Gevoel voor eigenwaarde vergroten

Gevoel voor eigenwaarde vergrotenWil jij je gevoel van eigenwaarde vergroten maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Hier vertellen we je meer wat eigenwaarde is en wat je kunt doen om meer eigenwaarde te ontwikkelen. Lees verder

 

 

Gevoel voor eigenwaarde vergroten

 

Om je gevoel van eigenwaarde te vergroten moet je eerst weten wat eigenwaarde is en waarom je het nu niet hebt. Er kunnen namelijk allerlei oorzaken zijn waarom jij nu weinig zelfvertrouwen en eigenwaarde hebt.

 

Wat is eigenwaarde?

 

Eigenwaarde is eigenlijk de mate zelfrespect dat je hebt. Het betekent vooral hoeveel jij vindt dat je zelf waard bent. Dat heeft natuurlijk alles met je zelfvertrouwen te maken. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt hoe meer eigenwaarde je ook hebt. Eigenwaarde wordt vooral vaak aangetast door vervelende gebeurtenissen in je leven of gewoonweg door te beschermende opvoeding.

Als je namelijk nooit iets voor jezelf hebt hoeven regelen kom je hiermee later in je leven door in de problemen. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om je eigenwaarde te verhogen.

 

Tips om je gevoel voor eigenwaarde vergroten

 

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je gevoel van eigenwaarde te vergroten is ervoor zorgen dat je zelf positief in het leven staat. Dat betekent dat je vooral moet gaan denken in kansen en oplossingen in plaats van problemen.

Als je onzeker bent denk je al snel dat veel onmogelijk is terwijl dat in de meeste gevallen nog wel mee valt. Door positief te denken wordt het makkelijker om bepaalde uitdagingen aan te gaan en te overwinnen.

 

Praat jezelf moed aan

 

Je zou denken dat het niet werkt om tegen jezelf te zeggen dat je iets kan. Maar als je vaak genoeg tegen jezelf zegt dat je het kan dan gaat het je ook lukken. Ondanks dat het in het begin een beetje ongemakkelijk is, ga je er zeker meer zelfvertrouwen van krijgen.

 

Zorg dat jij je relax voelt

 

Als je onzeker bent heb je automatisch al meer spanning in je lichaam. Door jezelf te ontspannen valt een groot deel van de onzekerheid automatisch weg en krijg je direct meer een gevoel van eigenwaarde.

 

Doelen stellen

 

Een van de belangrijkste dingen die er zijn om uitdagingen te overwinnen is het stellen van doelen. Als je nu onzeker bent en niet zeker weet of je bepaalde dingen wel kunt, is het een goed idee om doelen te stellen voor jezelf. Zo kun je stap voor stap naar de overwinning toe werken en wordt het daar makkelijker van.

 

Veel nieuwe dingen proberen om je gevoel voor eigenwaarde vergroten

 

Hoe meer nieuwe dingen je probeert hoe meer zelfvertrouwen je krijgt als die dingen lukken. Probeer daarom steeds nieuwe dingen voor jezelf te proberen en blijf het proberen totdat het je lukt.

 

Zorg voor een gezond lichaam

 

Om direct meer zelfvertrouwen te krijgen is het belangrijk dat je werkt aan een gezond lichaam. Als je namelijk goed in je vel zit voel je je automatisch ook beter. Daarnaast zal je dan ook complimenten krijgen van andere mensen die vinden dat je er goed uitziet.

 

 

Gevoel voor eigenwaarde 3

 

 

De juiste kledingstijl

 

Als je nu niet veel zelfvertrouwen hebt, is het belangrijk dat je een kledingstijl kiest waarin jij je prettig voelt. Vaak zie je dat mensen zich op een bepaalde manier kleden omdat ze erbij willen horen. Maar in de praktijk werkt het veel beter om gewoon de kleding te dragen die je mooi vindt.

 

Talenten verder ontwikkelen

 

Als je ergens heel goed in bent of veel talent voor hebt, is het een goed idee om jezelf hierin te blijven ontwikkelen. Als je namelijk ergens talent in hebt is de kans groot dat je zonder te veel moeite al veel beter in datgene bent dan andere mensen. Als je het dan ook nog eens gaat oefenen wordt je een echte uitblinker.

 

Geef jezelf regelmatig een beloning om je gevoel voor eigenwaarde te vergroten

 

Wanneer heb jij jezelf voor het laatst beloond voor iets wat je goed hebt gedaan? Een goede manier om jezelf te belonen is jezelf doelen en uitdagingen te stellen. Telkens als je een van deze dingen hebt overwonnen of behaald geef je jezelf een beloning. Zo krijg je meer motivatie om de dingen te bereiken die je wilt en geeft je dat direct meer doorzettingsvermogen om er ook echt voor te gaan.

 

Zelfvertrouwen faken

 

Een van de beste dingen die je kunt doen om direct een goed gevoel van eigenwaarde te vergroten is door net te doen alsof je heel veel zelfvertrouwen hebt. Door te doen alsof ga je er zelf ook in geloven en krijg je uiteindelijk meer zelfvertrouwen en eigenwaarde zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen.

 

Leer fouten maken en accepteren om je gevoel voor eigenwaarde te vergroten

 

De enige manier om beter te worden in nieuwe dingen is door eerst heel veel fouten te maken. Daarom moet je leren dat het juist goed is om fouten te maken zodat je kunt groeien. Als je onzeker bent is de kans groot dat het alleen maar erger wordt als het niet gaat zoals je wilt.

Maar om te groeien is het juist belangrijk dat je heel veel fouten maakt. Fouten maken is dus iets goeds.

 

Geef jezelf regelmatig een complimentje

 

Als je zelf vindt dat je iets goeds gedaan hebt, mag jij jezelf est een compliment geven. Hierdoor krijg je meer eigenwaarde en leer je zo weer geloven in jezelf.

Het kan in het begin wat ongemakkelijk zijn maar als je het regelmatig doet voel je je er steeds beter bij.

 

Meer gevoel voor eigenwaarde vergroten met een cursus

 

Wil jij in een simpel stappenplan leren hoe jij zo snel mogelijk kunt werken aan je zelfvertrouwen? Dan raad ik je aan om eens te kijken op de pagina van de e-cursus blijvend zelfvertrouwen. Hier leer je namelijk welke stappen je moet zetten om je zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde zo snel mogelijk kunt vergroten.

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de cursus? Neem dan eens een kijkje op de cursuspagina. Hier lees je alle informatie over de cursus.  Er zijn veel mensen die hierdoor meer zelfvertrouwen hebben gekregen.

 

 

 

 

 

 

start avontuur

 

 

 

Leave a Comment