Onzekerheid en een negatief zelfbeeld

Onzekerheid en negatief zelfbeeld: Er is niets zo vervelend dan wanneer je erg onzeker in het leven staat. Het gevolg van weinig zelfvertrouwen is dat je daardoor ook een negatief zelfbeeld hebt. Dit belemmert je om lekker vrij te leven zonder dat je constant bang moet zijn over wat anderen van je denken.

Het is dus voor jou tijd geworden dat je iets aan je onzekerheid moet gaan doen. Dat wil je ook, anders was je hier niet beland. Het is dus goed dat je hier bent.

Ik ga je in deze blog het een en ander uitleggen over onzekerheid, en je tevens handige tips geven die je op den duur een veel zelfverzekerder gevoel gaan opleveren. Als je mijn tips serieus overweegt. Dan moet het voor jou straks geen probleem meer zijn om een vrij leven te leiden.

 

Wat is onzekerheid en negatief zelfbeeld

 

Onzeker zijn over jezelf is een ontzettend rottig gevoel. Maar hoe komt het dat jij onzeker bent en wat is onzekerheid precies?

Mensen die onzeker zijn hebben dit meestal overgehouden aan hun jeugdjaren. Dit kan door verschillende dingen zijn gekomen, maar de oorzaak is meestal terug te vinden in de opvoeding die je hebt meegekregen van je ouders.

Zo zijn er een heleboel kinderen die te beschermend zijn opgevoed en daardoor niet geleerd hebben om hun eigen keuzes te maken. Ze hebben dus niet hoeven leren van foute keuzes, omdat de keuze altijd voor hen gemaakt is. Met als logisch gevolg dat juist die kinderen op latere leeftijd gaan twijfelen over keuzes die ze moeten maken.

Onzekerheid kan je ook zien als een verlengstuk van angst. Angst dat je faalt, angst dat je er misschien niet goed genoeg uitziet etc. Onzekerheid kan daarom ook veel verschillende vormen aannemen.

 

Minderwaardigheidscomplex

 

Wist je dat een laag zelfbeeld oftewel een minderwaardigheidscomplex voor 30% bepaald wordt door je genen?

Het is daarom in sommige gevallen niet mogelijk om geheel van je lage zelfbeeld af te komen. Wel kun je in deze gevallen leren om het te accepteren, zodat je er vervolgens op de best mogelijke manier mee om kan gaan.

Mensen kunnen ook een laag zelfbeeld opbouwen als ze denken dat ze niet goed genoeg zijn. Het is logisch dat gebrek aan succes en te weinig erkenning in het leven een minderwaardigheidscomplex kan veroorzaken toch?

Mensen die goed zijn in hun werk, een bepaalde sport/hobby of succesvol zijn qua carrière of vermogen, die hebben niet zo snel een laag zelfbeeld. Hun successen zorgen ervoor dat ze zelfvertrouwen krijgen.

 

Negatief zelfbeeld 2

Zelfvertrouwen opbouwen

 

Je onzekerheid en negatief zelfbeeld kun je zelf aanpakken. is het heel goed mogelijk om met training meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dit gaat natuurlijk niet van de een op andere dag dat zal je wel begrijpen.

Maar kleine veranderingen kunnen op den duur voor jou grote veranderingen worden. Zoals gezegd gaat dit niet binnen een zeer korte tijd meer zelfvertrouwen opleveren, maar als je vandaag start, dan laat je in ieder geval geen dag meer verloren gaan.

Met meer zelfvertrouwen ontwikkel je je als mens gewoon een stuk beter, en sta je een heel stuk prettiger in het leven.

 

Stap voor stap onzekerheid en negatief zelfbeeld aanpakken

 

Net zoals andere dingen in het leven, werkt het niet om rigoureus je leven om te gooien. Het werkt namelijk veel beter om dit met kleine stapjes te doen. Wanneer je denkt in kleine vooruit gangen, dan is het voor jou ook veel makkelijker om de weg naar meer zelfvertrouwen een kans van slagen te geven.

Het zal je namelijk niet moeten verbazen dat juist kleine veranderingen grote impact kunnen hebben. Wanneer je wil afvallen, of een gezondere levensstijl wil aanleren, dan werkt het ook niet om ineens alle lekkere dingen te laten staan en om 3x per week netjes naar de sportschool te gaan.

Mensen die dit in kleine stapjes doen, ten opzichte van mensen die hun hele leven omgooien zal je zien dat hardlopers vaak doodlopers zijn. Net als met andere dingen zijn er natuurlijk uitzonderingen.

 

Hoe kan ik meer zelfvertrouwen opbouwen?

 

Je kan beginnen met je bijvoorbeeld goed te kleden. Klinkt misschien heel stom en afgezaagd, maar dit is de eerste kleine stap die je kan gaan maken.

Wanneer jij kleding aan hebt waar jij je ontzettend goed in voelt, dan zul je dit ook uitstralen naar de wereld om jou heen. Als je voelt dat je er goed uitziet verandert dat de manier waarop je met mensen omgaat namelijk. Je komt dus zekerder over.

Je hoeft nu niet gelijk bakken met geld uit te geven aan nieuwe kleding om je zelfvertrouwen te vergroten. Wat een goede richtlijn voor jou kan zijn is dat je evenveel geld uitgeeft dan normaal, maar nu de helft minder aan kleding koopt.

Hierdoor koop je kwalitatief betere kleding en verbeter jij je voorkomen en dan ook direct je zelfvertrouwen.

 

Ga lekker trainen

 

Niet alleen je kleding kan voor jou een goede start zijn om onzekerheid en negatief zelfbeeld om te zetten in vertrouwen, maar je kan er ook voor zorgen dat je in betere conditie gaat verkeren. Misschien heb jij last van wat overgewicht, of loop je wat voorovergebogen. Dan zou een lidmaatschap bij de sportschool ook een beetje kunnen bijdragen aan het opbouwen van meer zelfvertrouwen.

Je ziet namelijk vaak terug dat de houding bij mensen met weinig zelfvertrouwen is dat ze hangende schouders hebben en voorovergebogen staan. Dit kan je met trainen oplossen. Buiten het feit dat je een sportiever uiterlijk van sporten krijgt, maakt het je ook vrij van negatieve gedachten.

Wanneer jij dus gaat sporten kan dit een klein stapje zijn waarmee je je zelfvertrouwen vergroot. Je kan met 1x trainen per week al een verschil maken voor jezelf.

 

Cursus zelfvertrouwen

 

Wil jij je onzekerheid en negatief zelfbeeld aanpakken? Er zijn veel mensen die net als jou weinig zelfvertrouwen hadden. Deze mensen hebben erg veel baat gehad bij een cursus die hen stimuleerde om meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Wanneer jij door de bomen het bos niet meer ziet, dan kan een goede cursus voor jou een uitkomst bieden. De cursus die wij voor jou geselecteerd hebben, gaat je direct helpen om in stappen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Hierdoor kun jij weer zelfverzekerd door het leven.

 

Negatief zelfbeeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment