoe jij dat zelfvertrouwen kan behouden of zelfs kan vergroten. Dit proces hoef jij niet alleen te doorlopen.

Leave a Comment