Eigenwaarde ontwikkelen, en weer sterk in het leven staan!

Als je nu een lage eigenwaarde hebt is het belangrijk dat je meer eigenwaarde gaat ontwikkelen. Het is namelijk zonde om in onzekerheid te leven omdat je zoveel meer kunt bereiken als je zelfvertrouwen hebt.  In dit blogbericht ga ik je meer vertellen over eigenwaarde en hoe je ervoor kan zorgen dat je meer in jezelf gaat geloven.

 

 

 

Wat is eigenwaarde ontwikkelen?

 

Eigenwaarde betekent eigenlijk de mate waarin jij in jezelf gelooft. Als je veel eigenwaarde hebt geloof je dat je alles aan kan en als je geen eigenwaarde hebt ben je bang dat je alles fout doet.

Als je geen eigenwaarde hebt voel je je sneller depressief en ben je vaak bang om te falen. Daarom is het vooral belangrijk dat jij je eigenwaarde gaat ontwikkelen zodat je uitdagingen weer aan durft te gaan.

 

Eigenwaarde ontwikkelen

 

De kans is groot dat als je nu onzeker bent dat voortkomt uit je verleden. Er kunnen dingen gebeurd zijn waardoor jij je niet meer zo zeker voelt. Daarnaast kan het ook voorkomen uit hoe je bent opgegroeid. Als je bijvoorbeeld te beschermend bent opgevoed heb je zelf nooit de kans gekregen om voor jezelf op te komen of om ergens voor te vechten. Als je dat tot nu toe nog nooit gedaan hebt is het belangrijk om je eigenwaarde te gaan ontwikkelen.

 

Je verdient het echt om eigenwaarde ontwikkelen

 

Als je geen of weinig eigenwaarde hebt geloof je dat je niets verdient en dat je het niet waard bent. Maar eigenlijk ben je alles waard. Daarom is het belangrijk om van die negatieve gedachte af te stappen en te nemen wat je graag wilt hebben. Alleen dan kun je je gelukkig voelen.

Als je meer zelfvertrouwen krijgt weet je dat je alles verdient waar je voor vecht. Alleen doordat je onzeker bent durf je er niet voor te vechten. Vervolgens praat je jezelf aan dat je het niet waard bent en laat je het erbij.

Jij bent het waard. Daarom is het belangrijk dat jij je kansen met twee handen vastgrijpt en er 100% voor gaat.

 

Eigenwaarde ontwikkelen 2

Ook voor jou is er een mooi leven

 

Als je nu onzeker bent en denkt dat je het later niet mooi gaat krijgen en altijd maar alles moet laten heb je het mis. Je kunt namelijk zo veel krijgen als je zelf wilt. Het ligt er maar net aan wat je ervoor doet.

Als je nu geen stappen durft te zetten omdat je ergens onzeker over bent, is het vooral belangrijk om je eigenwaarde te ontwikkelen. Je hoeft namelijk niets te laten om te krijgen wat je wilt.

Als jij later een mooi huis wilt en een mooie auto voor de deur. Dan moet je daar nu al voor aan de slag gaan. Alles wat je wilt kun je krijgen. Als je er maar 100% voor gaat.

 

Laat niet over je heen lopen

 

Als je onzeker bent laat je al snel anderen de baas zijn. Je luistert naar ze en doet alles wat ze zeggen of je het nou zelf echt wilt of niet.

Maar om van je onzekerheid af te komen moet je voor jezelf op leren komen. Je hoeft helemaal niets te doen wat je niet leuk vindt. Het is jouw leven en jij bepaald hoe je die leeft.

Leer daarom nee zeggen tegen de dingen die je liever niet doet. Zo ga je weer je een leven leiden volgens je eigen regels.

 

Vergelijk jezelf niet met anderen

 

Hoe mooi anderen het ook lijken te hebben in de meeste gevallen is dat niet zo. Ze laten alleen maar zien dat ze het mooi hebben. Maar iedereen heeft zijn of haar onzekerheden. Als jij je dus gaat vergelijken met hoe iemand zich voor doet, ga je je alleen maar meer onzeker voelen. Het lijkt allemaal zo perfect en jouw leven is daarentegen niet perfect.

Daarom is het belangrijk dat je jezelf niet vergelijkt met anderen en puur naar je eigen leven kijkt. Als je in Nederland woont en gewoon gezond bent heb je eigenlijk al een heel mooi leven. De rest is bijzaak.

 

Geef jezelf eens een compliment

 

Heb je iets gedaan waar je eigenlijk best trots op bent maar durf je er niet voor uit te komen? Kijk dan eens in de spiegel en geef jezelf een compliment. Als jij een uitdaging hebt overwonnen is dat geweldig. Jij hebt dat helemaal zelf gedaan en daar mag je ook trots op zijn.

Laat je niet uit het veld slaan door onzekerheden en claim die overwinning. Alleen dan krijg je meer zelfvertrouwen en durf je grotere uitdagingen ook aan te gaan.

 

Geniet van een overwinning

 

Als je nu een uitdaging overwonnen hebt is de kans groot dat jij jezelf daar niet voor beloond. Toch is het heel belangrijk omdat wel te doen en de waarde ervan in te zien wat je bereikt hebt. Ook al is het maar iets kleins, het is altijd goed als je een uitdaging hebt overwonnen of een doel behaald hebt.

 

E-cursus blijvend zelfvertrouwenen en eigenwaarde ontwikkelen

 

Als je nu niet veel zelfvertrouwen hebt en je wilt meer eigenwaarde ontwikkelen dan raad ik je aan eens te kijken naar de E-cursus blijvend meer zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen terugkrijgen is niet makkelijk. Maar met deze cursus werk je stap voor stap naar een leven met meer zelfvertrouwen toe.

Het maakt niet uit hoe het is gekomen dat je nu geen zelfvertrouwen en eigenwaarde meer hebt. Maar het is wel belangrijk dat je gaat werken naar meer zelfvertrouwen. Gelukkig sta je er niet alleen voor en kan deze cursus je helpen stap voor stap weer in jezelf te geloven.

Hoe beter jij je voelt over jezelf hoe meer je kunt genieten van het leven en hoe meer je kunt bereiken. Daarnaast zorgt onzekerheid ervoor dat je wordt tegengehouden in de dingen die je graag wilt doen.

Ben jij benieuwd hoe deze cursus je kan helpen om meer eigenwaarde te ontwikkelen? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de cursus. Daar wordt alles goed uitgelegd. Na het volgen van deze cursus kun je weer met zelfvertrouwen het leven door.

 

Eigenwaarde vergroten

 

 

 

Leave a Comment