Hoe ga jij zelfverzekerd op date?

Daten. Iets wat we waarschijnlijk allemaal hebben gedaan of nog steeds doen. Het gevoel dat je kan hebben bij het hebben van een date, kan erg verschillend en uiteenlopend zijn. Je vindt het leuk of je vindt het helemaal niks. Maar een ding hebben we allemaal gemeen: spanning. Een date blijft hoe dan ook spannend, hoe vaak je het ook doet of hebt gedaan.

Iedereen is weleens onzeker over zichzelf. Dat is ontzettend menselijk. Maar wanneer je je onzeker voelt tijdens het daten, kan dit nog vervelender zijn. Wil jij straks ook zelfverzekerd zijn en stralen op je date? Lees dan dit artikel verder voor een aantal handige tips en informatie.

Wat is zelfverzekerd zijn?

Zelfverzekerd en zelfvertrouwen. Deze twee worden nog weleens door elkaar heen gehaald. Ze zijn namelijk niet helemaal hetzelfde, er zit wel degelijk verschil tussen deze twee. Deze licht ik kort toe. Zelfvertrouwen is letterlijk het vertrouwen dat je in jezelf hebt. Je hebt vertrouwen in hetgeen wat jij kan.

Zelfverzekerd zijn is iets anders. Je bent zelfverzekerd als je zeker bent over jezelf. Je kan niet zelfverzekerd zijn zonder zelfvertrouwen, deze twee gaan samen. Ook  weet precies wat je kan en wat je van jezelf kan verwachten.

Zelfverzekerd zijn is aantrekkelijk

Wist je dat zelfverzekerd zijn een hele aantrekkelijke eigenschap is? Ja, dit klinkt waarschijnlijk heel erg cliché en afgezaagd. Toch is het echt zo. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Waarom zelfverzekerdheid aantrekkelijk en zelfs sexy is? Dat ga ik je uitleggen.

Mensen die zelfverzekerd zijn, stralen dat ook daadwerkelijk uit. Je straalt dit vanuit je innerlijk uit. Je kan alleen zelfverzekerd overkomen, als je hier echt in geloofd. Zelfverzekerde mensen stralen ook vanbuiten. Ze stralen onder andere uit dat ze controle hebben over zichzelf en over de situatie. Op die manier is zelfverzekerd zijn erg aantrekkelijk. Want stralen is aantrekkelijk, toch?

Onzeker zijn is niet erg. Sterker nog, ieder mens is weleens ergens onzeker over. Het hoeft geen groot probleem ze zijn. Echter kan het wel lastig zijn, zeker tijdens het daten. Lees dit artikel verder hoe je zelfverzekerder op date kan gaan.

Hoe ga jij zelfverzekerd op date?

Het liefst ga je zo zelfverzekerd mogelijk op date. Wanneer je écht zelfverzekerd bent, straal je dat ook uit. Dat maakt je vaak aantrekkelijker. Ik kan me voorstellen dat je niet helemaal weet hoe je zo zelfverzekerd mogelijk op date gaat. Maak je niet druk, hieronder vind je de beste tips hoe jij straks zelfverzekerd op die date zit.

  • Kleding: Trek iets aan wat jij mooi vindt en waar jij je (vooral) comfortabel in voelt. Zo ga je al wat rustiger en op je gemak naar je date.
  • Maak oogcontact met elkaar: Wanneer je vaak omlaag kijkt of de blik van de ander ontwijkt, kom je sneller onzeker over. Zo bouw je geen band op met elkaar en komt het over als desinteresse. Kijk elkaar eens diep in de ogen.
  • Smile!: Dit kan wat gek klinken. Maar zet je allermooiste lach op. Door te lachen wordt jouw brein op een hele bijzondere manier geactiveerd. Zo komt er bijvoorbeeld endorfine vrij. Door endorfine ga je je veel beter en opgewekter voelen. Dit straal je natuurlijk uit op je date. Misschien helpt het om je lach te oefenen in de spiegel.
  • Zelfverzekerde houding: Onze houding laat vaak zien hoe we ons voelen. Dit kan onbewust zijn. Door wat meer onderuit te gaan zitten, kan je je onzekerder gaan voelen. Dit straal je dan ook uit. Ga lekker rechtop zitten en praat duidelijk. Dan voel je je al snel zelfverzekerder.
  • Adem in, adem uit: Zorg ervoor dat je je ademhaling onder controle houdt en rustig gaat ademen. Een rustige ademhaling zorgt ervoor dat je je al wat zekerder gaat voelen.
  • Geniet: Dit is de allerbelangrijkste. Geniet van je date en van elkaar. Daten hoeft niet alleen maar onzekerheid en angsten met zich mee te brengen. Probeer dit allemaal van je af te schudden en bewust van het moment te genieten.

Zelfverzekerd op date kan je leren

 

Je hebt hierboven kunnen lezen wat je zelf kan doen om zelfverzekerd op date te gaan. Ik kan me ook goed voorstellen dat je nog niet zelfverzekerd genoeg bent om op date te gaan. Dat is helemaal niet erg. Onzekerheid kan ervoor zorgen dat je minder lekker in je vel gaat zitten. Gelukkig is hier iets aan te doen en kan je hier goede hulp bij krijgen

De beste manier om zelfverzekerder op date te gaan, is het volgen van de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen. Of een cursus je kan helpen hierbij? Natuurlijk kan dat! Bij Blijvend Zelfvertrouwen leer jij alles op het gebied van meer zelfvertrouwen krijgen, je zelfverzekerder voelen en hoe je dit kan uitstralen. Het volgen van de cursus is geheel online en te volgens vanuit huis of vanaf een plek waar jij je op je gemakt voelt. De cursus is opgebouwd met online-instructievideo’s die jij gemakkelijk kan volgen en op iedere moment terug kan kijken, mocht je dat willen.

Zo zijn er bij Blijvend Zelfvertrouwen veel methodes en oefeningen beschikbaar die jouw stap voor stap helpen bij het krijgen van meer zelfvertrouwen. Dankzij deze oefeningen ga jij je veel zelfverzekerder voelen en krijg jij meer vertrouwen in jezelf. Na het volgen van de cursus zit jij veel beter in je vel en heb je het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Aanmelden en starten kan op ieder moment van de dag.

Conclusie

Dit artikel begon ik met de vraag hoe je zo zelfverzekerd mogelijk op date kan. Je weet nu dat ieder mens weleens onzeker is en dat helemaal niet erg is. Ook weet je nu dat er een verschil is tussen zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Om zelfverzekerder op date te gaan, kan je de bovenstaande tips nog eens teruglezen.

Wil je hulp bij het krijgen van meer zelfvertrouwen en zelfverzekerder zijn? Dat kan! Volg hiervoor de onlinecursus Blijvend Zelfvertrouwen. Deze onlinecursus leert jouw stap voor stap, doormiddel van verschillende oefeningen, hoe jij lekkerder in je vel kan gaan zitten. Mocht je dit graag willen, dan is de onlinecursus Blijvend Zelfvertrouwen zeker een aanrader.

Jij zit straks vol zelfvertrouwen en zelfverzekerd aan tafel met je date.

Leave a Comment