3 activiteiten voor meer zelfvertrouwen

Ben je op zoek naar manieren om je zelfvertrouwen omhoog te krikken? Hier hebben wij meerdere handige tips voor. In dit artikel richten wij onze focus echter op een specifiek onderwerp: activiteiten. Middels het volgen/doen van bepaalde activiteiten is het namelijk ook mogelijk om je zelfvertrouwen te verbeteren. Sterker nog: veel mensen ervaren dit als een optimale manier. Je bent namelijk ondertussen bezig met iets wat je leuk vindt. In je hersenen worden hierdoor positieve stoffen aangemaakt; dat resulteert uiteindelijk in een beter zelfbeeld. Wil je hier graag meer over lezen? Dan raden wij je van harte aan om dit artikel van A tot Z te lezen.

Voor veel mensen is een gebrek aan zelfvertrouwen een obstakel. Door te weinig zelfvertrouwen durft men niet het onderste uit de kan te halen. Men is bang voor de mening van andere, men is bang om zichzelf op de voorgrond te zetten en men is bang om zichzelf te ontplooien. Feit is dat je met voldoende zelfvertrouwen je leven veel leuker én makkelijker maakt. Er is jou dan ook veel aangelegen om je zelfvertrouwen naar een hoger niveau te brengen. Hoe je dat doet? Onder andere door leuke activiteiten te doen. Je leest daarover meer in dit artikel!

Ga sporten

Als we het over activiteiten hebben, hebben we het onder andere over sporten. Door te sporten, kan je jouw zelfvertrouwen op een zeer efficiënte manier verbeteren. Als je aan het sporten bent, draait het niet altijd om het winnen. Nee, veel mensen sporten omdat ze het leuk vinden en omdat het ze een voldaan gevoel geeft. Tijdens het sporten maken je hersenen bovendien bepaalde stoffen aan. Deze stofjes geven een positief gevoel af.

Tijdens het sporten kan je ook bepaalde doelen stellen. Stel nou dat je een fervente wielrenner bent. Je kunt dan bepaalde doelen gaan stellen over een te behalen afstand, een te behalen gemiddelde snelheid of een te behalen intervaltraining. Als je dat doel eenmaal gehaald hebt, mag je zeer tevreden zijn.

Zelfvertrouwen overwinnenDat tevreden gevoel heeft vervolgens weer een invloed op jouw zelfbeeld. Door dergelijke doelen te behalen, laat je namelijk aan iedereen zien dat je het kan. Je kunt doelen behalen en je kunt indrukwekkende prestaties op je racefiets behalen. Je bent lang niet zo slecht als dat je jezelf doet geloven. Knoop dat goed in je oren; dit is een efficiënte manier om je zelfvertrouwen te verbeteren.

Door te sporten, kan je dus op meerdere manieren je zelfvertrouwen een boost geven. Als je voor een teamsport kiest, kan je bovendien een hoop sociale contacten op doen. Als je eenmaal sociale contacten hebt, geeft dat ook een bijzonder prettig gevoel. Daarmee ben je niet meer alleen en heb je leuke mensen om leuke activiteiten mee te gaan ondernemen. Dat is dan allemaal te danken aan je inschrijving bij een sportvereniging.

Ons advies is dan ook duidelijk: ga sporten. Door te sporten, kan je op een zeer efficiënte manier je zelfvertrouwen verbeteren. Je krijgt een beter zelfbeeld, je kunt sociale contacten op doen en sporten geeft simpelweg een voldaan gevoel.

Ga hobby’s uitvoeren

Elk mens heeft wel een hobby. Voor de één kan dit vissen zijn, terwijl een ander het liefst met een camera de natuur in trekt. Als je eenmaal je hobby gevonden hebt, kan je al je energie hierin kwijt. Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat het doen van leuke dingen een positief invloed op je gemoedstoestand heeft. Als jij je gelukkig voelt, heeft dat een positief effect op je mate van zelfvertrouwen. Als je gelukkig bent, denk je namelijk de hele wereld aan te kunnen. Je wordt gesterkt in je gedachte dat je lang niet zo slecht bent als dat je zelf denkt. Nee, door hobby’s uit te voeren, maken je hersenen ook nog eens bepaalde stoffen aan. Die bepaalde stoffen geven een geluk makend gevoel en dragen dan ook bij aan het verbeteren van je zelfvertrouwen.

Wel moeten we hierbij aangeven dat ‘hobby’s’ een nogal uiteenlopend onderwerp is. Als je een bepaalde sport uitvoert, kan dat namelijk ook een hobby zijn. Ook het verzamelen van bepaalde objecten of het bijhouden van een hobbywebsite kan als een hobby beschouwd worden. Je kunt het dus zo gek niet bedenken of je kunt ergens je hobby van maken. Dat stelt jou absoluut in staat om je zelfvertrouwen naar een hoger niveau te tillen.

Ga je angsten uit de weg

Soms heeft een gebrek aan zelfvertrouwen ook te maken met een bepaald angstgevoel. Door dat angstige gevoel word je min of meer geblokkeerd in je ontwikkeling en ontplooiing. Ons advies is dan ook om de angsten uit de weg te gaan. Het doen van activiteiten waarbij angst om de hoek komt kijken, is dan ook zeker aan te raden. Tijdens de activiteit vind je het ongetwijfeld super eng. Na de activiteit heb je echter een zeer voldaan gevoel. Je hebt namelijk aan jezelf bewezen dat je alles kunt bereiken. Je hebt bewezen dat je nergens bang voor hoeft te zijn en dat je zelfs je angst de baas kunt zijn. Kortom: je hebt meer in je mars dan dat je ooit gedacht hebt.

Met name dat voldane gevoel kan een prikkeling voor je zelfvertrouwen zijn. Je gaat veel positiever naar je zelf kijken. Je hebt tenslotte jezelf ook verbaasd. Door angstige activiteiten te doen, kan je dan ook flink aan je zelfvertrouwen gaan werken. Wel is het belangrijk om te onthouden dat je hierbij voor angstige situaties komt te kijken. Je moet echter wel je angsten zien te overwinnen. Daar komt de nodige weerstand bij kijken. Als jij die weerstand weet te omzeilen, heb je het onderste uit de kan gehaald. Als dat het geval is, heeft dat absoluut een positief effect op je mate van zelfvertrouwen.
Zelfvertrouwen is geloven in jezelf
Kortom: je kunt met meerdere activiteiten aan je zelfvertrouwen gaan werken. Door aan je zelfvertrouwen te werken, maak je het leven een stuk aangenamer. Dus: zoek een sport uit, vind een hobby en ga spannende activiteiten niet uit de weg. Het gevolg is een gelukzalig en een voldaan gevoel. Dat gevoel heeft vervolgens weer een positieve invloed op je mate van zelfvertrouwen!

Wil je direct stap voor stap aan je zelfvertrouwen werken? Neem dan ook zeker eens een kijkje bij de Cursus Blijvend meer zelfvertrouwen.

Leave a Comment