Eigenwaarde verloren door een conflict? – Vergroot je eigenwaarde

Ben je in een conflict geraakt en ben je daardoor je eigenwaarde verloren? Er zijn veel verschillende situaties die ervoor kunnen zorgen dat jij minder vertrouwen krijgt in jezelf of dat jij je eigenwaarde verliest.

Vooral als de situatie ervoor heeft gezorgd dat je ruzie kreeg met iemand of dat je misschien een vriendschap bent kwijt geraakt. Kortom conflicten zijn nooit fijn.

Hoe dan ook als jij je eigenwaarde verloren bent door een conflict dat je hebt meegemaakt, is het natuurlijk belangrijk om zo snel mogelijk weer je eigenwaarde terug te krijgen. Dat is precies waarmee ik je in dit blogbericht ga helpen.

Wat is eigenwaarde?

De kans dat jij je eigenwaarde verliest na een conflict is groot. Een conflict is natuurlijk een alles omvattend woord en kan verschillende dingen betekenen. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat je ruzie hebt gehad met de buren, of dat je een goede vriend bent kwijt geraakt.

Dit kan je eigenwaarde aantasten. Helemaal als jij de schuld ervan krijgt. Je eigenwaarde is eigenlijk niets meer dan de hoeveel jij jezelf waard vindt.

Als jij vind dat je veel waard bent heb je een hoge eigenwaarde en als jij vind dat je niet veel kan of denkt dat je nergens goed voor bent heb je een lage eigenwaarde.

Om goed mee te kunnen komen in het leven is het belangrijk dat jij voldoende eigenwaarde hebt.

Als je nu weinig eigenwaarde of zelfvertrouwen hebt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk weer op te bouwen.

5 tips om je eigenwaarde te vergroten

Het is dus belangrijk om voldoende eigenwaarde en zelfvertrouwen te hebben. Dit heb je namelijk ook nodig als je een conflict hebt met iemand en dit wilt oplossen.

Je moet tenslotte sterk in je schoenen staan om confrontaties aan te kunnen. Met onderstaande tips gaat het je lukken om conflicten op te lossen en weer meer in jezelf te gaan geloven.

1.      Wees positief

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om snel meer zelfvertrouwen en eigenwaarde te krijgen is door positief te blijven. Hoewel het lastig kan zijn om positief te blijven als je net een conflict hebt gehad, zal je merken dat door positief te blijven je beter kunt blijven nadenken waardoor het conflict makkelijker opgelost wordt. Dit zal er ook voor zorgen dat je eigenwaarde minder snel wordt aangetast.

2.      Geef het tijd

Als je in een conflict bent geraakt is het nooit een goed idee om er direct op in te gaan. Dit zorgt er niet alleen voor dat het er alleen maar erger van kan worden, maar het zorgt er ook voor dat je zelf niet helemaal helder kunt handelen. Hierdoor kun je dingen doen waar je spijt van krijgt en dat komt je eigenwaarde niet ten goede.

Daarom is het een goed idee om het even te laten rusten en het conflict op een later moment als je daar zelf klaar voor bent verder aan te pakken.

Onzekerheid3.      Maak oogcontact

Als je een conflict hebt gehad en je wilt het uitpraten, dan is het belangrijk dat je daarbij ook oogcontact maakt. Hiermee toon je aan dat je serieus bent. Dit zal niet alleen de ander laten zien dat jij het echt meent, maar het geeft ook jezelf een flinke zelfvertrouwen boost.

4.      Praat krachtig

Als je het gesprek aan gaat met de persoon waarmee je een conflict hebt of had, is het belangrijk dat je krachtige taal gebruikt. Het is absoluut niet de bedoeling dat jij over je heen laat lopen en je mag best laten weten dat jij ook waardevol bent.

Als je weinig of geen zelfvertrouwen hebt, is de kans groot dat jij makkelijk over je heen laat lopen en dat hoeft helemaal niet. Laat zien wat je waard bent en praat daarom krachtig.

Krachtig praten doe je door je klemtoon te veranderen op bepaalde momenten of je intonatie te veranderen.

5.      Durf eerlijk te zijn

Als jij het niet eens bent met de ander, mag je dat best laten weten. Geef niet toe aan wat iemand anders zegt, maar blijf bij jezelf.

Je hoeft niet akkoord te gaan met de ideeën van iemand anders als je het er eigenlijk niet mee eens bent.

Vaak zal je merken dat als je eerlijk bent, je veel sneller begrepen wordt waardoor het conflict dat je hebt sneller kan worden opgelost.

Werken aan je zelfvertrouwen

Om ervoor te zorgen dat jij je eigenwaarde vergroot, is het vooral belangrijk om aan je zelfvertrouwen te werken. Je zelfvertrouwen en eigenwaarde gaan namelijk hand in hand.

Als je veel zelfvertrouwen hebt, heb je in de meeste gevallen ook een hoge eigenwaarde.

De bovenstaande tips gaan je helpen om snel meer zelfvertrouwen en eigenwaarde te krijgen. Ook helpen de bovenstaande tips je direct om je conflict sneller op te lossen.

Probeer de bovenstaande tips dagelijks in je leven toe te passen. Dan zal je snel verder komen.

Blijvend meer zelfvertrouwen

Een andere methode om snel meer zelfvertrouwen en eigenwaarde te krijgen is met behulp van een cursus. Door een cursus te volgen krijg je alle handvatten die je nodig hebt om snel meer zelfvertrouwen te krijgen.

Zelfvertrouwen is geloven in jezelfDe beste zelfvertrouwen cursus die je kunt volgen is de cursus blijvend meer zelfvertrouwen. Met deze cursus wordt je stap voor stap geholpen om je zelfvertrouwen naar  een hoger niveau te brengen en weet je zeker dat je na het volgen van de cursus geen last meer hebt van een lage eigenwaarde.

Vrijwel alle cursisten die de cursus hebben gevolgd waren er heel tevreden over en gaan nu met meer zelfvertrouwen door het leven.

Heb je geen idee waar je moet beginnen en wil je graag zo goed mogelijk geholpen willen worden? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Wil je meer weten over de cursus?

Ga dan naar de pagina van “Blijvend meer Zelfvertrouwen.

Leave a Comment