13 zelfvertrouwen oefeningen die je zelf kunt doen

Waarschijnlijk heb je nu geen of weinig zelfvertrouwen en wil je graag leren hoe je meer zelfvertrouwen krijgt. In dit artikel lees je een aantal zelfvertrouwen oefeningen die je zelf kunt doen.

Hiermee vergroot je direct je zelfvertrouwen en leer je weer positief in het leven te staan. Het maakt niet uit waarom je nu geen zelfvertrouwen hebt. Met een beetje hulp kom je er weer bovenop.

 

13 Zelfvertrouwen oefeningen die je zelf kunt doen:

 

Met deze zelfvertrouwen oefeningen hoop ik dat ook jij je weer beter gaat voelen en weer meer zelfvertrouwen kweekt. Deze zelfvertrouwen oefeningen hebben mij heel erg op weg geholpen toen ik zelf ook zonder zelfvertrouwen zat. Door dagelijks stil te staan bij deze oefeningen zal je op korte termijn echt verschil gaan merken.

 

 

 

Ontdek wie je bent en wat je kunt

Waarschijnlijk denk je nu vooral aan wat je niet kunt en wat er allemaal misgaat. Om weer positief in het leven te staan is het belangrijk dat je gaat uitzoeken waar jouw kwaliteiten liggen en

 

waarin jij beter bent dan veel andere mensen.

Iedereen kan iets wat anderen slechter kunnen. Wanneer je leert waar jij beter in bent dan andere mensen, zal je merken dat je hier ook meer voor beloond gaat worden.

 

Zorg altijd voor een goede houding

Door een goede houding aan te nemen is meer zelfvertrouwen 100% gegarandeerd. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat jouw houding een grote invloed heeft op hoe jij je voelt. Zorg dus altijd dat je recht op staat en een actieve houding hebt.

Slaap genoeg

Het lijkt misschien onschuldig. Maar als je niet genoeg slaapt voel je je slecht en zwak. Dit draagt direct bij aan hoe zelfverzekerd jij bent.

Zorg daarom altijd dat je minimaal 6 uur slaapt zodat je genoeg tijd hebt om uit te rusten.

 

Ga sporten

Sporten geeft je niet alleen een strak en gezond lichaam. Het maakt je ook nog eens gelukkiger. Van sporten krijg je een goed gevoel. Hoe beter jij voor je lichaam zorgt hoe beter je je voelt.

13 zelfvertrouwen oefeningen die je zelf kunt doen

Zit je niet lekker in je vel? Doe net alsof het wel zo is.

In het begin zal je veel moeite hebben met net doen alsof je heel veel zelfvertrouwen hebt en je goed voelt.

Hoe langer je net doet alsof hoe meer je er zelf in gaat geloven. Na een tijd wordt het een gewoonte en voel je je echt beter.

Ook andere mensen zullen je complimenteren als ze zien dat jij je zo goed voelt.

 

Droom groots

Meestal valt er weinig te dromen als je geen zelfvertrouwen hebt. Toch is het heel belangrijk om dromen te hebben voor de toekomst.

Wat zou je doen als je nu geen probleem had? Wat zou je doen als er geen enkel obstakel was? Werk daar in kleine stapjes naar toe. Noteer vervolgens alle successen die je hebt gehad. En beloon jezelf.

 

Neem zelf de verantwoordelijkheid voor alles.

Maak van jezelf geen slachtoffer en neem verantwoordelijkheid van alles wat er mis is gegaan in het verleden. Pas als je zelf de verantwoordelijkheid neemt kun je zoeken naar de oplossing.

Het verleden is geweest, vandaag is vandaag en de toekomst moet nog komen. Je kunt niet terug maar wel vooruit.

 

Lach meer

Waarschijnlijk valt er niet veel te lachen op het moment. Toch is lachen heel erg belangrijk en je gaat je er zeker beter door voelen.

Als je niets te lachen hebt kun je beter net doen alsof. Ook kun je grappige filmpjes bekijken waarvan je moet lachen.

Er zijn ook lachtherapie├źn die je kunt volgen. Maar meestal zijn grappige filmpjes al voldoende.

13 zelfvertrouwen oefeningen die je zelf kunt doen

 

Zoek een mentor

Bedenk voor jezelf wat je graag wil bereiken in de toekomst. De makkelijkste manier om er te komen is om iemand te vinden die jouw droom al heeft bereikt en deze persoon te vragen je te begeleiden.

Je vraagt je misschien af: waarom zou deze persoon tijd voor mij maken? De meeste succesvolle personen willen graag dat jij succesvol bent en zullen goed helpen.

 

Blijf niet in je veilige zone

Wanneer je blijft herhalen wat je altijd al hebt gedaan ga je geen nieuwe resultaten vinden. Je kunt alleen maar beter worden als je nieuwe dingen doet.

Ook al is het in het begin super eng. Doe dagelijks nieuwe uitdagende dingen en je zal merken dat je zelfvertrouwen een boost krijgt.

 

Begin een eigen business

Het lijkt nu nog hoog gegrepen en onbereikbaar. Maar als je een eigen bedrijf hebt leer je heel veel. Ook leer je communiceren met andere mensen, problemen oplossen en te kijken in de toekomst.

Als je nu geen zelfvertrouwen hebt, ga je dat zeker krijgen als je een eigen business begint.

 

Weet je nu van alles een beetje? Master 1 ding

Wanneer je van alles een beetje weet, doe je eigenlijk het meeste net niet maximaal. Er is dan altijd iemand die veel beter is dan jij.

Als je hebt gevonden waar jouw kwaliteiten liggen, kun je hier 100% op focussen en de beste in worden.

Wanneer je de beste bent in 1 ding. Ga je hier ook erkenning voor krijgen.

 

Ontdek de wereld

Door regelmatig naar nieuwe plekken te gaan word je geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en onzekerheden. Het bezoeken van nieuwe plekken is een mooie manier om je zelfvertrouwen te vergroten.

Het beste zou zijn als je helemaal alleen gaat. Maar als je een hele goede vriend of vriendin hebt gaat het samen ook lukken.

Wanneer je vaak op nieuwe plekken komt zie je steeds nieuwe onbekende dingen. Hier moet je aan wennen en op inspelen.

Reizen is daarom de beste oefening om je zelfvertrouwen terug te krijgen omdat je alles zelf moet oplossen en moet inspelen op de situatie

 

13 zelfvertrouwen oefeningen die je zelf kunt doen

 

 

Nog een extraatje als het met deze zelfvertrouwen oefeningen niet gaat lukken

We hebben een van de beste cursussen geselecteerd die jou gegarandeerd meer zelfvertrouwen gaan geven.

In deze cursus leer je jezelf kennen, wat je kwaliteiten zijn, hoe je ze kunt benutten en hoe je uiteindelijk vol zelfvertrouwen door het leven gaat.

Ben jij het zat om telkens maar onzeker te zijn en te denken dat je niet goed genoeg bent? Laat ons dan helpen met deze cursus. Je gaat je gegarandeerd beter voelen.

Veel mensen die we geholpen hebben hadden helemaal geen zelfvertrouwen en gaan nu weer gelukkig door het leven. Al meer dan 10.000 mensen hebben deze cursus gevolgd.

Lees hier meer over de cursus en voel je vandaag nog meer zelfverzekerd.

 

 

 

Leave a Comment