Hoe boost je je zelfvertrouwen voor vrouwen?

Hoe boost je je zelfvertrouwen voor vrouwen? In het dagelijkse leven kom je als vrouw zijnde ongetwijfeld voor spannende situaties te staan. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen weet je jezelf door elke situatie heen te slaan. We kunnen zelfvertrouwen het beste als geloof/vertrouwen in jezelf omschrijven. Als je voldoende zelfvertrouwen hebt, weet je je zelf in elke situatie te redden. Je bent overtuigd van je eigen kunnen, je durft keuzes te maken en je luistert niet continue naar andere. Nee, je gaat simpelweg je eigen gang en maakt jezelf op die manier gelukkig.

Helaas is het niet voor elke vrouw zo’n positieve situatie. Nee, in de praktijk blijkt dat redelijk veel vrouwen kampen met een negatief zelfbeeld. Door een negatieve blik op zichzelf worden deze vrouwen beperkt in hun leven. Ze durven zich niet vrijuit te uiten, ze durven geen keuzes te maken, ze zijn bang voor de mening van andere en leven continue in onzekerheid. Het is dan ook absoluut zaak voor elke vrouw om iets aan dat onzekere gevoel te doen. Het is namelijk mogelijk om je zelfvertrouwen op te krikken. Door je zelfvertrouwen op te krikken, word je ook een vrouw die stevig in de schoenen staat. Niemand kan je meer iets maken en je leeft je eigen, gelukkige leven. Wil je dat ook? Lees dan zeker onze onderstaande tips. Met deze tips is het mogelijk om jouw zelfbeeld te verbeteren.

Verander je houding

Het is een bekend gezicht bij vrouwen met een laag zelfbeeld. De schouders hangen naar beneden, de blik is naar beneden gericht en je straalt weinig energie uit. Probeer die zo snel mogelijk te veranderen. Juist door een sterke en krachtige houding aan te houden, ga je je beter voelen. Dat betekent met andere woorden: kop omhoog, borst vooruit en met energieke passen lopen.

Maak oogcontact

In navolging op de voorgaande tip: durf oogcontact te maken. Door oogcontact te maken, maak je simpelweg contact met andere. Als je met iemand aan het praten bent, is dat ongelooflijk belangrijk. Daarmee stel je niet alleen de ander op zijn/haar gemak, maar je straalt ook zelfvertrouwen uit.

Durf je gevoelens te delen

Als je onzeker bent, ben je echt niet de enige. Nee, we zien dat redelijk veel vrouwen te kampen hebben met onzekerheid. Voor elke vrouw die onzeker is, willen we het volgende aanraden: durf je gevoelens te delen. Door je gevoelens met bijvoorbeeld dierbaren te delen, ga je het een plekje geven. Op die manier ga je ook accepteren dat je, op dit moment, met weinig zelfvertrouwen te kampen hebt. Door er over te praten, werp je obstakels uit de weg. Wat nu nog rest is om de weg naar meer zelfvertrouwen in te gaan zetten. Het delen van je gevoelens is absoluut een ontzettend belangrijke stap binnen dit proces.

Streef naar een verzorgd uiterlijk

Als je er verzorgd uit ziet, geeft jezelf dat een lekker gevoel. Dit betekent niet dat je elke dag een half uur in de make-up moet zitten en dat je een halve bus parfum op moet spuiten. Nee, integendeel zelfs. Als jij er verzorgd uit ziet, heb je lekker zittende kleding aan en ziet je kleding er netjes uit. Gooi je oude en verrotte schoenen weg. Koop in plaats daarvan een nieuw paar schoenen. Dit is een investering, maar het is wel een welkome investering. Door een dergelijke aankoop kan je je namelijk al iets beter gaan voelen.

zelfvertrouwen affirmatiesDurf positieve affirmaties te uiten

Zie je er verzorgd uit? Dan vind je jezelf ongetwijfeld ook een stuk aantrekkelijker. Durf dat ook tegen je uit te spreken. Dat kan in de vorm van positieve affirmaties. Dit zijn eigenlijk korte en krachtige zinnen. Een typerend voorbeeld hiervan is: je ziet er goed uit vandaag. Ga elke ochtend voor de spiegel staan en zeg deze zin hardop tegen jezelf. Kijk ondertussen strak in de spiegel en zeg het luid en duidelijk. Naarmate je dit vaker gaat doen, gaan je hersenen hier aan wennen. Je hersenen gaan dan vanzelf doorhebben dat je er écht goed uit ziet. Door deze positieve affirmaties continue te herhalen, verbeter je jouw zelfbeeld. Het is hierbij wel belangrijk dat je dit voor de spiegel doet, het elke dag herhaalt en het vol overgave zegt. Op die manier kan je op een zeer efficiënte manier je zelfbeeld omhoog krikken.

Geef en ontvang complimenten

Het hele leven bestaat uit geven en nemen. Dat geldt ook voor het geven en ontvangen van complimenten. Als jij andere mensen complimenten gaat geven, krijg je die complimenten vanzelf terug. Dankzij die complimenten gaat je zelfbeeld vanzelf ook verbeterd worden. De eerste stap is dan ook om complimenten te geven. Ziet je zusje er leuk uit? Laat het haar weten. Heeft je collega een leuke nieuwe bril? Durf het tegen hem/haar te zeggen. De ontvanger kan dit ontzettend waarderen. Jij vindt het ook leuk om complimenten te krijgen, niet waar? Er is al genoeg ellende in de wereld. Laten vrouwen onder elkaar dan lief tegen elkaar doen.

Stimuleer positieve gedachtes

Ben je onderweg van werk naar huis? Sta je in de file of zit je in de regen op de fiets? Dat is vervelend. Maar, je hebt er niks aan als je je hier aan gaat ergeren. Nee, je hebt veel meer aan positieve gedachtes. Ons advies is dan ook om positieve gedachtes te stimuleren. Door op een positieve manier te denken, maak je gelukzalige stofjes in je hersenen aan. Deze stofjes laten je positiever door het leven gaan én geven je een positief gevoel. Om je zelfvertrouwen op te krikken, is dit dan ook absoluut een efficiënte manier. Heb je last van negatieve gedachtes? Probeer die naar de achtergrond te drukken. Je hebt namelijk helemaal niks aan negatieve gevoelens en gedachtes.

Het mag duidelijk zijn dat je op vele manieren aan je zelfvertrouwen kunt werken. Ga direct aan de slag. Geloof ons: als je op een bewuste manier met je zelfvertrouwen aan de slag gaat, word je alleen maar gelukkiger. Dat is heel wat waard, niet waar? Met bovenstaande tips kan je op een efficiënte manier iets aan je zelfvertrouwen en zelfbeeld doen.

Heb je meer hulp nodig met het ontwikkelen van je zelfvertrouwen? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de cursus blijven meer zelfvertrouwen. Hier wordt je stap voor stap geholpen naar een leven vol zelfvertrouwen. 

Leave a Comment