Eigenwaarde begint bij jezelf accepteren? Alle info!

Wil je graag werken aan een leven met meer eigenwaarde? Dan begint dat bij jezelf accepteren en daarbij ook je huidige situatie. Pas als je jezelf nu kunt accepteren kun je aan jezelf werken en op die manier groeien. Het kan natuurlijk voorkomen dat jij even niet zo goed over jezelf denkt en dat je wellicht denkt dat je zelf weinig waard bent. Toch is het belangrijk om de waarde van jezelf in te zien als je verder wilt komen in het leven. Daarom gaan we in dit blogbericht dieper in hoe jij meer eigenwaarde kunt krijgen en waarom het accepteren van jezelf daarbij belangrijk is.

Wat is eigenwaarde precies?

Voordat we aan je eigenwaarde gaan werken is het natuurlijk wel handig om te weten waar eigenwaarde eigenlijk voor staat. Eigenwaarde is namelijk niet precies hetzelfde als het hebben van zelfvertrouwen. Bij eigenwaarde gaat het namelijk over hoe jij over jezelf denkt en wat jij vind dat je waard bent. Vanzelfsprekend is het zo dat als jij vind dat jij weinig waard bent of nergens goed voor bent, je een laag gevoel van eigenwaarde hebt. Aan de andere kant als je juist denkt dat je heel veel waard bent heb je veel eigenwaarde. De meeste mensen zitten er ergens tussen in als we kijken naar het gevoel van eigenwaarde.

Toch kan het door omstandigheden zijn dat jij op dit moment geen eigenwaarde hebt en daar graag wat aan wilt doen. Dan is het eerst belangrijk dat jij jezelf leert accepteren zoals je nu bent.

Waarom jezelf accepteren en hoe?

Een van de grootste redenen waarom het belangrijk is om jezelf te  accepteren zoals je bent is omdat je pas dan echt van jezelf kunt gaan houden. Als er continu dingen zijn die jij graag anders zou willen zien aan jezelf, is het heel moeilijk om je eigenwaarde te vergroten.

Allereerst moet je dus weer in jezelf gaan geloven en zo ook geloven dat jij ertoe doet en dat je best trots mag zijn op jezelf. Helemaal als je helemaal gezond bent en je leven aan het leiden bent op een manier die goed genoeg voor jou is, is er reden genoeg om te accepteren wie je bent.

Pas als je van jezelf leert houden en leert te accepteren wie je bent, kun je vanuit daar verder groeien en zo ook je eigenwaarde vergroten.

Het belang van zelfvertrouwen

Een van de belangrijkste dingen om aan te werken als je meer eigenwaarde wilt opbouwen is je zelfvertrouwen. Als je namelijk meer zelfvertrouwen krijgt, krijg je daardoor ook meer waardering voor jezelf. Dat betekent dat jij jezelf waardevoller vind en daardoor ontstaat een meer positieve houding. Daarnaast ben je ook meer zeker van jezelf en dat je tot bepaalde dingen in staat bent. Ook dit zal bijdragen aan het krijgen van meer eigenwaarde.

Vaak zie je dat als je weinig zelfvertrouwen hebt en je over veel dingen vaak onzeker voelt, dat je dan ook een laag gevoel van eigenwaarde hebt. Om dus op een snelle manier je eigenwaarde op te bouwen is het een goed idee om zo snel mogelijk aan het bouwen van meer zelfvertrouwen te werken. Hierdoor zal je eigenwaarde met de tijd steeds verder groeien.

5 tips om je eigenwaarde te vergroten

Je weet nu waarom het belangrijk is om jezelf te waarderen en van jezelf te houden. Ook weet je dat je zelfvertrouwen daar een grote rol bij speelt. Daarom geef ik je graag 5 tips die je direct kunt toepassen om vandaag nog aan je eigenwaarde te werken.

1.      Stel doelen

Een van de eerste dingen die je kunt doen om te werken aan je eigenwaarde is het stellen van doelen. Door dagelijks doelen te stellen in je leven heb je om iets naar toe te werken en kun je trots zijn op jezelf als je een doel behaald hebt. Zelfs als dit helemaal geen grote doelen zijn, draagt het behalen van het doel bij aan het krijgen van meer eigenwaarde.

2.      Doe nieuwe dingen

Naast het stellen van doelen is het ook een goed idee om met regelmaat nieuwe dingen te doen, Door nieuwe dingen te doen kom je achter dingen waar je goed in bent, waarvan je nog helemaal niet wist dat je het kon. Probeer daarom met regelmaat dingen te doen die je nog nooit hebt gedaan. Zoals het beoefenen van een nieuwe sport, nieuwe plekken ontdekken etc.

3.      Zorg goed voor jezelf

Goed voor jezelf zorgen is natuurlijk altijd belangrijk, maar vooral als je wilt werken aan je eigenwaarde is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit zal ervoor zorgen dat jij jezelf meer gaat waarderen. Zorg daarom dat je een goed en gezond dieet volgt en dat je aan jezelf werkt. Dit kan door met regelmaat aan lichaamsbeweging te doen. Ook kun je ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan. Doordat je lichaam er beter uitziet en  jij je beter voelt, zal jij jezelf snel meer gaan waarderen.

Blijvend meer zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is geloven in jezelf

Je zelfvertrouwen speelt een grote rol bij het hebben van voldoende eigenwaarde. Daarom is het belangrijk om vooral aan je zelfvertrouwen te werken als je meer eigenwaarde wilt opbouwen. Een van de beste manieren om snel meer zelfvertrouwen te ontwikkelen is door een cursus te volgen voor het vergroten van je zelfvertrouwen.

Met de cursus blijvend meer zelfvertrouwen leer je stap voor stap wat er allemaal voor nodig is om snel meer zelfvertrouwen te krijgen.  Door deze cursus te volgen hoef je zelf niet meer te raden welke stappen belangrijk zijn en hoe je ervoor zorgt dat je geen tijd meer verliest bij het ontwikkelen van meer eigenwaarde.

Het hebben van eigenwaarde is natuurlijk heel belangrijk en je wilt niet te lang met weinig eigenwaarde rondlopen. Kies er daarom voor om de cursus te volgen.

Veel mensen die de cursus hebben gevolgd, hebben nu veel meer zelfvertrouwen en zijn meer van zichzelf gaan houden.

Lees hier meer over de cursus Blijvend meer zelfvertrouwen.

Leave a Comment