Angst door onzekerheid? Dit kun je doen!

Heb jij last van onzekerheid? Dan ben je niet de enige. Naast jou zijn er veel mensen in Nederland die een mate van onzekerheid ervaren.  Bij onzekerheid komen vaak ook andere problemen naar voren. Zo heb bij onzekerheid vaak ook meer last van stress, angst en depressies. In dit blogbericht ga ik je vertellen hoe jij angst ervaart doordat je onzeker  bent en ook wat je kunt doen om afscheid te nemen van je onzekerheid. Dat je nu onzeker bent, betekent niet dat je ook onzeker hoeft te blijven.

Wat is onzekerheid?

Als je op dit moment onzeker bent, betekent het simpelweg dat jij niet veel vertrouwen hebt in jezelf en niet zeker weet of jij bepaalde dingen wel kunt. Onzekerheid ontstaat vaak niet vanzelf, maar wordt veroorzaakt door negatieve ervaringen in je leven.

Zo komt onzekerheid vaak voor bij mensen die vroeger zijn gepest, of mensen die vaak andere slechte ervaringen hebben meegemaakt.

Hoe onzekerheid ook bij jou is ontstaan, het is super belangrijk om zo snel mogelijk aan je onzekerheid te werken. Onzekerheid zorgt namelijk voor stress, angst en andere problemen in je leven. Daarom wijden we dit artikel liever aan hoe jij met meer zelfvertrouwen door het leven kan.

 

Hoe ontstaat angst door onzekerheid?

Voordat ik je ga vertellen hoe je zo snel mogelijk zelfvertrouwen kunt opbouwen, wil je ik je eerst nog vertellen hoe angst ontstaat doordat je onzeker bent. De grootste reden dat jij angst ervaart door onzekerheid, is vooral doordat alles in je lichaam zegt dat je iets niet moet doen, omdat je het waarschijnlijk toch niet kunt.

Als je onzeker bent is eigenlijk alles moeilijk. Juist doordat je niet in jezelf gelooft zijn alle nieuwe of moeilijke dingen die voorkomen in je leven super eng en probeer je er alles aan te doen om het te ontvluchten.

Dat is precies waar de angst vandaan komt. Daarom is het een goed idee om zo snel mogelijk aan je zelfvertrouwen te werken, zodat jij niet meer hoeft weg te lopen van de moeilijke dingen in het leven.

 

Waarom is onzekerheid slecht voor je?

Een van de belangrijkste dingen dat onzekerheid veroorzaakt, is dat je niet de dingen bereikt in het leven dat je graag zou willen. Als je namelijk onzeker bent ga je niet achter je dromen aan omdat je simpelweg niet durft. Op het moment dat je nieuwe uitdagingen tegenkomt, kruip je liever weg en ga je zo ver mogelijk weg van alle uitdagingen.

Daarnaast zorgt onzekerheid ook voor de nodige Stress. Stress zorgt natuurlijk ook weer voor allerlei andere gezondheidsproblemen. Mede daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk van je onzekerheid af te komen.

kenmerken geen eigenwaarde hebbenWat kun je doen aan onzekerheid?

Als je nu onzeker bent, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk van die onzekerheid af te komen. Het maakt niet uit waardoor jij onzeker bent geworden, het is voor iedereen mogelijk om meer zelfvertrouwen op te bouwen.

Om je direct te helpen, geef ik je daarom graag een aantal opdrachten die je kunt uitvoeren om snel meer zelfvertrouwen te krijgen.

1.      Maak gebruik van positieve affirmaties

Een van de beste dingen die je kunt doen is gebruik maken van positieve affirmaties. Het is daarom belangrijk dat je positief bent over jezelf en over de dingen die je doet in het leven. Praat daarom altijd positief over jezelf en de dingen die je doet. Die zullen je vanzelf meer zelfvertrouwen geven.

2.      Zorg goed voor jezelf

Daarnaast is het om meer zelfvertrouwen te krijgen, ook belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Door met regelmaat te sporten, krijg je meer een goed gevoel voor jezelf. Daarnaast krijg je door te sporten ook het genot van de stof endorfine. Dit is een gelukstof waardoor jij je beter zal voelen.

3.      Kleed jezelf goed

Naast te gaan sporten en ervoor te zorgen dat jij jezelf beter voelt, is het ook een goed idee om je te kleden met kleding waarin jij je goed voelt. Kies daarom kleding waar jij blij van wordt. Als je namelijk mooie kleding draagt, zullen andere mensen je ook zien stralen. Dat zal er daarnaast ook voor zorgen dat je complimenten krijgt. Een win-win situatie.

Laat het verleden achter je

Een van de belangrijkste dingen die je ook moet doen als je nu onzeker bent, is dat het een goed idee is om je verleden achter je te laten. Alles wat vroeger is gebeurd, kun je nu niet meer veranderen, maar hoe de rest van je leven eruit gaat zien kun je wel veranderen.

Daarom is het belangrijk om het verleden achter je te laten en je nu te gaan focussen op de toekomst.

Door elke dag te werken aan je toekomst en daarbij het verleden achter je te laten kun je ook je onzekerheid achter je laten en nieuwe goede ervaringen op doen. Dit zal je zelfvertrouwen een boost geven.

Cursus blijvend meer zelfvertrouwen

Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om snel meer zelfvertrouwen te krijgen. Toch kan het allemaal behoorlijk lastig zijn als je op dit moment last hebt van onzekerheid. Je durft dan niet snel nieuwe dingen aan te pakken en zo werk je je zelf continu tegen.

Eigenwaarde vergrotenOm ervoor te zorgen dat je direct gaat werken aan je zelfvertrouwen. Is het een goed idee om een cursus te volgen. Door een cursus te volgen wordt je namelijk in stappen begeleid naar een leven met meer zelfvertrouwen en sta je er niet alleen voor.

Met de cursus blijvend meer zelfvertrouwen werk je in stappen naar een leven met meer zelfvertrouwen en hoef je geen angst meer te ervaren door onzekerheid.

Al veel mensen hebben de cursus gevolgd en daarmee positieve resultaten behaald. Daarom raad ik je aan echt met een cursus aan je zelfvertrouwen te werken.

Wil je meer weten over de cursus en er direct mee beginnen? Ga dan direct naar de pagina van de cursus Blijvend meer zelfvertrouwen voor meer informatie.

Leave a Comment