Hoe help je een vriend of vriendin met zelfvertrouwen?

Hoe help je een vriend of vriendin met zelfvertrouwen? Als je zelf weinig zelfvertrouwen hebt, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Des te pijnlijker is het om te zien dat iemand anders weinig zelfvertrouwen heeft. Zeker als het om een vriend of vriendin gaat.

Degene helpen die dicht bij je staat, dat is het liefste wat je wilt. Je zou denken dat dat niet kan, maar dat kan wel degelijk. Je kan degene helpen met het krijgen van meer zelfvertrouwen.

Door dit artikel helemaal tot het einde te lezen kom je erachter hoe je een vriend of vriendin kan helpen met zelfvertrouwen en krijg je daarvoor handige tips. Ook vertel ik je welke cursus jij je vriend of vriendin kan aanraden, mochten jullie het zelfvertrouwen permanent willen maken. Niet alleen kan jij hem of haar een steuntje in de rug geven, ook krijg jij er als helper een goed en voldaan gevoel van. Hoe fijn is dat vooruitzicht?

Hoe help je een vriend of vriendin met zelfvertrouwen?

Dat jij je vriend of vriendin wilt helpen met zelfvertrouwen, dat siert jou enorm. Het is niet zomaar iets en niet iedereen stapt daar in. Of je nu een liefdes relatie of een vriendschappelijke relatie hebt met diegene, dat maakt natuurlijk niks uit. Dat jij klaarstaat, dat is al heel wat.

Je zou van tevoren niet zeggen dat je kan helpen bij dat zelfvertrouwen, maar dat is wel degelijk zo. Door het samen te doen geef jij hem of haar een extra zetje en is het daarnaast ook nog eens leuk om dit samen te gaan ondernemen.

 

Tip 1: Praat over de onzekerheid met elkaar

Probeer met elkaar te praten over de onzekerheid. Het is prettig als je vriend of vriendin zich veilig voelt bij jou en dat jullie erover kunnen praten.

Ook geeft het jou meer inzicht in waar je vriend of vriendin precies onzeker over is. Op deze manier kan jij een stuk beter helpen en weet jij waar jullie aan moeten werken. Daarnaast valt er bij jouw vriend of vriendin misschien ook wel een last van de schouders af. Hoe fijn is het als je je kan openstellen naar iemand? Dat jij diegene bent, dat is alleen maar mooi.

Hoe help je een vriend of vriendin met zelfvertrouwen?

Tip 2: Stel samen een haalbaar doel

Probeer samen een haalbaar doel te stellen en streef daarnaar. Je vriend of vriendin zal misschien de neiging hebben om de lat hoog te leggen, maar gelukkig ben jij er om daarbij te helpen en te ondersteunen.

Door te streven naar een doel, weten jullie waar jullie naartoe werken en geeft het des te meer voldoening als dat doel bereikt is. Door samen te praten kunnen jullie erachter komen welk doel als eerste gesteld gaat worden. Is dat privé, werk gerelateerd of zijn dat hobby’s?

 

Tip 3: Blijf zelf ook positief in dit proces

Je vriend of vriendin zal zelf veel meer aan jou hebben, als je zelf ook positief blijft in dit proces. Tenslotte ben jij in dit geval een voorbeeld en de spiegel voor hem of haar.

Door zelf positief te blijven in het proces, neemt jouw vriend of vriendin dit als vanzelf van jou over. Daarnaast zul je door positief te blijven zelf ook lekkerder in je vel gaan zitten.

 

Tip 4: Geen overdreven of misplaatste complimenten

Geef vooral complimentjes aan hem of haar, maar overdrijf dit echter niet. Overdreven of misplaatste complimentjes geven zullen niet helpen in dit geval en het moet wel geloofwaardig blijven.

Natuurlijk mogen complimentjes gegeven worden. Sterker nog, het zal veel invloed hebben op hem of haar. Doe dit ook zeker, maar wel met mate. Je zult zien dat hij of zij hiervan groeit en dat is alleen maar fijn om te zien.

 

Tip 5: Samen sporten werkt echt!

Het is bewezen dat sporten een hele hoop kan doen voor het zelfvertrouwen en het zelfbeeld. Mentaal gezien ga je je een stuk beter voelen en je kan even ontspannen. Je kop leegmaken. Sporten hoef je niet in een sportschool te doen, maar dit mag op iedere manier. Kies vooral een manier die jullie allebei leuk vinden, want zo houden jullie het allebei vol.

Hoe leuk en gezellig is het om dit samen te gaan doen? Jullie hebben allebei een stok achter de deur en jullie kunnen elkaar er doorheen trekken als het even niet meer gaat. Probeer hem of haar dan ook te motiveren om te gaan sporten of om te gaan bewegen.

Hoe help je een vriend of vriendin met zelfvertrouwen?

Welke cursus kan mijn vriend of vriendin helpen met zelfvertrouwen?

Mocht jouw vriend of vriendin nog een steuntje in de rug nodig hebben of je wilt dat het zelfvertrouwen permanent blijft, dan kan een cursus volgen erg handig zijn. De tips waar jullie samen aan gewerkt hebben, hebben jouw vriend of vriendin een zetje gegeven. Nu de rest nog en het zelfvertrouwen permanent gaan maken.

Het fijne aan een cursus is, dat je dit samen kunt gaan doen voor een beetje extra support. Welke cursus kan je je vriend of vriendin dan aanraden voor zelfvertrouwen? Blijvend Zelfvertrouwen natuurlijk.

Blijvend Zelfvertrouwen is een online cursus die gegeven wordt door professionals op het gebied van zelfvertrouwen en daarnaast is opgebouwd uit instructievideo’s en wekelijkse praktijkopdrachten. Bekijk vanuit huis in jullie eigen tijd de instructievideo’s en voer samen de praktijkopdrachten uit.

Door de cursus Blijvend Zelfvertrouwen te gaan volgen, krijgt jouw vriend of vriendin stukje bij beetje meer zelfvertrouwen en gaat lekkerder in zijn of haar vel zitten. Dat is veel waard, toch?

 

Conclusie

Hoe help je een vriend of vriendin met zelfvertrouwen?

Hoe help je een vriend of vriendin met zelfvertrouwen? Je vriend of vriendin zien zonder zelfvertrouwen, dat is erg pijnlijk en vervelend om te zien. Je gunt hem of haar het beste en je wilt niet radeloos langs de zijlijn blijven toekijken hoe iemand zich rot voelt. Of het nu liefde of vriendschap is, je wilt hem of haar helpen.

Je hebt aan de 5 tips kunnen zien dat je hem of haar kan helpen met zelfvertrouwen. Sterker nog, het is erg fijn om het samen te doen. Het is niet alleen gezellig, ook kan je een steuntje in de rug bieden. Maak hier dus zeker gebruik van.

Willen jullie het zelfvertrouwen permanent maken? Heel goed. Doe samen de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen en leer beiden hoe jullie het zelfvertrouwen permanent kunnen maken.

Leave a Comment